Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Norveç galibiyeti sonrası yaptığı açıklamada, ''Bu maç finallere kimin gitmesi gerektiğini gösterdi'' diye konuştu.
NTVSPOR ve Ajanslar
Güncelleme: 23:21 TSİ 17 Kasım 2007 Cumartesi
Teknik direktör Fatih Terim, karşılaşmanın bitiş düdüğüyle birlikte büyük bir sevinç yaşadı.
Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 2-1 kazandıkları Norveç maçının, kimin finallere gitmeyi hakettiğini gösterdiğini söyledi.
Fatih Terim, karşılaşmanın ardından düzenlediği basın toplantısında öncelikle oyuncularını kutladığını belirterek, ''Bu maç finallere kimin gitmesi gerektiğini gösterdi. Daha işimiz bitmedi. Çok önemli, güzel ve yerinde bir galibiyet aldık'' dedi.
Daha önceki hesaplarında bu noktaya gelindiğinde en az 4 puan fark olmasını beklediklerini, ancak bunun olmadığını yineleyen Terim, ''Takımda birtakım değişiklikler de planlamıştık. Bunu yapamadık. Fakat ne hikmettir, sakatsız bir an yaşayamıyoruz. Kim yatıyorsa, doktorlar 'çıkar' işareti yapıyor. Zaten yeterince sakatımız var. Bu kadar talihsizlik olmaz. Oyunun başında gol yedik, oyuncu kaybettik. Bunlara rağmen aslanlar gibi çıkıp oynadılar futbolcularımız. Yeni katılacak arkadaşlarımız olacaktır ve takımımız daha da iyi olacaktır. Eski oyuncularımızla beraber, hep beraber sevineceğiz. Hep beraber gideceğiz inşallah sizlerle finallere'' diye konuştu.
''HERHALDE ZORU SEVİYORUZ'' Daha önce yaptığı açıklamalarda, sonuna dek finallere gitmek için mücadele edeceklerini söylediğini aktaran Terim, ''Herhalde zoru seviyoruz. 'Şansımız varsa sonuna kadar kovalarım' demiştim. Allah mahçup etmedi. Oyuncularım da soyunma odasında, 'Öpüşmeyi kesip fazla havalara girmeyelim. Daha Bosna-Hersek maçı var' diyorlardı birbirlerine. Eski günlerimize dönüyoruz inşallah'' dedi.
''BEN DE KANTARIN TOPUZUNU KAÇIRMIŞ OLABİLİRİM'' Terim, daha önce medya mensuplarıyla yaşadığı sorunlara göndermede bulunarak, ''Belki ben de zaman zaman kantarın topuzunu kaçırmış olabilirim'' derken, ''Bugünler beraber olma günüdür. Çarşamba gününe kadar hep beraber olma ve finallere hep beraber gitme günüdür. Gün birleşme ve milli takımın yanında olma günüdür. Çarşamba günü Bosna-Hersek maçını kazandıktan sonra oturur, eğriyi doğru, acıtmayı ve acıtanı tartışırız. Böyle bir Norveç'i kendi sahasında yenebilmek her takımın harcı değil. Bu oyuncuların hakkını önce vermek lazım. Bizimki verilmese de. Kazanmanın verdiği mağruriyet içinde hiç olmadım. Gün birbirimize sarılma günüdür'' diye konuştu.
Ayrıca yaşanılan sakatlıklar nedeniyle orta alanda oyuncu eksikliğini fazlasıyla hissettiklerini vurgulayan Terim, ''Emre Belözoğlu, Arda, Mehmet Aurelio ve Hamit'ten ancak bu kadar özveri beklenebilir. Benim için tüm oyuncularım birer yıldız. Ama çarşamba günkü maçımıza kadar erdemimizi ve sakinliğimizi koruyalım'' dedi.
Terim, sakatlanan İbrahim Kaş'ın yerine milli takıma Sabri Sarıoğlu'nu çağıracaklarını sözlerine ekledi.
Sn.Terim , eğer"İbrahim'le başlamamın
sebebi önce rakibi durdurmak sonra
Gökhan ile ofansa katkıda bulunmak"
gibi bir demeç verdiyseniz 1- Kimse
sizi hangi oyuncuyla başladınız diye
sorgulayamaz, bu bir savunmadır, yanlış
tertiple başlamışsınız 2- İbrahim gibi
genç ve yetenekli bir oyuncuyu ateşe
atıyorsunuz. Lütfen Bosna maçından
sonra istifa edin ve milletimize çifte
bayramı yaşatın ...
barlas arkan - Ankara
18 Kasım 2007, Pazar 22:50
mantıklı açıklaması şudur sevgili ali
Sarialtun kardeşim..
oyuna sonradan giren gökhan gönül..senin
yazdığın gökhan ünal ise kayserisporlu
forvet oyunucusu..
önce futboldaki bilgimizi en az terim
seviyesine taşıcaz sonra ahkam kesicez..
José - İstanbul
18 Kasım 2007, Pazar 21:40
NoRWAY OUT arkadaşım. öncelikle nickin
çok zekice. Bence norveç
basını da bizimkinden farklı değildir.
Heysel Faciası'ndan sonra İngiltere
Kraliçesi, İngiliz
holiganlara "hayvanlar" dedi. bizde
böyle facia olsa "nasıl kurtarırız
kendimizi" deriz. bizdeki futbol
adamları haksız yere eleştirilmiyor.
yanlış yerden eleştiriliyor. çünkü
futbol yazarlarımız kötü