OLİMPİYAT
CANLI İZLE
FUTBOL
DÜNYA'DAN FUTBOL
BASKETBOL
NBA
VOLEYBOL
FORMULA 1
MOTOR SPORLARI
TENİS
DİĞER
EURO 2008
RÖPORTAJLAR
YAZARLAR
Ercan Taner
Güntekin Onay
Cem Dizdar
Can Belge
Kıvanç Koçak
Cevahir Evren
Nurullah Bakır
Nevzat Aydın
Kaan Tunçbilek
Ömer Gözü
Mert Özlü
Devrim Çetin
Adnan Bostancıoğlu
İlker Acun
Dorukhan Acar
Veysel Balkaya
Mehmet Sevinç
Fırat Bayar
CANLI SONUÇLAR
İSTATİSTİKLER
VİDEO
YAYIN AKIŞI
HAFTANIN YAYINLARI
LİNKLER
Ana sayfam yap
NTVMSNBC
NTV
CNBC-e
NBA TV
e2
NTV Radyo
Eksen 96.2
Radio N101
N. Geographic
İletişim

Feldkamp'ın zaferi

Yedinci haftaya ev sahipleri damga vurdu, dokuz maçın dokuzunu da onlar kazandı. Fair play haftası geride kaldığından olsa gerek, bu hafta kırmızı kart filan çıkmadı. Ertuğrul Sağlam'la eski hocası Feldkamp'ı karşı karşıya getiren derbiyi, Alman hoca şov yaparak kazandı.


NTVSPOR
Güncelleme: 19:18 TSİ 26 Şubat 2008 Salı

Ertuğrul Sağlam'la eski hocası Feldkamp'ı karşı karşıya getiren derbiyi, Alman hoca şov yaparak kazandı. Feldkamp'ın Şükür'le Lincoln'ü tribüne gönderen disiplin harekâtı karşısında Sağlam'ın tek numarası, Ricardinho'nun sakatlığında bile Delgado'yu yanında tutacak bir zenginlikle göz korkutmak belki. Bu hamleler, daha dirençli takımlar ortaya çıkarmak için kuşkusuz oyunu bir parça öldürüyor, ama Sağlam topu ulaştıramadığı iki forvet elemanıyla kendi takımını tümden durduruken, Feldkamp çift forvetini Arda silahıyla destekleyerek bir parça oyun da oynattı ve galiba Arda farkıyla da maçı kazandı.

 

Sağlamcı oyun Marsilya maçında olduğu gibi burada da sonuç vermedi Beşiktaş adına. Siyah Beyazlıların Sinan Engin'i özür dilemeye kadar götüren futbol kilidi bir yana, Galatasaray'ın penaltı golü de Beşiktaş'ın savunmacı bolluğunun ironik bir sonucu aslında; Arda'nın ayağındaki topa iki futbolcu birden hamle ediyor, ilki topu alınca ikincisi mecburen doğrudan Arda'yı indiriyor.

 

Galatasaray bu sezona gerçekten çok iyi başladı. Bir deplasman beraberliği dışında kayıpları yok. Feldkamp'ın Lincoln'le Hakan'ı kadro dışı bırakarak aldığı risk ters tepebilirdi, ama takım yaratma çabası ve anlayışı sonuç verdiği için bu olmadı. Dolayısıyla Galatasaray'ın opsiyonları da artmış oldu. Her türlü halde kazanabilmeleri, rakiplerine de bir gözdağı. Haftaya Kayseri deplasmanından da kayıpsız dönmeyi başarırlarsa, üstelik arada bir Sion maçına çıkıp, diğer büyüklerin işi iyice zorlaşacak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SİVAS MUCİZESİ

Sivasspor'la Bursaspor haftanın en heyecanlı maçını sergilediler: Bursaspor 3'te Veli ve 29'da Cihan'ın golleriyle devreyi 2-0 önde kapadı. Fakat maçı 56'dan sonra üç gol bulan Sivasspor kazandı.

