CANLI İZLE
FUTBOL
DÜNYA'DAN FUTBOL
BASKETBOL
NBA
2007-2008 Sezonu
Play-Off Skorbord
All-Star 2008
VOLEYBOL
FORMULA 1
MOTOR SPORLARI
TENİS
OLİMPİYAT
DİĞER
EURO 2008
YAZARLAR
CANLI SONUÇLAR
İSTATİSTİKLER
VİDEO
YAYIN AKIŞI
HAFTANIN YAYINLARI
NBA TV'DE BU AY
LİNKLER
Ana sayfam yap
NTVMSNBC
NTV
CNBC-e
NBA TV
e2
NTV Radyo
Eksen 96.2
Radio N101
N. Geographic
İletişim

Phoenix kısa kesti: 119-110

Los Angeles Lakers'ı kendi sahasında 119-110 yenen Phoenix Suns, rakibine 4-1'lik üstünlük sağladı ve 2. tura yükseldi.


NTVSPOR
Güncelleme: 19:18 TSİ 26 Şubat 2008 Salı

l İlker ACUN

 

Batı Konferansı'nı Dallas Mavericks'in ardından 2. sırada bitiren Phoenix Suns, Los Angeles Lakers'ı sahasında 119-110 mağlup etti.

 

Geçtiğimiz sezon Los Angeles Lakers'ı 4-3 ile saf dışı bırakan Phoenix Suns, bu sezon da güçlü rakibini 4-1 ile geçmeyi başardı ve rövanşı vermedi. Maç boyunca Lakers'a öne geçme fırsatı vermeyen Suns'ta, 4 oyuncu çift haneli sayı üretmeyi başarırken, 3 oyuncu da double-double yaptı.

 

16/6 saha içi isabetiyle 27 sayı atan Amare Stoudemire, 16 ribaunt alarak double-double’a ulaştı. 21 kez serbest atış çizgisine giden Suns’ın yıldız oyuncusu, kullandığı serbest atışların 15’ini sayıya çevirdi ve 1 asist – 2 top çalma yaptı.

 

39 dakika oyunda kalarak 26 sayı – 10 ribaunt – 2 asist üreten Suns’ın yıldız oyuncularından Shawn Marion, 21/11 saha içi isabetiyle oynadığı maçta 2 blok ve 3 top çalma yaptı.

 

MVP adaylarından Steve Nash ise, 17 sayı – 10 asistle double-double yapan bir başka Suns oyuncusu oldu. 15/5 saha içi isabetiyle oynayan Nash, kullandığı 8 serbest atışın 7’sinde isabet kaydetmeyi başardı. Takımı adına 2 de ribaunt alan Kanadalı yıldız, görev yaptığı 38 dakika içinde 7 top kaybı yaptı.

 

En iyi 6. adam seçilen Suns’ın Brezilyalı oyun kurucusu Leandro Barbosa, oyuna sonradan girerek maçı 18 sayı – 3 top çalma ve 1 asistle tamamladı.

 

Lakers’ın yıldızı Kobe Bryant, attığı 34 sayıyla maçın en skorer oyuncusu olurken, 33/13 saha içi isabetiyle oynadı. 47 dakika sahada kalan yıldız oyuncu, 4 ribaunt – 1 top çalma – 1 asist yaptı. Kullandığı 8 üç sayılık atışın 2’sini sayıya çevirebilen Kobe, maçı 6 top kaybıyla bitirdi.

 

Kobe Bryant ile beraber Lakers’ın en etkili ismi olan Lamar Odom ise 33 sayı – 10 ribauntla mücadele etmesine rağmen yenilgiyi önleyemedi.

 

Kenardan gelen Fransız oyuncusu Ronny Turiaf 12 sayı – 10 ribaunt, Jordan Farmar ise 11 üretti.

 
TAKIM 1 2 3 4 Toplam
LA Lakers 23 29 33 25 110
Phoenix Suns 32 32 27 28 119

 

BİR BAKIŞTA PLAY-OFF 2007 

NTV Spor paketine abone olmak için tıklayın
   Bu habere oy ver   Düşük   1 Puan 2 Puan 3 Puan 4 Puan 5 Puan 6 Puan 7 Puan 8 Puan 9 Puan 10 Puan   Yüksek
     •  En çok puan alan haberler
 Aliosman - İstanbul 05 Mayıs 2007, Cumartesi 17:22  
suns serisinde lakersın cok hatası oldu.Saqille onealın olmaması ile alakalı deil budurum asıl sorun lakesın steve nash e karsı farmar ve parkerı kullan ması egerbu lakersta steve nash in oldugunu düsünürsek kobe hiç yorulmadan istedigi kadarsayı atardı cünkü nashin attı paslar takımını hicyormuyo.kobeisebi sutu 2oyuncunun arasından atıyo
 DURMUŞ AKBABA - Antalya 05 Mayıs 2007, Cumartesi 14:56  
BU SENEDE O BİLDİK SAHNE YAŞANDI VE KOBE SUNS'A ELENDİ.SHAQ OLMADAN KOBE PLAYOOFTA ASLA BİR YERLERE GELEMEYECEĞİNİ BİR KEZ DAHA KANITLADI.NORMAL SEZONDA MAÇ BAŞINA 35 40 ATABİLİRSİNİZ FAKAT PLAYOOF GERÇEK OYUNCULARIN ORTAYA ÇIKIP TAKIMLARINI SIRTLADIĞI YERDİR.BUNADA EN İYİ ÖRNEK DUNCUNDIR. GO SPURS GO........
 Ferhat Abdullahoglu - Kocaeli 05 Mayıs 2007, Cumartesi 14:24  
artık garnett lakers a gelmeli, hatta bu bence geçen sezon olmalıydı, önümüzdeki sezon çok büyük bi ihtimal garnett timberwolves da kalmayacaktır, lakers'ın garnett e ve istikrarlı bir guard a ihtiyacı var

ARAMA: