Karşılaşmaya iyi başlayan Fenerbahçe Ülker, Solomon ile etkili olarak 2. dakikada 8-3 öne geçti. Efes Pilsen, Ermal ve Gregory ile skor bularak oyunu dengelemeye çalışırken, sarı-lacivertliler pota altında White ve Semih ile ürettiği sayılarla 8. dakikada 23-16'lık üstünlüğünü sürdürdü. İki takımın da zaman zaman basit top kayıpları yaptıkları ilk periyot, 25-22 Fenerbahçe Ülker'in üstünlüğüyle sonuçlandı.
İkinci periyota da iyi başlayan Fenerbahçe Ülker, 6-0'lık bir seri yakalayarak 12. dakikada skoru 31-22 yaptı. Ömer Aşık'ın oyuna dahil olmasıyla savunmada da etkili olan sarı-lacivertliler, hızlı hücumlarla sayı üreterek 17. dakikada 38-29'luk skorla üstünlüğünü sürdürdü. Fenerbahçe Ülker karşılaşmasın ilk yarısını 40-31 önde tamamladı.
İkinci yarıya Kinsey'in 3 sayılık basketiyle başlayan Fenerbahçe Ülker, 21. dakikada skoru 43-31 yaptı. Savunmasını sertleştiren Efes Pilsen, Gregory'nin etkili oyunuyla 28. dakikada 49-47'lik skorla farkı 2 sayıya kadar indirdi. 3. periyodun son bölümleri büyük çekşmeye sahne olurken, Fenerbahçe Ülker 53-49'luk skorla son bölüme 4 sayı farkla önde girmeyi bildi.
Son periyota 7-0'lık seri ile başlayan Fenerbahçe Ülker, 33. dakikada 60-49'luk skorla farkı 11'e kadar açtı. Efes Pilsen bu dakikalarda savunmasında çok önemli hatalar yaparken, hücumda da etkisiz kaldı. Efes Pilsen, Penn ve Ermal ile bulduğu sayılarla farkı eritmeye çalışırken, sarı-lacivertliler White, Solomon ve Semih ile skor üreterek, son dakikaya girilirken farkı 15 sayıya çıkardı. Etkili oyununu son dakikada da sürdüren Fenerbahçe Ülker, karşılaşmadan 76-65 galip ayrılarak, seride 2-0 öne geçti.
Fenerbahçe Ülker'de James White 15 sayı - 8 ribaunt, Tarence Kinsey 14 sayı – 5 ribaunt, Semih Erden 11 sayı – 4 ribauntla galibiyette büyük önemli pay sahibi oldular. Antalya Büyükşehir Belediyesi serisinde oynamayan Willie Solomon da 10 sayı – 5 asistle mücadele etti.
Sarı-lacivertlilerde genç oyuncu Ömer Aşık 5 sayı – 7 ribaunt – 3 blok, Mirsad Türkcan 6 sayı – 9 ribaunt, Oğuz Savaş da 6 sayı – 4 ribauntla mücadele ettiler.
Ev sahibi konumundaki Efes Pilsen'de ise 22 sayı kaydeden Gregory maçın en skorer ismi olurken, Ermal de 11 sayıyla çift hanelere ulaşan ikinci isim oldu.
Lacivert-beyazlılarda Serkan Erdoğan 6 sayı – 4 ribaunt – 4 asist, Kerem Gönlüm 4 sayı – 14 ribaunt, Penn de 7 sayıyla oynadı.
EFES PİLSEN: 65 - FENERBAHÇE ÜLKER: 76
Salon: Abdi İpekçi
Hakemler: Erşan Kartal xx, Zafer Yılmaz xx, Mehmet Serdar Ünal xx
Efes Pilsen: Penn x 7, Serkan x 6, Gregory xxx 22, Kerem x 4, Ermal xx 11, Hutson x 4, Ender x, Spencer x 6, Mustafa x 2, Bradshaw x 3
Fenerbahçe Ülker: Solomon xx 10, Ömer Onan x 3, White xxx 15, Semih xxx 11, Oğuz xx 6, Prelziç x 3, Mirsad xx 6, Kinsey xxx 14, Ömer Aşık xx 5, Demir Kaan x 3
1. Periyot: 22-25
Devre: 31-40 (Fenerbahçe Ülker lehine)
3. Periyot: 49-53
» BBL PLAY-OFF TABLOSU / YARI FİNAL