Serkan Erdoğan'ın sakatlığıyla ilgili basında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten A Milli Basketbol Takımı'nın doktoru Opr. Dr. Adnan Bağnaçık, milli sporcunun ülkesine uzun yıllar hizmet edecek örnek bir basketbolcu olduğunu söyledi.
Tecrübeli oyuncunun sakatlığının ciddi olduğunu ifade eden Bağnaçık, ''Serkan'ın 2 yıldır devam eden diz sakatlığı artık ciddi boyutlara ulaşmış, alınacak riskin boyutları çok artmıştır. Bunun neticesinde teknik ekip ve Serkan'ın da kararı sonrasında, milli oyuncu şampiyonada yer almadı'' diye konuştu.
Serkan Erdoğan'ın milli takım için her zaman en büyük özveriyi gösteren oyunculardan biri olduğunu vurgulayan Bağnaçık, ''Serkan, Avrupa Şampiyonası'nda yer alabilmek için Milli Takım'ın en zorlu kamp dönemine katılmış, oynamak için de en büyük çabayı sarf etmiştir. Oyuncumuzun, sakatlığına rağmen maçlarda yer alabilmesi adına alınabilecek olan riskin, spor hayatı bir yana normal hayatını etkileyecek bir seviyeye gelmesi sonucu tarafımızca oynamasına müsaade edilmemiştir'' dedi.