EURO 2008
FUTBOL
EURO 2008
Canlı Sonuçlar
Turkcell Süper Ligi
İkinci ve Üçüncü Lig
Fortis Türkiye Kupası
Dünya Kupası
DÜNYA'DAN FUTBOL
BASKETBOL
NBA
VOLEYBOL
FORMULA 1
MOTOR SPORLARI
TENİS
OLİMPİYAT
DİĞER
RÖPORTAJLAR
YAZARLAR
CANLI SONUÇLAR
İSTATİSTİKLER
VİDEO
YAYIN AKIŞI
HAFTANIN MAÇLARI
LİNKLER
Ana sayfam yap
NTVMSNBC
NTV
CNBC-e
NBA TV
e2
NTV Radyo
Eksen 96.2
Radio N101
N. Geographic
İletişim

Zorlu: Alt ligleri aklına getiren bile yok

Altay Kulübü Başkanı Nafiz Zorlu, yayın gelirleri konusunda Süper lig dışındaki takımların dikkate bile alınmadığını söyledi.


NTVSPOR ve Ajanslar
Güncelleme: 13:37 TSİ 24 Nisan 2008 Perşembe

alınırken, Süper Lig'in altındaki liglerin dikkate bile alınmadığını, bunun kabul edilebilir bir durum olmadığını söyledi.

 

Zorlu, naklen yayın gelirlerinden Süper Lig'deki Anadolu kulüplerinin daha fazla pay alıp almamasının tek mesele buymuş gibi tartışıldığını belirtti.

 

Bank Asya 1. Lig'deki kulüplerin 300-330 bin YTL civarında naklen yayın geliri bulunduğunu, ancak ikinci, üçüncü liglerin bundan da mahrum kaldığını kaydeden Zorlu, ''Asıl ele alınması gereken ikinci ve üçüncü liglerdeki kulüpler. Ancak alt ligleri aklına bile getiren yok. Onların fikrini de soralım diyen yok. Belki duysalar 'bu da nereden çıktı' diyecekler. Oysa Süper Lig'deki Anadolu kulübü daha fazla payı neden istiyor, oyuncuya daha çok vermek için. Bu alt liglerdeki ücretleri de doğrudan etkiliyor. Ayrıca Anadolu kulüpleri bugünkü pozisyonlarını hayatları boyunca koruyacak değil. Sistemin bütününün kucaklanması lazım, böyle sistem olmaz'' diye konuştu.

 

Naklen yayın gelirinden alt liglere yüzde 3 pay ayrıldığını anlatan Zorlu, bu miktarın kesinlikle artırılması gerektiğini belirterek, ''Yüzde 3'lük pay, ikinci ve üçüncü ligler ağırlıklı olacak şekilde  yüzde 10'lar mertebesine çekilmeli. Sonra Anadolu kulüplerinin payları ligdeki çekişmenin sağlanması adına artırılmalı. Alt liglerdeki kulüplerden de itiraz eden yok. Lige katılmamak, protesto etmek gibi radikal kararlar gündeme gelebilir. Tabii ki önce talepleri federasyona iletmek, neticesini beklemek lazım'' dedi.

 

Nafiz Zorlu, Anadolu kulüplerinin oyuncu ücretlerini belirli seviyelerde tutabilme konusunda kendi içinde bir konsensüs oluşturmasının da akılcı bir yol olacağını söyledi.

NTV Spor paketine abone olmak için tıklayın
   Bu habere oy ver   Düşük   1 Puan 2 Puan 3 Puan 4 Puan 5 Puan 6 Puan 7 Puan 8 Puan 9 Puan 10 Puan   Yüksek
     •  En çok puan alan haberler

                        Bu habere henüz yorum yapılmamış


ARAMA: