CANLI İZLE
FUTBOL
DÜNYA'DAN FUTBOL
BASKETBOL
NBA
2007-2008 Sezonu
Play-Off Skorbord
All-Star 2008
VOLEYBOL
FORMULA 1
MOTOR SPORLARI
TENİS
OLİMPİYAT
DİĞER
EURO 2008
YAZARLAR
CANLI SONUÇLAR
İSTATİSTİKLER
VİDEO
YAYIN AKIŞI
HAFTANIN YAYINLARI
NBA TV'DE BU AY
LİNKLER
Ana sayfam yap
NTVMSNBC
NTV
CNBC-e
NBA TV
e2
NTV Radyo
Eksen 96.2
Radio N101
N. Geographic
İletişim

Boston kolay kazandı: 104-81

NBA'in şampiyonluk adaylarından Boston Celtics, play-off'taki ilk maçında Atlanta Hawks'ı 104-81 yendi.


NTVSPOR
Güncelleme: 10:41 TSİ 21 Nisan 2008 Pazartesi

l İlker ACUN

Normal sezonun en çok kazanan takımı Boston Celtics, genç ve tecrübesiz oyunculardan kurulu Atlanta Hawks'ı sahasında 104-81 mağlup etti. Bu sezon rakibiyle oynadığı dört maçı da en az 10 sayı farkla kazanmayı başaran Celtics, seride 1-0 öne geçti.

 

Tecrübesiz rakibi karşısında karşılaşmaya iyi başlayan Boston Celtics, üç sayı çizgisinin gerisinden yüzde 56.3 ile şut kullandığı maçın ilk çeyreğini 8 sayılık avantajla bitirdi. İkinci çeyrek karşılıklı basketlerle geçilirken, ev sahibi takım soyunma odasına 49-40 üstün gitti. İkinci yarıda da büyük üçlüsü Kevin Garnett – Paul Pierce ve Ray Allen ile skor üretmeye devam eden Celtics, Atlanta Hawks'ı fazla zorlanmadan 104-81 gibi farklı bir skorla yendi.

 

All-Star oyuncu Ray Allen, karşılaşmayı 18 sayı – 3 ribaunt – 2 asist – 1 top çalmayla noktalayarak takımının en skorer ismi olmayı bildi. Kullandığı 14 şutun 6'sında isabet kaydeden yıldız oyuncu, üç sayılık atışlarda 2/4 ile oynadı. 35 dakika ter döken tecrübeli isim, galibiyette büyük pay sahibi oldu.

 

Celtics'in süper starı Kevin Garnett 16 sayı – 10 ribaunt – 4 asistlik performansıyla double-double yaparken, 8/19 saha içi isabet oranı yakaladı. 34 dakika mücadele eden yıldız oyuncu, serbest atış çizgisine gitmedi.

 

Paul Pierce 16 sayı – 3 ribaunt – 3 asist – 1 top çalma – 1 blokla geceyi tamamlarken, genç oyun kurucu Rajon Rondo 15 sayı – 9 asist – 6 ribaunt – 2 top çalmayla, Leon Powe 10 sayı – 4 ribaunt – 2 blok – 1 asistle, Sam Cassell 10 sayı – 2 ribaunt – 1 asistle, James Posey 8 sayı – 4 ribaunt – 2 top çalma – 1 asist – 1 blokla katkı yaptı.

 

Çaylak oyuncu Al Horford ,20 sayı – 10 ribaunt – 2 asist – 1 top çalma – 1 blokluk performansıyla double-double yaparak Hawks'ta öne çıkan oyuncu oldu. 7/10 gibi yüksek bir saha içi isabet oranıyla hücum eden Horford, 7 kez serbest atış çizgisine gitti ve kullandığı atışların 6'sını sayıya çevirdi.

 

NBA'in önemli skorerlerinden Joe Johnson 19 sayı – 7 asist – 5 ribauntla hücumda ön plana çıkarken, kenardan gelen Josh Childress 10 sayı – 7 ribaunt – 2 blok – 1 asistle, Marvin Williams 9 sayı – 3 ribaunt – 2 blokla, Josh Smith 7 ribaunt – 6 sayı – 3 blok – 2 asist ve 1 top çalmayla katkı sağladı. Gecenin hayal kırıklığı yaratan isimlerinden Mike Bibby ise, 2/10 saha içi isabetiyle 5 sayı üretebildi.

NTV Spor paketine abone olmak için tıklayın
   Bu habere oy ver   Düşük   1 Puan 2 Puan 3 Puan 4 Puan 5 Puan 6 Puan 7 Puan 8 Puan 9 Puan 10 Puan   Yüksek
     •  En çok puan alan haberler
 keyji - Antalya 24 Nisan 2008, Perşembe 17:06  
kim ne derse desin boston bu sene şampiyon go boston
 kerem - İzmir 21 Nisan 2008, Pazartesi 23:47  
atlantanın guard sorununa mike bibbyde çare olmadı,marvin williams beklenilen performansını 3 sezondur bi türlü gösteremedi.Chris paulun önünden seçildi üstelik artık gerekli patlamayı yapması lazım.Atlantanın seyirci potansiyelinin çok az olması da oyuncuların havaya girememesi adına bir dezavantaj tabi.yine de umut hala var."GO HAWKS"
 mehmet ünal - Zonguldak 21 Nisan 2008, Pazartesi 21:38  
boston kolay bir maç oynadı.ama bundan sonraki turda lebron kolay geçit vermez baya hırpalar bostonu.ben detroiti bile gecemeyeceklerini düşünüyorum.şampiyonda bence lakers olur..

ARAMA: