FUTBOL
Canlı Sonuçlar
Turkcell Süper Ligi
İkinci ve Üçüncü Lig
Fortis Türkiye Kupası
EURO 2008
Dünya Kupası
DÜNYA'DAN FUTBOL
BASKETBOL
NBA
VOLEYBOL
FORMULA 1
MOTOR SPORLARI
TENİS
OLİMPİYAT
DİĞER
RÖPORTAJLAR
YAZARLAR
CANLI SONUÇLAR
İSTATİSTİKLER
VİDEO
YAYIN AKIŞI
HAFTANIN MAÇLARI
NBA TV'DE BU AY
LİNKLER
Ana sayfam yap
NTVMSNBC
NTV
CNBC-e
NBA TV
e2
NTV Radyo
Eksen 96.2
Radio N101
N. Geographic
İletişim

Kupa, teknik direktörlere yaramadı

2006 Almanya Dünya Kupası'na katılan 32 takımın 17'si, turnuvadan sonra teknik adamlarıyla yollarını ayırdı.

İtalya'yı Dünya Şampiyonu yapan Marcello Lippi de görevinden istifa etti.

Anadolu Ajansı
Güncelleme: 19:18 TSİ 26 Şubat 2008 Salı

Almanya'da düzenlenen 18. Dünya Kupası, takımlarının başlarında taktik savaşı veren teknik direktörlere yaramadı.

 

İtalya'nın zaferiyle sonuçlanan Dünya Kupası'nın ardından kupada mücadele eden 32 ülkeden 17'sinin teknik direktörlerinden bazıları  istifa ederken bazıları da ülke federasyonları tarafından görevlerinden alındı.

 

Kupada başarısız olan Hırvatistan, Sırbistan Karadağ, Arjantin gibi takımların teknik direktörlerinin yanı sıra kupayı kazanan İtalya ve Dünya üçüncüsü olan ev sahibi Almanya gibi başarılı ülkelerin teknik adamları da takımlarının başından ayrıldı.

 

Çeyrek final maçında Almanya'ya kaybeden Arjantin'in teknik direktörü Jose Pekerman, Brezilya Teknik Direktörü Carlos Alberto Parreira, İtalya'ya yenilen Avustralya'nın teknik direktörü Guus Hiddink ve Kosta Rika'dan Alexandre Guimaraes takımlarının başından kendi istekleri ile ayrıldılar.

 

KLINSMANN VE LIPPI DE İSTİFA ETTİ

Dünya Kupası öncesi otoriteler tarafından fazla şans tanınmayan Almanya'ya Dünya Üçüncülüğü kazandıran Juergen Klinsmann ve kupa finalinde Fransa'yı penaltı atışları sonunda yenerek kupaya uzanan İtalya'nın teknik direktörü Marcello Lippi de istifa eden teknik direktörler arasında yer aldı.

 

Gana'dan Ratomir Dujkovic, Fildişi Sahilleri'nden Henri Michel, Japonya'dan ayrılarak Fenerbahçe teknik direktörlüğüne gelen Zico, Polonya'dan Pawel Janas, Sırbistan Karadağ'dan Ilija Petkovic, Trinidad ve Tobago'dan Leo Beenhakker ve Güney Kore'nin Hollandalı çalıştırıcısı Dick Advocaat da görevlerinden istifa eden diğer teknik adamlardı.

 

KRANJCAR VE IVANKOVIC'İN GÖREVLERİNE SON VERİLDİ

Hırvatistan teknik direktörü Zlatko Kranjcar ve İran Teknik Direktörü Branko Ivankovic ise ülke federasyonları tarafından görevlerine son verildi.

 

İngiltere Milli Takımı'nın çalıştırıcısı Sven-Goran Eriksson, kupa öncesi federasyonla anlaştığı için görevini Steve McClaren'e bırakmak zorunda kalırken, ABD Teknik Direktörü Bruce Arena ile de sözleşme yenilenmedi.

 

Dünya Kupasının ardından teknik direktörlerini değiştirmeyen veya sözleşme yenileyen ülkeler ise; Angola, Çek Cumhuriyeti, Ekvador, Fransa, Meksika, Hollanda, Paraguay, Portekiz, Suudi Arabistan, İspanya, İsveç, İsviçre, Togo, Tunus ve Ukrayna oldu.

 

   Bu habere oy ver   Düşük   1 Puan 2 Puan 3 Puan 4 Puan 5 Puan 6 Puan 7 Puan 8 Puan 9 Puan 10 Puan   Yüksek
     •  En çok puan alan haberler
 ömer gölcü - Ağrı 21 Temmuz 2006, Cuma 14:03  
adamlar işi biliyor teknik admalrı bir turnuvaya gore degerlendırmıyo gelecege yatırım yapıyo

ARAMA:
LİGDE PUAN DURUMU
    O P
1 Galatasaray 34 79
2 Fenerbahçe 34 73
3 Beşiktaş 34 73
4 Sivasspor 34 73
5 Kayserispor 34 55