Şampiyonlar Ligi'nde grup maçları sona ererken, gözler İsviçre'de çekilecek kuralara çevrildi.
Son 16 takımın ikinci tur eşleşmelerinin belli olacağı kura çekimi 21 Aralık'ta Nyon kentinde yapılacak. Fenerbahçe kural gereği bir grup birincisiyle eşleşecek ve ilk maçı sahasında oynayacak.
Şampiyonlar Ligi'nde tarihinde ilk kez ikinci tur vizesi alan Fenerbahçe, bu rauntta Porto, Chelsea, Barcelona, Milan, Real Madrid, Manchester United ve Sevilla'dan biriyle eşleşecek.
Kura çekimine Porto, Chelsea, Barcelona, Milan, Real Madrid, Manchester United, Inter ve Sevilla grup birincisi, Liverpool, Schalke, Olympiacos, Celtic, Olympique Lyon, Fenerbahçe, Roma ve Arsenal grup ikincisi olarak katılacak.
Kura çekiminde aynı ülkenin iki takımı birbirleriyle eşleşemeyecek. Aynı gruptan çıkan iki takım da birbirleriyle eşleşemeyecek. Grup birincileri birbirleriyle, grup ikincileri birbirleriyle eşleşemeyecek. Gruplarından ikinci olarak çıkan takımlar ilk maçları kendi sahalarında oynayacak.
İkinci tur ilk maçları 19-20 Şubat 2008, bu maçların rövanşları ise 4-5 Mart 2008 tarihlerinde oynanacak ve çeyrek finale yükselen 8 takım belirlenecek.
| GRUP LİDERLERİ |
GRUP İKİNCİLERİ |
| A |
Porto (Portekiz) |
Liverpool (İngiltere) |
| B |
Chelsea (İngiltere) |
Schalke (Almanya) |
| C |
Real Madrid (İspanya) |
Olympiacos (Yunanistan) |
| D |
AC Milan (İtalya) |
Celtic (İskoçya) |
| E |
Barcelona (İspanya) |
Olympique Lyon (Fransa) |
| F |
Manchester United (İngiltere) |
AS Roma (İtalya) |
| G |
Inter Milano (İtalya) |
Fenerbahçe (Türkiye) |
| H |
Sevilla FC (İspanya) |
Arsenal (İngiltere) |