Beşiktaşlı taraftarlar, 1-0’lık Porto yenilgisinin ardından takım kaptanı İbrahim Üzülmez'e tepki gösterdi.
Şok yenilginin ardından kapalı tribündeki taraftarlar, oyuncuları çağırarak moral vermek istedi. Tribüne yönelen futbolcular, İbrahim Üzülmez'in el hareketiyle soyunma odasına yürümeye başlaması üzerine, taraftarlar tepki göstererek, ''İbrahim şaşırma, sabrımızı taşırma'' diye tempo tuttu.
Oyuncuların soyunma odasına gidişinin ardından tribünleri bir süre terketmeyen taraftarlar, ''İbrahim, gelecek özür dileyecek'', ''Bütün takım gelecek, özür dileyecek'' şeklinde tepkilerini gösterdiler, daha sonra dağıldılar.
Beşiktaşlı taraftarlar ayrıca, İstanbul'dan galibiyetle ayrılan FC Portolu oyuncuları alkışlarla soyunma odasına göndererek, centilmenlik örneği gösterdi.
İSTATİSTİKLER
FC Porto'ya son dakika golüyle 1-0 yenilen Beşiktaş, rakibine istatistiklerde ise üstünlük kurdu.
Maç boyunca Beşiktaş 4'ü isabetli 12, FC Porto ise 3'ü isabetli 10 şut attı. Siyah-beyazlılar ayrıca kornerlerde rakibine 6-2 üstünlük kurdu.
Her iki takım da topa yüzde 50 oranında sahip olurken, Beşiktaşlı oyuncular 18, Portekizliler ise 16 faul yaptı. FC Portolu oyuncuların 5 kez ofsayta düştüğü maçta Beşiktaşlılar hiç ofsayta yakalanmadı.
ERTUĞRUL SAĞLAM TRİBÜNE...
Maçın Hollandalı hakemi Pieter Vink, Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam'ı ikinci yarıda tribüne gönderdi.
Karşılaşmanın 55. dakikasında sakatlığı nedeniyle kenara gelen Nobre'ye yapılan faule itiraz eden Sağlam, hakem tarafından tribüne gönderilirken, siyah-beyazlıları kalan dakikalarda yedek kulübesinde antrenör Mutlu Topçu temsil etti.
BOBO VE SERDAR KURTULUŞ SAKATLANDI
Beşiktaş'ın Brezilyalı futbolcusu Bobo, maçın ilk yarısında sakatlığı nedeniyle oyundan alındı.
Siyah-beyazlıların kullandığı bir korner atışı sırasında hava topuna çıkan Bobo, 27. dakikada yerini Nobre'ye bırakmak sorunda kaldı.
Siyah-beyazlılarda ayrıca, ikinci yarıda sakatlanan Serdar Kurtuluş, sedyeyle soyunma odasına götürüldü. Bu arada, maç içinde Nobre ve Delgado'nun kaşı açıldı.
HAKAN'A TEPKİ
Beşiktaşlı taraftarlar, ikinci yarıda topu oyuna çabuk sokmadığı gerekçesiyle kaleci Hakan'a tepki gösterdi.
Takımlarından bir an önce gol bekleyen taraftarlar, zaman zaman Hakan'ı ıslıkla protesto etti.
TRİBÜN ŞOV
Beşiktaşlı taraftarlar, takımlarının bu sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde İstanbul'da oynadığı ilk maçta tribünlerde adeta şov yaptı.
BJK İnönü Stadı'nın tribünlerini büyük ölçüde dolduran taraftarlar, maç boyunca susmazken, takımlarına büyük destek verdi.
Portekiz'den gelen az sayıda FC Porto taraftarı, Beşiktaşlıların tribün şovunu hayranlıkla izledi.