Euroleague'de 6. hafta maçları sona erdi. Temsilcilerimizden Efes Pilsen deplasmanda karşılaştığı Aris'e 67-64, Fenerbahçe Ülker ise sahasında Panathinaikos'a 83-64 mağlup oldu.
BARCELONA DEPLASMANDA İLK KEZ
Fenerbahçe ile C Grubu'nda yer alan Ersan İlyasova'lı AXA Barcelona, İtalya deplasmanında Lottomatica Roma'yı 74-65 mağlup etti.
İlk periyotta yakaladığı 22-9'luk skorla maçı koparan Katalan ekibi, salondan 74-65 üstün ayrılarak bu sezon Euroleague'deki ilk deplasman galibiyetini aldı.
Hırvat pivot Mario Kasun 18 sayı – 4 ribauntla, İtalyan oyuncu Gianluca Basile de 15 sayı – 5 ribauntla galibiyette pay sahibi oldular. Jaka Lakovic 11 sayıyla, Jordi Trias ise 10 sayı – 9 ribauntla mücadele etti. Karşılaşmada Ersan İlyasova forma giymedi.
6. maçında 5. yenilgisini alan evsahibi ekipte ise, Lorbek 13 sayıyla takımının en skorer ismi oldu.
C Grubu'nda oynanan bir diğer mücadelede ise Alman temsilcisi Brose Baskets, Partizan Igokea karşısında ilk galibiyetini aldı.
Karşılaşmayı 78-62 kazanan Brose'da, Demond Greene 18, Darren Fenn 17, Predrag Suput 15 sayıyla galibiyete önemli katkı yaptılar. Sırp ekibinde ise, 20 sayıyla oynayan Dusan Kecman'ın çabaları yetersiz kaldı.
RYTAS YİNE KAYBETTİ
Euroleague'e fırtına gibi giren ve ilk 4 maçını kazana Litvanya'nın Lietuvos Rytas ekibi, üst üste ikinci yenilgisini Unicaja Malaga karşısında aldı.
Geçen hafta Efes Pilsen'e sahasında kaybeden Rytas, İspanya deplasmanında Malaga'ya 71-69'luk skorla boyun eğdi.
6. maçında 5. galibiyetini alarak liderliğini sürdüren Malaga'da, Jiri Welsch 14, Berni Rodriguez, Cabezas ve Daniel Santiago 11'er sayıyla oynadılar.
Rytas'ta ise, Chuck Eidson'un 18, Hollis Price'ın 16 sayılık performansları yenilgiyi önleyemedi.
MVP SPENCER
Ligde sezonun 6. haftasının 'en değerli oyuncusu' (MVP) unvanını, İtalya'nın Virtus VidiVici Bologna takımının 25 yaşında ve 1.93 metre boyundaki ABD'li oyun kurucusu Dewarick Spencer kazandı.
Takımının evinde Sloven ekibi Union Olimpija Ljubljana'yı 101-91 yendiği maçta 37.5 dakika sahada kalan Spencer, bu sürede 34 sayı, 8 ribaunt (2 hücum-6 savunma), 7 asist ve 3 top çalmayla oynayarak 44 puan topladı ve haftanın MVP'si olmaya hak kazandı.
Ligin genel MVP klasmanında da Yunanistan'ın Pire Olympiakos takımının Litvanyalı yıldız oyun kurucusu Arvydas Macijauskas, toplam 150 ve ortalama 30 puanla ilk sıradaki yerini korudu. Macijauskas ayrıca, sayı krallığı listesinin de toplam 119 sayıyla (23.8 ortalama) başında bulunuyor.
Fenerbahçe Ülker'in milli forveti Mirsad Türkcan ise toplam ribaunt dalında 60 ve maç başına 10, savunma ribaundu kategorisinde de toplam 42 ve 7.4 ortalamayla zirvede yer alıyor.
• Fenerbahçe direnemedi: 64-83
• Efes eli boş döndü: 64-67
SONUÇLAR
|
28 KASIM
ÇARŞAMBA |
|
|
|
| A
GRUBU |
|
|
|
| Prokom Trefl |
Montepaschi Siena |
59 -
84 |
|
|
| B
Grubu |
|
|
|
| Aris TT Bank |
Efes Pilsen |
67 -
64 |
|
| Cibona Zagreb |
Le Mans |
91 -
71 |
|
| Unicaja Malaga |
Lietuvos Rytas |
71 -
69 |
|
|
| C
Grubu |
|
|
|
| Lottomatica Roma |
AXA Barcelona |
65 -
74 |
|
| Brose Baskets |
Partizan |
78 -
62 |
|
|
|
29 KASIM
PERŞEMBE |
|
|
|
| A
GRUBU |
|
|
|
| Olympiacos |
Zalgiris Kaunas |
90 -
74 |
|
| TAU Ceramica |
CSKA Moskova |
76 -
85 |
|
| Virus VidiVici
Bologna |
Union Olimpija |
101
- 91 |
| B
Grubu |
|
|
|
| Armanni Jeans
Milano |
Maccabi
Tel-Aviv |
81 -
82 |
|
|
| C
Grubu |
|
|
|
| Fenerbahçe
Ülker |
Panathinaikos |
64 -
83 |
|
| Real Madrid |
Chorale Roanne |
104
- 73 |
| |
|
|
|
GRUPLARDA
GÖRÜNÜM İÇİN TIKLAYIN |