McLaren Mercedes Formula 1 takımı ve Mika Hakkinen, Bahreyn Grand Prix'si öncesinde Singapur'da nostaljik anlar yaşadılar.
2 kez dünya şampiyonluğu yaşadığı McLaren otomobiliyle Singapur sokaklarında tur atan Hakkinen, eylül ayında bu ülkede yapılacak olan tarihin ilk gece Grand Prix'sinin tanıtımını yaptı. Bu tanıtımın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hakkinen, bu hafta sonu koşulacak Bahreyn Grand Prix'sinin McLaren ve Ferrari arasındaki rekabeti artıracağını söyledi.
Eski pilot, “Kesinlikle ilk 2 Grand Prix ilginçti. Mekanik problemler ve sürücü hataları bir çok aksiyonu da beraberinde getirdi. İlk 2 yarışta 2 farklı birinci gördük. Bu nedenle Bahreyn'in de ilginç geçeceğini söyleyebilirim. Birincinin kim olacağını söyleyemem, çünkü bu imkansız. Elimde bir kristal küre yok. Ancak şuna eminim ki McLaren Mercedes son derece güçlü olacak. Lewis Hamilton ve Heikki Kovaleinen sonuna kadar şartları zorlayacak. Aynı şekilde Ferrari de çok güçlü olacak” dedi.
Mika Hakkinen eylül ayında Singapur'da koşulacak olan tarihin ilk gece Grand Prıx'sini de değerlendirdi.
Hakkinen, “Tüm içerik oldukça komplike. Umuyorum ki organizatörler ve Singapur şehri olabilecek tüm sorunlar için bir çözüm üretmiştir. Bunun için çok çalışıyorlar. Sürücülerin işinin çok zor olacağı açık. Çünkü fiziksel olarak vücudunuz gece moduna geçmiş olacak ve tüm reaksiyonlarınız yavaşlayacak. Bu nedenle hem zorlayıcı hem de heyecan verici bir yarış bekliyorum” diye konuştu.