Eurobasket 2007'de ilk büyük sürpriz Sırbitan'ın turnuvaya veda etmesi oldu.
A Grubu'nda ilk iki maçını kaybeden İsrail ile Sırbistan'ın mücadelesinde gülen taraf 87-83'lük skorla İsrail oldu. İsrail bu galibiyetle A Grubu'nu üçüncü sırada tamamlayarak ikinci tura yükselmeyi başarırken, oynadığı 3 karşılaşmadan da yenik ayrılan Sırbistan turnuvaya veda etti.
Granada'da oynanan mücadeleye iyi başlayan Sırbistan, Gurovic ve Milicic'in sayılarıyla ilk çeyreği 23 16 önde geçti. İkinci çeyrekte üstünlüğünü sürdüren ve bir ara farkı 11 sayıya kadar çıkaran Sırbistan, ilk yarıyı 45-36 önde kapadı.
İkinci yarıya çok hızlı başlayan İsrail, özellikle yüksek yüzdeyle oynayan Yaniv Green'in basketleriyle farkı kapattı ve maça ortak oldu. 3. çeyrekte 16 sayı kaydeden Green, İsrail'in son çeyreğe 61-60 önde girmesini sağladı.
Son periyotta Pniny'nin sayılarıyla skor üstünlüğünü elden bırakmayan İsrail, son 3 dakikaya 75-68 önde girdi. Sırbistan'ın Jaric'in çabalarıyla oyuna ortak olmaya çalışsa da, İsrail karşılaşmayı 87-83 kazanarak 2. tur vizesini almayı başardı.
İsrail'de 26 sayı - 12 ribauntla oynayan Green maçın yıldızı olurken, Halperin 17 sayı, Pniny ile Tapiro da 11'er sayıyla çift hanelere ulaşan diğer oyuncular oldular. Sırbistan'da ise Milicic 18 sayı - 13 ribaunt, Gruvic 19 sayı - 3 ribaunt, Marko Jaric de 11 sayı - 6 asistle mücadele etti.