CANLI İZLE
FUTBOL
DÜNYA'DAN FUTBOL
BASKETBOL
NBA
VOLEYBOL
FORMULA 1
MOTOR SPORLARI
TENİS
OLİMPİYAT
DİĞER
EURO 2008
YAZARLAR
Ercan Taner
Güntekin Onay
Cem Dizdar
Can Belge
Kıvanç Koçak
Cevahir Evren
Nurullah Bakır
Nevzat Aydın
Kaan Tunçbilek
Mert Aydın
Murat Demiryas
Devrim Çetin
Adnan Bostancıoğlu
İlker Acun
Dorukhan Acar
Veysel Balkaya
Mehmet Sevinç
Gizem Altınkaya
Çağrı Develioğlu
Tolga Özek
CANLI SONUÇLAR
İSTATİSTİKLER
VİDEO
YAYIN AKIŞI
HAFTANIN YAYINLARI
NBA TV'DE BU AY
LİNKLER
Ana sayfam yap
NTVMSNBC
NTV
CNBC-e
NBA TV
e2
NTV Radyo
Eksen 96.2
Radio N101
N. Geographic
İletişim

'Elinde kartla dolaşıyor...'

İlk yarı sonunda, maçın skorundan ziyade, takımların maçı kaç kişiyle tamamlayacağı, kaç kişininin daha sarı kart göreceği kafaları daha çok kurcalıyordu.


NTVSPOR
Güncelleme: 12:39 TSİ 21 Nisan 2008 Pazartesi

 l Mert ÖZLÜ

Türkiye'nin yıllardır en keyifli maçlarını izlememizi sağlayan iki takımın maçını, bir 3. tekil şahısın egosunun altında eriyip gittiğini görmek tahminimce bütün futbolseverleri ve özellikle de bu iki takımın taraftarını fazlasıyla hayal kırıklığına uğratmıştır. Maçı kontrol altında tutabilmek amacı ile peşi sıra çıkan kartlar, sonunda ortada ne anlatılacak bir enstantane, ne de yazılacak bir futbol bıraktı. Dışarıdan gözlemlediğimiz; futbolcular dahil herkes işin sonunun nereye varacağını merak ediyordu. İlk yarı sonunda, maçın skorundan ziyade, takımların maçı kaç kişiyle tamamlayacağı, kaç kişininin daha sarı kart göreceği kafaları daha çok kurcalıyordu.

Her şeye rağmen bu maçı konuşurken Gökhan Gönül'den bahsetmeden geçmek olmaz. Fenerbahçe'yi cesaretlendiren adam oldu. Topla korkusuzca ileri çıktı, çalım attı, şut çekti. Her zaman çizgiye inmesine alışık olduğumuz Gökhan bu sefer içeriye kat ederek, maça heyecan kattı. Hem hücumu, hem savunmayı bu kadar mükemmel yapan bir futbolcuyu epeydir izlememiştik. Onu da çok izlettirmediler zaten.

Maçın büyük bir bölümünü eksik oynamak ve Galatasaray'ın zaman zaman yaptığı etkili pres, Fenerbahçe'nin geriden oyun kurmasını engellerken, ileride Kezman ve Alex'in topa basamaması, 60 dakika boyunca hiçbir şey üretememesine neden oldu. Deivid'in Inter maçı seviyesindeki çalışkanlığı da maç içinde alkışlanması gereken başka bir unsurdu.

Maçı içinden çıkılmaz hale getiren Cüneyt Çakır'a sormak istediğim ve cevabını bir türlü bulamadığım bir kaç soru var.

1) Lugano'nun haraketini "Hocam, görmüyor musun?" dışında bir anlamla değerlendirmek mümkün değil. Bugüne kadar bunu dile getiren herkese sarı kart gösterdin mi?

2) Volkan Yaman'ın topu değiştirip, kaybettirdiği 3 saniyenin cezasının, uyarı olmaksızın sarı kart olduğu nerede yazıyor?

3) İkinci yarıda Deivid'e çıkaramadığın ikinci sarı karttaki pozisyonla, Lugano'nun ilk sarı kartı gördüğü pozisyon arasında ne tür bir fark var?

