FUTBOL
DÜNYA'DAN FUTBOL
BASKETBOL
NBA
VOLEYBOL
FORMULA 1
MOTOR SPORLARI
TENİS
OLİMPİYAT
DİĞER
RÖPORTAJLAR
YAZARLAR
Ercan Taner
Güntekin Onay
Cem Dizdar
Can Belge
Kıvanç Koçak
Cevahir Evren
Nevzat Aydın
Nurullah Bakır
Kaan Tunçbilek
Ömer Gözü
Mert Özlü
Adnan Bostancıoğlu
Fırat Bayar
CANLI SONUÇLAR
İSTATİSTİKLER
VİDEO
YAYIN AKIŞI
HAFTANIN MAÇLARI
NBA TV'DE BU AY
LİNKLER
Ana sayfam yap
NTVMSNBC
NTV
CNBC-e
NBA TV
e2
NTV Radyo
Eksen 96.2
Radio N101
N. Geographic
İletişim

Alkış öncelikle Sivasspor'a...

Ben son iki haftasına matematiksel olarak şampiyonluk şansı olan 4 takımın zirvede girdiği bir sezon daha hatırlamıyorum. Nefes nefese geçen bir sezonun son günlerinde, nefes nefese bir maç seyrettik Sivas'ta. Sezonun sürpriz takımı, ligimize renk ve heyecan getiren Sivasspor'u alkışlayarak başlayalım söze.


NTVSPOR
Güncelleme: 03:07 TSİ 11 Mayıs 2008 Pazar

Çeşitli başarılar futbolcuya, teknik adama, yönetimlere hatta tek başına başkanlara endeksli olabilir. Ancak A takımı son iki haftaya şampiyon adayı olarak girerken, PAF takımı da o sezonu kendi liginde şampiyon olarak tamamlıyorsa, bu kulüpte doğru yapılan bir şeyler olduğunun göstergesidir. A takımın başarısında bazı oyuncular ve elbette yönetimin de payı büyüktür ancak takımı son maça kadar gerek fiziksel, gerekse zihinsel anlamda diri tutabilen Bülent Uygun'un payı bunların biraz ötesindedir.

 

Bütçesi doğru kurgulanmış, transferleri emek harcanarak gerçekleştirilmiş, parasının kıymeti bilinen bir takımın düşük bütçelerle de başarıya ulaşabileceğinin kanıtıdır Sivasspor. Dilerim mevcut çıtasını biraz daha yukarılara taşıyarak gelecek sezonlarda da adından sıkça söz ettirir.

 

Şampiyon olmak isteyen Galatasaray'ın yarıştaki iki rakibi Fenerbahçe ve Sivasspor'u mağlup etmesi gerekiyordu, ligin son 3 haftasına girilirken. Gayet etkili ve bilinçli oynayarak bunu başardı Galatasaray futbol takımı. Haliyle de lig şampiyonluğunun en büyük adayı bugün itibariyle…

 

Sivas deplasmanındaki ilk 11'i bir inceleyelim. Cevat Güler önderliğindeki teknik heyet ilk 11'i oluştururken yine çok kritik bir karar vermişti. Maça Ümit Karan'ın yokluğunda Fener maçının 11'i ile başlayabilir, forvette de Hakan Şükür'e yer verebilirlerdi. Onlar ise Ümit'in formasını Song'a vermeyi tercih ettiler. Kritik ve eleştiriye açık bir seçimdir ancak ben altına imzamı atarım. Hatta daha iddialısını da söyleyeyim; son 3 haftanın eldeki koşullar doğrultusunda yapılan 11 seçimleri, benim futbol anlayışım çerçevesinde ders niteliğindedir. Bu sebeple Galatasaray teknik heyetini tebrik ederim.

 

Dün 11 seçimi sadece savunmayı değil, tüm sahayı etkileyen bir seçimdi. Yeni bir orta saha kuruldu Galatasaray'da ve sonuç, atılan 5 golün 4'üne imza atmış orta alan oyuncuları. Müthiş bir forvet arkası Ayhan performansı, golü ve asistleri ile. Arda için söylenecek söz yok. Barış'ın mücadele yönü malum ama aynı anda sezonun en yaratıcı oyunu. Sabri'nin beni şaşırtan futbol ağırlıklı, az çeneli ve sonuca dönük oyunu.

 

Song seçimini sadece savunma yönüyle analiz ederseniz yanılırsınız. Kurulan orta alanın göstereceği performans çok daha hayatiydi. O orta alan özellikle oyunun hücum tarafında oyuna damgasını vurdu.

