FUTBOL
DÜNYA'DAN FUTBOL
BASKETBOL
NBA
VOLEYBOL
FORMULA 1
2007 sezonu
2006 sezonu
MOTOR SPORLARI
TENİS
OLİMPİYAT
DİĞER
RÖPORTAJLAR
YAZARLAR
CANLI SONUÇLAR
İSTATİSTİKLER
VİDEO
YAYIN AKIŞI
HAFTANIN MAÇLARI
NBA TV'DE BU AY
LİNKLER
Ana sayfam yap
NTVMSNBC
NTV
CNBC-e
NBA TV
e2
NTV Radyo
Eksen 96.2
Radio N101
N. Geographic
İletişim

Açık ara Raikkonen

Formula 1 sezonunun ikinci yarışı Malezya Grand Prix’sini Ferrari pilotu Kimi Raikkonen kazandı. BMW Sauber’den Robert Kubica ikinci olurken McLaren’den Heikki Kovalainen üçüncü sırayı aldı.


NTVSPOR
Güncelleme: 16:17 TSİ 6 Nisan 2008 Pazar

Formula 1 2008 sezonunun ikinci yarışı Malezya Grand Prix’sini, son şampiyon Kimi Raikkonen kazandı.

 

Sepang Pisti'nde 56 tur üzerinde koşulan yarışta ikinci sıradan start alan Ferrari pilotu, çok rahat götürdüğü yarışı en yakın rakibinin yaklaşık 20 saniye önünde kazanarak sezonun ilk galibiyetini aldı. Avustralya Grand Prix'sinde finiş göremeyen Fin pilot, Malezya'da ikinci, kariyerinde ise 16. zaferini elde etti.

Malezya GP'sine pol pozisyonda başlayan diğer Ferrari pilotu Felipe Massa ise, 31. turda spin atarak yarış dışı kaldı. BMW Sauber'den Robert Kubica'nın ikinci olduğu yarışta, McLaren sürücüsü Heikki Kovalainen üçüncü sıradan finiş gördü. Polonyalı Kubica kariyerinin en iyi derecesini elde ederken, Kovalainen de McLaren pilotu olarak ilk kez podyuma çıkma başarısını gösterdi.

Üçüncü sıradan yarışa başlayan Jarno Trulli, dördüncü olarak Toyota adına önemli puanlar kazandırırken, cezası nedeniye 9. sıradan start alan Avustralya GP'si galibi Lewis Hamilton beşinci oldu.

BMW'den Nick Heidfeld'in altıncı, Red Bull'un Avustralyalı pilotu Mark Webber'in yedinci olduğu yarışta,  2005 ve 2006 şampiyonu Renault pilotu Fernando Alonso ise 8. sıradan finişe ulaştı.

  PUAN TABLOSU TAKIMI PUAN
1. Lewis Hamilton McLaren 14
2. Kimi Raikkonen Ferrari 11
3. Nick Heidfeld BMW Sauber 11
4. Heikki Kovalainen McLaren 10
5. Robert Kubica BMW Sauber 8

MASSA'NIN ŞANSSIZLIĞI
Sepang Pisti'nde yanan yeşil ışıklarla beraber ilk çizgide yer alan Ferrari pilotları yarışa yerlerini koruyarak başladılar. 9. sırada başladığı yarışta iyi bir çıkış yapan McLaren pilotu Lewis Hamilton ise, ilk turun ardından 5. sıraya kadar yükeldi.

İlk pit stoplara kadar yarış içinde büyük bir değişiklik yaşanmazken 18. tura kadar lider olan Felipe Massa'dan sonra pit'e giren Kimi Raikkoenen, pit çıkışında takım arkadaşını geçmeyi başardı.

McLaren pilotu Lewis Hamilton ise, ilk pit stop'unda büyük zaman kaybı yaşadı. Aracının sağ ön lastiğinde ile oluşan İngiliz pilot, yaklaşık 20 saniyelik pit stop'un ardından yarışa 11. sırada döndü.

Ferrarilerin yarışı çok rahat bitireceği düşünülürken, 31. turda Felipe Massa spin atarak kum havuzuna girdi. Brezilyalı pilot, aracı kum havuzundan kurtaramayınca yarış dışı kaldı. Massa, Avustralya GP'sinde de 33. turda David Coulthard ile çarpışmış ve yarışa devam edememişti.

Massa'nın yarış dışı kalmasının ardından Kubica ikinci, Kovalainen üçüncü ve Trulli dördüncü sıraya yükseldi. Arkada kalan Lewis Hamilton ise, yaptığı ataklarla 5. sıraya kadar çıktı. Hamilton, Trulli ile arasındaki farkı 0.3 saniyeye kadar indirmesine rağmen kalan turlarda rakibini geçmeyi başaramadı.

Kalan bölümlerde ön sıralarda değişiklik olmadı ve Ferrari pilotu Raikkonen, rahat bir yarışın ardından galibiyete uzandı.

MALEZYA GP'Sİ SONUÇLARI

  PİLOT TAKIM DERECE
1. Kimi Raikkonen Ferrari 1:31:18.555
2. Robert Kubica BMW Sauber +00:19.570
3. Heikki Kovalainen McLaren +00:38.450
4. Jarno Trulli Toyota +00:45.832
5. Lewis Hamilton McLaren +00:46.548
6. Nick Heidfeld BMW Sauber +00:49.833
7. Mark Webber Red Bull +01:08.130
8. Fernando Alonso Renault +01:10.041
9. David Coulthard Red Bull +01:16.220
10. Jenson Button Honda +01:26.214
11. Nelson Piquet Renault +01:32.202
12. Giancarlo Fisichella Force India +1 Tur
13. Rubens Barrichello Honda +1 Tur
14. Nico Rosberg Williams +1 Tur
15. Anthony Davidson Super Aguri +1 Tur
16. Takuma Sato Super Aguri +2 Tur
17. Kazuki Nakajima Williams +2 Tur
r. Sebastian Vettel Toro Rosso +17 Tur
r. Felipe Massa Ferrari 26 Tur
r. Adrian Sutil Force India 51 Tur
r. Timo Glock Toyota 55 Tur
r. Sebastien Bourdais Toro Rosso 55 Tur
En iyi tur zamanı: Nick Heidfeld, 1:35.366  

» FORMULA 1 2008 SEZONU
   Bu habere oy ver   Düşük   1 Puan 2 Puan 3 Puan 4 Puan 5 Puan 6 Puan 7 Puan 8 Puan 9 Puan 10 Puan   Yüksek
     •  En çok puan alan haberler
 frtblgl - Denizli 12 Nisan 2008, Cumartesi 00:08  
aslında 2008 sezonunun gidişine baktığımızda 2007 sezonunda pilotlar şampiyonasında son sıralarda olanlar şimdi ilk 5'te ler bunun nedeni aslında işin araçlarda bittiğidir. bakın şimdi alonsoya renoultta mutlu mesut yarışsa bile geçen seneye göre bir hayli arkalara düştü haa!.. mclarende mutsuzdu, anlaşamıyordu ama performansı geçen sene çok iyiydi aslında daha önce söylediğim gibi araçlardaki istikrarda bitiyor.
 cihan ferhatoğlu - İzmir 25 Mart 2008, Salı 15:10  
dikkat ediniz en iyi tur heidfeld bmw gümbür gümbür geliyor bu sene yarış kazanmaya başlarlar seneye şampiyonluğa oynarlar mario theissen çok şey kattı bu takıma
 Turgay - Antalya 24 Mart 2008, Pazartesi 00:37  
   Kimi Raikkonen Formula 1'de önümüzdeki 10 yıl daha Ferrari ile en iyi pilotlar arasında devamlı yer alacak.Mika HAKKİNEN'den sonra Kimi RAİKKONEN ile devam.Çekiş kontrol sisteminin olmaması Raikkonen gibi gerçek bir pilot usta pilot için sorun değil.Gerçek 2007'nin şampiyonu bu yılda en az ikinci olur şampiyon olmazsa şampiyon belirleyecek.

ARAMA: