NBA'de final serisini yüzde 57 saha içi isabet oranı ve 24.5 sayı ortalaması ile bitiren San Antonio Spurs'ün Fransız oyun kurucusu Tony Parker, serinin en değerli oyuncusu (MVP) seçildi.
Şampiyonluk töreninde duygularını açıklayan Tony Parker, şampiyonluğu ve MVP ödülünü kazanmayı bir rüyaya benzetti ve bu rüyadan uyanmak istemediğini ifade etti. NBA tarihinde edindikleri yeri önemsemediğini dile getiren genç oyuncu, Spurs gibi bir takımda oynama şansı yakaladığı için onur duyduğunu ve kendini ayrıcalıklı hissettiğini belirtti.
Serinin 4. maçını yüksek saha içi isabet oranı ile 24 sayı üreterek tamamlayan Parker, maç içindeki performanslarına da değindi. Yaşlı bir takım olduklarının altını çizen Fransız oyuncu, Cavaliers'ın bir seri yakalayacağını bildiklerini söyledi. Rakiplerinin güçlü bir geri dönüş yapmasına izin verdiklerini belirten genç oyun kurucu, yeniden oyuna konsantre olduklarını ve hiç panik yaşamadıklarını ifade etti.
Fransız yıldız, maç sonrası gazetecilerin, ''Ülkenizde Zidani Zidane'dan daha fazla popüler olabilir misiniz'' sorusuna ise ''Bu mükemmel bir soru. Siz beni Zidane ile aynı noktaya koyuyorsunuz. Zidane her zaman Fransa'nın en popüler sporcusu olmuştur. Çünkü ülkemizde futbol en popüler spordur'' yanıtını verdi.
DUNCAN: UNUTULMAZ VE İNANLMAZ
Play-off'ta Spurs'ün en etkili isimlerinin başında gelen Tim Duncan, 4. maçta hücumda beklenen performansı sergileyemedi.15 ribaunt – 12 sayı ile double-double yapan yıldız oyuncu, takımını ribauntlarda ve savunmada ayakta tutan oyuncu oldu. Duncan, tarihindeki 4. şampiyonluğa ulaşarak Boston Celtics, Los Angeles Lakers ve Chicago Bulls’un ardından adını NBA'in efsane takımları arasına yazdırmayı başaran Spurs'ün bu başarısının asla unutulmayacağını dile getirdi.
Şampiyonluğun inanılmaz bir duygu olduğunu söyleyen Duncan, harika bir takıma sahip olduklarını, harika bir play-off ve final serisi geçirdiklerini belirtti. Quicken Loans Arena’da kazandıkları son maçın deplasmanda kazandıkları en zor maçlardan biri olduğunu vurgulayan tecrübeli oyuncu, takımdaki 12 oyuncunun da harika performans sergilediğinin altını çizdi.
Spurs'te ilk NBA şampiyonluğunu kazanan tecrübeli oyuncu Michael Finley, şampiyonluk hatırası olarak maç topunu aldı. Şampiyonluk töreninde topu nereye koyacağının sorulması üzerine espirili bir yanıt veren Finley, bu topu yatakta eşi ile kendi arasına koyabileceğini söyledi.
Farkılı takımlarda 7. NBA şampiyonluğunu kazanan Robert Horry de, bir çocuk olarak 1 NBA şampiyonluğu kazanmayı hayal ettiğini; ancak 7. kez şampiyonluğa uzanmanın gerçek dışı olduğunu sözlerine ekledi.
Maçı 10/30 gibi düşük bir saha içi isabet oranı ile noktalayan Cavaliers'ın yıldızı LeBron James ise, Detroit Pistons serisindeki başarılı oyununu final serisine taşımayı başaramadı. Maç sonrasında şampiyonluk törenin yapıldığı alanda fazla vakit harcamayarak soyunma odasına giden genç yıldız, kaybettikleri maçtan sonra sahada dolanmak istemediğini ve şampiyonluk törenini izlemek istemediğini açıkladı.