 

Savunmada işler nasıldı diyecek olursak; karşılıklı her iki takım için de kocaman bir soru işareti duruyor orta yerde. Galatasaray kalesi ve savunması zaman zaman etkisiz olmakla beraber, özellikle ilk iki golde şanssızlardı da. Cevat Güler, ilk golde Song'un tuhaf refleks vuruşunu ya da ikinci golde tüm Galatasaray savunmasının aynı anda kilitleneceğini öngöremezdi muhtemelen. Oyuncu isimleri doğru, maç özelinde performansları ise düşünülmedik seviyedeydi.

 

Sivasspor savunması ise araya atılan topların hiçbirine çare olamadı. Sezonun savunma tarafı en güçlü takımlarından biri olan Sivasspor, özellikle Ayhan ve Arda'yı durdurmadılar, sonuç olarak da kalelerinde 5 golü gördüler.

 

Duyacaklarımı biliyorum Galatasaray savunması hakkında, özellikle de Aykut hakkında. Yetersizliğini anlatmaya başlayacaklar hemen. Bu konudaki fikrimi derhal kayda geçirmek istiyorum bir kez daha; Aykut Erçetin önümüzdeki sezona Galatasaray'ın birinci kalecisi olarak başlayacak tüm kaleci özelliklerine sahiptir. Sakindir, özgüveni sağlamdır, yer tutuşu iyidir, refleksleri çok iyidir, fiziği kaleci için son derece yeterlidir, ve bence bir kaleci için olmazsa olmaz kriter olarak; karizmatiktir. Galatasaray önümüzdeki 10 yıl için kaleci sorununu çözmek istiyorsa Aykut'a sabır göstermelidir. Aykut da zaten kendisine verilen şansları gayet iyi değerlendirmektedir. Ekstra sabır gerektiren şans zorlayıcı hataları da yoktur.

 

Şimdi sezonun son maçları oynanacak ve bir sezonu daha geride bırakmış olacağız. Önümüzde ise hasret kaldığımız bir büyük turnuva; Avrupa futbol şampiyonası. Galatasaray adına Arda, Ayhan, Sabri, Emre Güngör gibi oyuncuların ortaya koydukları ekstra performans (Sivas maçı özelinden ziyade son 1-2 aylık süreçten bahsediyorum) Fatih Terim ve ekibinin işini hem kolaylaştırıyor, hem zorlaştırıyor. Milli takım aday kadrosunu merakla bekliyorum.

   • En çok puan alan haberler
 erdinc atca - Sivas 06 Mayıs 2008, Salı 02:04  
futbolu futbol olarak algılayan bu işi bir zevk olarak gören herkesin özellikle anadolu taraftarlarının bu pazar günü sivastaki şöleni yaşamalarını isterim. yenmek yenilmek bi tarafa inanılmaz bi maç ve inanılmaz bi ortam vardı. sivasspor bizlere bi sezon boyunca heyecan ve seyir zevki verdi şampiyon olması ya da dördüncü olması inanın önemli değil futbolu seven herkes adına milyonlarca defa teşekkürler çocuklar ayağınıza sağlık....
 sinan ünsal - Tunceli 05 Mayıs 2008, Pazartesi 19:59  
Sivasspor'un çok iyi yolda olduğunu düşünüyorum.Önümüzdeki sezonlarda B. Uygun akılcı transfer politikasını sürdürmelidir.Şampiyonluk hedefiyle uçuk transferler yapılmamalıdır. Öncelikli hedefi ilk 5 olmalıdır ve yavaş yavaş büyümelidir.Trabzonspor'un son 10 yılda yaptıklarının tam tersini yapmalıdır. Hocasına sonuna kadar güvenmelidir ve uzun yıllar devam etmelidir. Böylelikle hem sportif hemde mali olarak büyük olacaktır.Bu sezonki yaptıklarından dolayı Sivassporu yürekten kutluyorum.
 sinan ünsal - Tunceli 05 Mayıs 2008, Pazartesi 19:50  
galatasaray'ın kalli'nin ayrılmasından sonra oynadığı futbol bana chelsea'nin oynadığı futbolu andırıyor. aynı şekilde sağlam, maçı hiç bırakmayan,futbolcu özellikleri benzer yapıya sahipler. arada bazı farklar olabilir tabi ki ama ikisi de güçlü ve yenilmesi zor takım izlenimini veriyor bana.

ARAMA:
LİGDE PUAN DURUMU
    O P
1 Galatasaray 34 79
2 Fenerbahçe 34 73
3 Beşiktaş 34 73
4 Sivasspor 34 73
5 Kayserispor 34 55