 

Aksiyon/macera tadında cereyan eden maç, heyecanıyla, temposuyla ve tabii kavga dövüşüyle, derbiyi de gölgede bıraktı. İlk yarıda rakibi tuzağa düşüren iyi bir Bursaspor, ikinci yarıda ise pes etmemek için her şeyini sahaya koyan Sivasspor hep birlikte tebriği hak ediyorlar. Kendisi gol atmasa da, hazırlayıcı rolüyle galibiyette önemli pay sahibi Balili'ye de şahsi bir tebrik göndermeli.

 

Bu galibiyetle ligin flaş takımı Sivasspor Galatasaray'ın bir puan arkasındaki yerini korudu ve üçüncü sıradaki Beşiktaş'ın da tam dört puan önünde. Üstelik iki büyük maçını deplasmanda geride bırakmış vaziyette. Bileğinin bükülebildiği maçlar da bunlar zaten – ikisi de 1-0, (Trabzonspor maçı hükmen 3-0 lehlerine döndü). Galatasaray ve Beşiktaş'la ise henüz oynamadılar. Oynayıp da yenerlerse, başka bir güzel olur.

 

“Bugüne kadar hakemler hakkında hiç konuşmadım” diyenleri biliyoruz, Bülent Korkmaz da herhalde hakemler hakkında hiç susmayacak.

 

TRABZONSPOR GÖKDENİZ'LE

Üç haftadır verimsiz maçlar çıkaran ve beraberlikler üreten Trabzonspor'u bu hafta Konyaspor karşısında Gökdeniz ve kaleci Özden'in ortak yapımı gol galibiyete taşıdı.

 

Aslında yine aynı sıkıntı devam ediyor. Gökdeniz'in yüksek performansı hem taşıyıcılık, hem bitiricilik anlamında Trabzonspor'un bu haftalardaki tek şansı. Ziya Doğan'ı da şimdilik o götürüyor. Ziya Hoca kendisi, hücum oynadıklarını ama bunun anlaşılmadığını iddia ediyor. Anlaşılmadığı için de bıçak sırtında götürüyor işini. Yedek kulübesindeki koltukları bir tekmede bertaraf etmesi bu stresten olsa gerek. 65'te Hüseyin'in yerine oyuna aldığı Ceyhun, hücum oynamak isteyen bir teknik direktör için daha geçerli bir eleman olmaz mı? Nitekim, golde Gökdeniz'i hiç olmazsa taşıyıcılıktan kurtaran da Ceyhun oldu. Yine de, Karadeniz ekibi üretkenlikten bunca uzak durmasına rağmen dördüncü sırada ve tek yenilgisi de aslında 1-0 kazanmasına ramak kalan Sivasspor maçı.

 

Konyaspor'un Ünal Karaman'la ilk maçıydı. Değişen fazla bir şey yok şimdilik. Oyun olarak Trabzonspor'dan çok geri kalmadıkları maçı bireysel bir hatadan verdiler. Haftaya Belediyespor'u ağırlayacaklar. Deplasmandan şimdiye kadar puan çıkaramayan Belediyespor Konyaspor'un bir çıkış için aradığı rakip olabilir.

 

BELEDİYE OLİMPİYAT'A HÂKİM

Yine haftanın keyifli maçlarından biri Belediyespor'un Manisaspor'u 4-1 yendiği karşılaşma oldu. 4-1'lik skor maçtaki dengeyi yalanlıyor doğrusu. Manisaspor da maçı benzer bir skorla alabilirdi. Sertan'ın ilk yarıdaki golüne Dvornik 52'de cevap verdikten sonra Manisaspor çok önemli fırsatlar yakaladı. Fakat Adriano'nun 68'de başlayan gol şovu hat-trick'e kadar vardı.

 

Sakatlıktan çıkan Adriano'nun ilk iki goldeki ustalığı Belediyespor için ileriye dönük bir umut olacak herhalde. İçeride 4'te 4 yapan İstanbul ekibi, henüz deplasmanda puan alamadı. Ama Adriano'yla deplasman havası da değişebilir. Manisaspor ise Holosko'nun performansına muhtaç görünüyor. Dvornik'e attırdığı goldeki muhteşem pasla bu hafta da dikkat çekmeyi başardı genç oyuncu.

