CANLI İZLE
FUTBOL
DÜNYA'DAN FUTBOL
BASKETBOL
Play-Off Skorboard
BEKO Basketbol Ligi
Euroleague
Eurobasket 2007
Japonya 2006
İzmir 2006
NBA
VOLEYBOL
FORMULA 1
MOTOR SPORLARI
TENİS
OLİMPİYAT
DİĞER
EURO 2008
YAZARLAR
CANLI SONUÇLAR
İSTATİSTİKLER
VİDEO
YAYIN AKIŞI
HAFTANIN YAYINLARI
NBA TV'DE BU AY
LİNKLER
Ana sayfam yap
NTVMSNBC
NTV
CNBC-e
NBA TV
e2
NTV Radyo
Eksen 96.2
Radio N101
N. Geographic
İletişim

Şampiyonaya Yugoslavya damgası

Eski Yugoslavya bugüne dek 14 kez düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda 8 final oynayıp, bunların 5'inde Kupa'yı müzesine götürdü.


NTVSPOR ve Ajanslar
Güncelleme: 19:18 TSİ 26 Şubat 2008 Salı

Japonya'da 15.si yapılacak Dünya Erkekler Basketbol Şampiyonası'nı bugüne dek en fazla eski Yugoslavya kazandı. Basketbolda ekol olan Yugoslavlar, Dünya Şampiyonası finallerinde tam 5 kez kupayı müzesine götürdü.

 

1970 yılında Avrupa kıtasında ilk kez düzenlenen ve ev sahipliğini yaptığı Dünya Şampiyonası'nda Yugoslavya, finalde Brezilya'yı yenerek,ilk şampiyonluğuna ulaştı. 1978, 1990, 1998 ve 2002'de Dünya Şampiyonu olan Yugoslavlar, 3 kez ikincilik, 2 kez de üçüncülük elde etti.

 

Geride kalan 14 Dünya Şampiyonası'nda Yugoslavya'nın ardından, ev sahibi ABD ve eski SSCB 3'er kez, Brezilya 2, Arjantin ise 1 kez  kupayı kazandı.

 

İLK ŞAMPİYON ARJANTİN

İlk kez 1950 yılında Arjantin'de düzenlenen şampiyonada ev sahibi takım ilk kupanın sahibi oldu. 1950-1967 yılları arasında yapılan ilk 5 Dünya Şampiyonası Amerika kıtasında gerçekleştirildi. 2'şer kez Brezilya ve Arjantin'in ev sahipliği yaptığı Dünya Şampiyonası finalleri, 1'er kez Şili, Uruguay,Yugoslavya, Porto Riko, Filipinler, Kolombiya, İspanya, Kanada, Yunanistan ve ABD'de düzenlendi.

 

Bugüne dek 12 evsahibi ülkeden yalnızca 3'ü (Arjantin, Brezilya, Yugoslavya) seyircisinin önünde kupa kaldırmayı başarabildi. Şampiyonada Brezilya 1959 ve 1963, Yugoslavya da 1998 ve 2002'de üst üste şampiyonluk yaşadı.

 

2002'de ABD'nin İndianapolis kentinde yapılan son Dünya Şampiyonası'nda ise finalde Arjantin'i yenen Yugoslavya, kupayı 5. kez kazandı.

 

EN FAZLA YUGOSLAVYA FİNAL OYNADI

Yugoslavya, 8 kezle en fazla final oynayan takım ünvanını da elinde bulunduruyor. Dünya Şampiyonaları'nda ABD ve SSCB 6'şar, Brezilya 4, Rusya ve Arjantin 2'şer kez finalde mücadele etti.

NTV Spor paketine abone olmak için tıklayın
   Bu habere oy ver   Düşük   1 Puan 2 Puan 3 Puan 4 Puan 5 Puan 6 Puan 7 Puan 8 Puan 9 Puan 10 Puan   Yüksek
     •  En çok puan alan haberler
 SENA Senam - İstanbul 27 Ağustos 2006, Pazar 15:34  
Eski Yugoslavya evet bir zamanlar buyuklerin arasindaydi fakat ceyrek finalde eski Yugoslav var o da Tanjevic, Tanjevice ve Turk takimina tebrikler ve basarilar............
 yılmazozbek - Ankara 20 Ağustos 2006, Pazar 20:07  
eski yugoslavya şimdinin sırbistanı bu tür turnuvalarda çok başarılı oluyor ama bu sene işlerin değişeceğini düşünüyorum zaten son turnuvada başarısız sonuçlar aldılar ve kendi evlerinde yapılan turnuvada guruptan dahi çıkamamışlardı

ARAMA: