Euroleague'de 10. hafta geride kaldı. A Grubu'nda CSKA Moskova, B Grubu'nda Lietuvos Rytas ve Unicaja, C Grubu'nda ise Panathinaikos ile AXA Barcelona TOP 16'ya çıkmayı garantilediler.
2006 şampiyonu CSKA Moskova, sahasında konuk ettiği Union Olimpija'yı 74-57 mağlup ederek A Grubu'nda 9. galibiyetini aldı ve tur vizesini cebine koydu. Rus ekibinde David Andersen 25 sayı – 8 ribauntla maçın en skorer ismi oldu.
B Grubu'nda Le Mans'ı 85-50 yenen Lietuvos Rytas ve Armani Jeans Milano engelini 89-70'lik skorla geçen Unicaja Malaga, TOP 16'ya kalmayı garantilediler.
C Grubu'nda mücadele eden son şampiyon Panathinaikos ise, sahasında konuk ettiği Partizan Igokea karşısında zorlansa da mücadeleyi 67-66 kazanarak 9. galibiyetini elde etti. Yunan ekibinin Litvanyalı yıldızı Sarunas Jasikevicius, takımının çift haneli sayılara ulaşan tek ismi olurken kaydettiği 17 sayıyla galibiyette önemli rol oynadı. C Grubu'nda Chorale Roanne deplasmanından 89-79 galip ayrılan AXA Barcelona da üst tura çıkmayı garantileyen bir başka ekip oldu.
Gruplarda ilk beş sırayı alan 15 takımla, en iyi 6. olan bir ekip 'Top 16'da mücadele etme hakkı kazanacak.
MVP PENN
Ligde sezonun 10. haftasının ''en değerli oyuncusu'' (MVP) unvanını, Efes Pilsen'in 30 yaşında ve 1.80 metre boyundaki deneyimli ABD'li oyun kurucusu James Penn kazandı.
Efes Pilsen'in, evinde İsrailli rakibi Maccabi Elite Tel Aviv'e 83-68 yenildiği maçta 38 dakika sahada kalan Penn, bu sürede 30 sayı, 6 savunma ribaundu, 3 asist ve 4 top çalma performansıyla oynayarak 38 puan topladı ve haftanın MVP'si oldu.
Ligin genel MVP klasmanında, Fransa'nın Chorale Roanne Basket takımının ABD'li forveti Marc Salyers, toplam 246 ve ortalama 24.6 puanla ilk sırada yer alıyor. Salyers ayrıca, toplam 226 ve maç başına 22.6 ortalamayla sayı krallığı listesinin de zirvesinde bulunuyor.
Fenerbahçe Ülker'in milli forveti Mirsad Türkcan ise toplam ribaunt kategorisinde 89 ve maç başına 9.89, savunma ribaundunda ise toplam 62 ve 6.89 ortalamayla ilk sıralardaki yerlerini bu hafta da kaptırmadı.
SONUÇLAR
|
2 OCAK ÇARŞAMBA |
|
|
|
| A
GRUBU |
|
|
|
| CSKA Moskova |
Union Olimpija |
74 -
57 |
|
|
| B
Grubu |
|
|
|
| Unicaja Malaga |
Armani Jean Milano |
89 -
70 |
|
|
| C
Grubu |
|
|
|
| Panathinaikos |
Partizan Igokea |
67 -
66 |
|
| Chorale Roanne |
AXA Barcelona |
79 -
89 |
|
|
|
3 OCAK PERŞEMBE |
|
|
|
| A
GRUBU |
|
|
|
| Virtus Bologna |
Olympiacos |
80 -
91 |
|
| Zalgiris Kaunas |
Montepaschi Siena |
75 -
69 |
|
| TAU Ceramica |
Prokom Trefl |
98 -
74 |
|
|
| B
Grubu |
|
|
|
| Cibona Zagreb |
Aris TT Bank |
76 -
83 |
|
| Lietuvos Rytas |
Le Mans |
85 -
50 |
|
| Efes Pilsen |
Maccabi Elite Tel
Aviv |
68 -
83 |
|
|
| C
Grubu |
|
|
|
| Lottomatica
Roma |
Fenerbahçe Ülker |
63 -
84 |
|
| Real Madrid |
Brose Baskets |
93 -
57 |
|
| |
|
|
|
GRUPLARDA
GÖRÜNÜM İÇİN TIKLAYIN |