Fenerbahçe kupayla başladı (5 Ağustos 2007)
Süper Lig şampiyonu Fenerbahçe'yle Fortis Türkiye Kupası şampiyonu Beşiktaş'ı karşı karşıya getiren Süper Kupa finali Köln'de oynandı.
Bobo'nun golüne Deivid ve Kezman'la cevap veren Fenerbahçe 2-1'lik skorla ikinci kez düzenlenen kupayı kazanan taraf oldu.
Üniversitelilerden 10 madalya (8-18 Ağustos 2007)
Türk sporcular, Tayland'ın başkenti Bangkok'ta düzenlenen 25. Üniversitelerarası Yaz Oyunları'nda üç altın, üç gümüş ve dört bronz madalya kazandı.
Milliler böylelikle madalya sıralamasında 141 ülke arasında 17. oldu.
Halil Akkaş 3000 metre engellide 8:20.83 koşarak şampiyona rekorunun yeni sahibi oldu.
Türkiye Erkek Voleybol Milli Takımı şampiyon ise oldu. Finalde Kanada ile karşılaşan Türk Milli Takımı, çekişmeli geçen mücadelede, rakibini 3-1 yenerek şampiyonluğa ulaştı.
Yıldızlar dünya ikincisi (12 Ağustos 2007)
Türkiye, 10. Dünya Yıldız Kızlar Voleybol Şampiyonası final maçında, son 3 organizasyonda 2 kere şampiyon olan Çin Halk Cumhuriyeti'ne 3-1 yenilerek ikincilikte kaldı.
Daha önce 2001 yılında Hırvatistan'da, 2003 yılında da İtalya'da dünya şampiyonluğuna ulaşan Çin, Meksika'da da mutlu sona ulaşarak son 4 şampiyonadan 3 altın madalya ile ülkesine döndü.
Aliyev Kupası ‘Sultanlar'ın (25 Ağustos 2007)
A Milli Bayan Voleybol Takımı, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen 1. Haydar Aliyev Turnuvası'ndaki son maçında, evsahibi Azerbaycan'ı 3-1 yenerek yenilgisiz şampiyonluğu kazandı.
Kupada Ukrayna 2., Bulgaristan 3., Azerbaycan 4., İsrail 5. ve Yunanistan da 6. oldu.
Elvan dünya ikincisi (25 Ağustos 2007)
11. Dünya Atletizm Şampiyonası'nda milli atlet Elvan Abeylegesse, bayanlar 10 bin metrede ikinci olarak gümüş madalyanın sahibi oldu.
Dibaba, Helsinki'den sonra Osaka'da da 10 bin metrede şampiyon olarak unvanını korumuş oldu. Milli atlet Abeylegesse, 31:59.40'lık derecesiyle gümüş madalyaya uzanırken, ABD'li Kara Goucher, 32:02.05 ile bronz madalya kazandı.
Milli atlet, Süreyya Ayhan'dan sonra, dünya şampiyonasında madalya kazanan ikinci Türk sporcu oldu.
İstanbul'da zafer Massa'nın (26 Ağustos 2007)
İstanbul Park'ta koşulan, Formula 1 sezonunun 12. yarışını 2006'da olduğu gibi 2007'de de Ferrari'nin Brezilyalı pilotu Felipe Massa kazandı.
Kimi Raikkonen ikinci sıranın sahibi olunca Ferrari, bu sezon Fransa'dan sonra ilk kez ‘duble' yaptı.
İspanya Puerta'ya ağlıyor (28 Ağustos 2007)
İspanya Birinci Futbol Ligi takımlarından Sevilla'da forma giyen 22 yaşındaki Antanio Puerta yaşamını kaybetti.
Sevilla'nın, Getafe ile oynadığı lig karşılaşmasında kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırılan Puerta, tüm çabalara rağmen kurtarılamadı ve hayata veda etti.
Süper Kupa AC Milan'ın (31 Ağustos 2007)
33. Süper Kupa'yı, İspanyol ekibi Sevilla'yı 3-1 yenen İtalya'nın AC Milan takımı kazandı.
Monaca'daki 2. Louis Stadı'nda yapılan maçta, geçen yılın Şampiyonlar Ligi Şampiyonu AC Milan ile UEFA Kupası sahibi Sevilla karşı karşıya geldi.
Karşılaşmayı 3-1 kazanan Milan, kupayı 5. kez müzesine götürdü.