 

FENERBAHÇE 900 DEDİ

899 galibiyette takılıp kalan Fenerbahçe üç haftadır 900'ü yuvarlayamama sıkıntısı içerisindeydi, piyango Ankaragücü'ne vurdu.

 

Aradaki Bursa kazası, Inter maçını Fenerbahçe için milat kabul etmememiz için bir sebep değil. Pozisyona giremeyen bir takım olmaktan çıkıp  pozisyon zengini bir takım haline gelmek herhalde hayli önemli bir gelişme. Ankaragücü karşısında Aurellio ve Ali Bilgin'in golleri dışında bir tek Kezman'ın kaçırdığı sayısız pozisyona ilave, Alex'in, Deivid'in kaçırdıkları ve hakemin penaltı düdüğü çalabileceği tam dört pozisyon gördük.

 

Şimdiki mesele, dolayısıyla takım değil, Kezman durumu. Seyircinin tepkisi elini kolunu bağlıyor sanki. İki metreden bile topu içeri sokamıyor. Neyse ki, şimdilik takımın en popüler ismi Roberto Carlos arkasında, Sırp oyuncuyu savunuyor. Bu arada, Carlos'un 60 metrelik kulvarda rakibin sağından atıp sol şeride altıncı viteste kayması ve 5-6 metre fark yapması da akıldan çıkacak gibi değil, 36 yaşında bir futbolcu söz konusu çünkü.

 

Ankaragücü, sezonun en etkisiz maçını oynadı. Fenerbahçe'nin bunca pozisyonu karşısında Ankaragücü hiçbir boşluk bulamadı, fazla arayış içinde de olmadı. Briegel yorgunluktan bahsediyor. Önümüzdeki hafta da Sivasspor'u ağırlayacaklar, dinlenmezlerse zor maç yine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GAZİANTEPSPOR VE DENİZLİSPOR

Lige kötü giren Gaziantespor gün geçtikçe düzeliyor. De Nigris'le silkindiler, şimdilerde Uğur Yıldırım da maçlara ağırlığını koymaya başladı. Yaralı ve saldırgan Ankaraspor karşısında epey zorlansalar da, açık vermediler; Uğur Yıldırım'ın kendi yarattığı penaltıdan attığı golle de 1-0 kazanmayı başardılar. Üst üste gelen galibiyetler de, düşme hattına yaklaşan Kırmızı Siayahlıları yedinci sıraya kadar yükseltti. Fenerbahçe'yle aynı puandalar ve üst sıraları hedeflediklerini söylüyorlar. Haftaya oynayacakları Rizespor görece yumuşak bir deplasman.

 

Geçtiğimiz haftalara göre biraz daha iyi görünen Ankaraspor ise oldukça zor durumda artık. Ligde galibiyetleri olmadığı gibi, yedi maçtan çıkardıkları puan toplamı da tek bir galibiyet kadar etmiyor. İki puanla ligin dibinde kalakaldılar. Yine de, hâlâ umutsuz olmak için erken. En azından, Antep maçında ileriye dönük umut veren bir futbol vardı Ankaraspor adına. Onların sıradaki rakibi de Denizlispor. İç sahada, artık kazanmak zorundalar.

 

Denizlispor-Kayserispor maçından da haftanın flaş skorlarından biri çıktı. Bir türlü güven telkin etmeyen Denizlispor kolay kolay yenilmeyen Kayserispor'u ikinci yarıdaki oyunuyla ve 2-0'la geçti.

 

Güvenç Kurtar da kuşkusuz bu ikinci yarıdaki olumlu halin farkında, “ilk yarıda oyun olmadı, iki takım birbirini tarttı” mealinde konuşuyor. Halbuki maçın hakkını vereceksek, Kayserispor'un ilk yarıda sonuçsuz kalan birçok atağıyla süslü iyi futbolunu da konu etmek gerek. Gökhan Ünal'ın yokluğunda Cangele'nin üstüne kaldı pozisyonlar, Iglesias'tan da fazla destek alamayan Arjantinli çok kaçırdı. Mehmet Topuz'un kaçırdığı ise tam şanssızlıktı.

