Basketbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, disiplin kurulunun yaptığı toplantı sonucunda, 12 Mayıs Pazartesi günü Beko Basketbol Ligi'nde yapılan Antalya Büyükşehir Belediyesi-Fenerbahçe Ülker maçında sarı-lacivertli oyuncu Mirsad Türkcan'ın, rakip takım tribününe yönelik davranışlarından dolayı ihtar ve 3 bin YTL para cezası ile cezalandırılmasının kararlaştırıldığı bildirildi.
Aynı karşılaşmada Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Menajeri Doğan Hakyemez'e de müsabaka hakemlerine küfür ettiği için 20 gün hak mahrumiyeti ve 2 bin YTL para cezası verildiği açıklandı. Ayrıca Akdeniz temsilcisinin taraftarlarının Fenerbahçe Ülker benchine yönelik küfürlü sözlerinden dolayı kulübe ihtar verilmesini kararlaştırdığı ifade edildi.
Açıklamada ayrıca, 10 Mayıs Cumartesi günü Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde Galatasaray ile Fenerbahçe arasında yapılan karşılaşmada sarı-kırmızılı taraftarlarının kötü tezahüratları sebebiyle 1 kez anons yapılması ve müsabakanın duraksaması nedeniyle Galatasaray Kulübü'nün 3 bin YTL para cezası ile cezalandırılmasına karar verdiği belirtildi.