4) Lugano'nun itirazından daha fazlasını yapan Alex'i sadece uyarmanın mantığı nedir?

Gökhan Gönül'ün pozisyonunu sorma gereği bile hissetmiyorum. Bunun yanında, kesinlikle art niyetli olduğuna inanmıyorum. Maçı Galatasaray'a vereyim diye birşey düşündüğünü de zannetmiyorum. Sadece yanlış meslek yaptığına inanıyorum. Ayrıca, bu sarı kartlar anlık verilen kartlar gibi gelmedi bana. Maça çıkarken, Lugano'nun ilk itirazında kart göstereceğini yazmıştı kafasının bir ucuna. Alex'i alttan almaya da maçtan evvel karar vermişti. Kontrolu kaybetmeme adına çıkardığı kartlar ters tepti.

Maçı özetleyen iki cümle vardı. Birincisi, Lig TV spikerinden geldi. "Cüneyt Çakır elinde kartla dolaşmaya devam ediyor". İkincisi ise Adnan Polat'tan geldi. "Bizim açımızdan Fenerbahçe karşısındaki şanssızlık zincirini ancak böyle saçma sapan bir maçla kırabilirdik."

Bu maçları şölene çevirmek varken, Gökhan gibi, Arda gibi kendi değerlerimizi ön plana çıkarma şansımız varken, her şeyi bir düdükle yok etmek cidden Türk futbolu adına çok büyük bir kayıp.

Dipnot: Zico'yu Cumartesi günü çıkardığı kadrodan dolayı eleştirenlerin hepsi Sevilla'nın hafta sonu tam kadroyla çıkmasını örnek gösterdi. Bu tezi savunanlar, Sevilla'nın bu hafta içinde maç yapıp yapmadığının da cevabını umarım biliyorlardır.

NTV Spor paketine abone olmak için tıklayın
   • En çok puan alan haberler
 furkan - İstanbul 01 Mart 2008, Cumartesi 16:12  
egemen sagsoz arkadaş,2 sene önce fb nin gs yi kadıköy deki 4-0 yendiği maçın hakemi cüneyt çakırdı...maçtan sonra adnan polat bi daha bu hakemi maçlarımıza istemiyoz bizi resmen katletti dedi...bazı fb li yöneticiler çıkıp cüneyt çakır ı savundular hatta bazıları cüneyt çakır ı geleceği olan bi hakem olarak nitelendirdiler(nihat özdemir)noldu şimdi sözleri niye değişti bide fb nin işi bu kadar uzatmasının nedeni bellidir ankaragücü için hem hakemi hemde mhk yi etkilemektir...
 Çağrı Kara - Adana 01 Mart 2008, Cumartesi 01:04  
Lugano çıktıktan sonra fener saha iyi oynadı.cüneyt çakır belkide fener o kararıyla iyilik yaptı.gökhan içinde belkide fener için geleceğin tuncayı. ama verdiği karaların çoğu yanlıştı.
 egemen sagsoz - İstanbul 29 Şubat 2008, Cuma 11:37  
Şunu tekrar söylüyorum.Eğer bu hakem doğruları yapıyorsa biz bugüne kadar seyrettiğimiz yerli ve yabancı maçları yöneten tüm hakemler yanlış yapıyor.FB 11 kişi kalsa belki GS 3-4 gol daha atacaktı.Belki rakibi 10 sonra 9 kişi kalınca rehavete kapıldılar.Belki onlarda hakemin yaptıklarından utanıp aman fazla üstlerine gitmeyelim dediler.Son sözüm GS taraftarı arkadaşlara.Bu hakemi bu kadar beğeniyorlar ise lig sonuna kadar tüm maçlarına bu hakem verilsin.Eminim %95 istemeyecektir.

ARAMA:
LİGDE PUAN DURUMU
    O P
1 Trabzonspor 13 28
2 Beşiktaş 13 25
3 Sivasspor 13 25
4 Galatasaray 13 24
5 Fenerbahçe 13 23