 

İkinci yarıda Kayserispor adına oldukça şanssız bir penaltıyla maç döndü. Roman'ın penaltı golüne, Bülent de şık bir kafa vuruşuyla eşlik etti ve Denizlispor çok önemli bir galibiyet elde etti. Yedinci hafta itibariyle Kayserispor'un beklenenden kötü bir çizgide kaldığı söylenebilir. Son iki sezonunu dipte geçiren Denizlispor ise bu sezon daha rahat görünüyor.

 

GENÇLERBİRLİKLERİ

Gençlerbirliği yeni teknik direktörü Stumpf'la ilk maçında Kasımpaşa'yı 3-1 yendi. Şimdiye kadarki performansları ciddi bir hayal kırıklığıydı. Bu galibiyet de öyle çok abartılacak cinsten değil: Fenerbahçe ve Trabzonspor'un da ilgilendiği Avustralyalı Nick Carle etkili göründüğü maçta ilk golü de attı. Ama Kasımpaşa da bu gole Tehoué'yle cevap verecek dirayeti gösterdi. Maçı kopartan, 68'de kaleci Khalid'in büyük hatasıydı. Kucağındaki topu Okan'ın önüne bırakınca maç 2-1 oldu. Son dakikada, Galatasaray'ın tarihindeki ilk Şampiyonlar Ligi golüne imza atan emektar Cihat'ın sebep olduğu penaltı golüyle maç 3-1 Gençlerbirliği'nin lehine bitti. Toparlanma, yeni bir başlangıç adına olumlu bir sonuç. Haftaya Beşiktaş deplasmanında Gençlerbirliği'ni daha uzun boylu seyredebileceğiz.

 

Kardeş Oftaşspor da bu haftanın kârlı takımlarından. Düşme potasını ilgilendiren ve ilgilendirecek gibi de görünen maçta Rizespor'u 2-0'la geçtiler ve muhtemel bir ikili averaj muhasebesi için de sağlam bir avantaj elde ettiler. Bunun dışında, gol sıkıntısını iki golle aşmaları da önemli. İki gol de Avustralyalı Sterjovski'den. İkinci yarıda, Savaş'ın sağ kanat bindirmeleriyle ofansif etkinlik gösterirken Rizespor'a pozisyon vermemeleri de dikkat çekiciydi. Hiçbir şey yapamadı Rizespor.

NTV Spor paketine abone olmak için tıklayın
   • En çok puan alan haberler
 Cemil - İstanbul 03 Ekim 2007, Çarşamba 16:05  
ya kötü oynayip sonra hakeme bağirmak yeni bişey değil bunu fb gs bjk hepsi bir sene yapti ondan sonraki sene bu işlere ses çikarmadilar.Yani ilk önce herkes kendi eteğindeki taşlari döksün yapmayin derbide bir iki parça futbol kirintisi vardi.İki takim kötü oynadi iyinin kötüsü maçi kazandi.Futbol budur hakem hatasiz maç yönetmiş olsa bu maçi kimse konuşmazdi.Cünkü futbol yoktu.
 tahir sapan - K.Maraş 03 Ekim 2007, Çarşamba 12:23  
beşiktaşlılar böyle yapmayın.size yakışmıyor arda'nın pozisyonunu hakem sizin gibi 100 kere inceleyip karar vermiyor.ayrıca serdar kurtuluş bu şekilde girerse o poazisyon dünyanın her yerinde penaltı olur
 ismail - İstanbul 02 Ekim 2007, Salı 18:25  
7. hafta sonunda minimum 5 puanımız gasp edildi.Sakın zaten kötü oynuyorsunuz felan demeyin.O sizin probleminiz değil Beşiktaş'ın problemi.O Hakan Arıkan posizyonu için "Kırmızı kart ve penaltı" diyen Gslileri anlayabiliyorum.Hakemle kazandıkları bir maçta bizim hakem ile ilgili söylediklerimizi püskürtmek,kendi vicdanlarını rahatlatmak için bu tür şeylere başvuruyorlar.Yoksa siz nerde gördünüz öyle kırmızı kartlık posizyonu??

ARAMA: