CANLI İZLE
FUTBOL
DÜNYA'DAN FUTBOL
BASKETBOL
Play-Off Skorboard
BEKO Basketbol Ligi
Euroleague
Eurobasket 2007
Japonya 2006
İzmir 2006
NBA
VOLEYBOL
FORMULA 1
MOTOR SPORLARI
TENİS
OLİMPİYAT
DİĞER
EURO 2008
RÖPORTAJLAR
YAZARLAR
CANLI SONUÇLAR
İSTATİSTİKLER
VİDEO
YAYIN AKIŞI
HAFTANIN YAYINLARI
LİNKLER
Ana sayfam yap
NTVMSNBC
NTV
CNBC-e
NBA TV
e2
NTV Radyo
Eksen 96.2
Radio N101
N. Geographic
İletişim

ÇİN / D GRUBU

Bu yaz Çin Halk Cumhuriyeti 14. kez Asya Şampiyonluğu’nu kazanırken FIBA Dünya Şampiyonası’na 7. kez katılma hakkı elde etti.


NTVSPOR
Güncelleme: 19:18 TSİ 26 Şubat 2008 Salı

Pekin 2008 Olimpiyatları’na evsahipliği yapacak ve takım kendi evinde altına ulaşmak istiyor. Japonya’daki Dünya Şampiyonası’nı bu amaç uğruna yapılan bir hazırlık olarak gören Çin, 2004 Olimpiyatları’nda sekizinci, 2002 Dünya Şampiyonası’nda ise 12. sırayı aldı.

 

30 yıldır Asya Basketbolu’nu domine eden Çin, Jonas Kazlauskas’ın yönetiminde Asya Şampiyonası’ndaki bütün maçları kazandı. Litvanyalı antrenörün Çince’yi bilmemesine rağmen takımını finalde Lübnan karşısında 77-61’lik bir zafere ulaştırması büyük bir başarı.

 

Yine de Çin’in son altı senedir bu kadar çok maç kazanmasının sebebi Houston Rockets’in pivotu Yao Ming. Ön alanları 2.10’luk Mo Ke, 2.14’lük Tang Zheng Dong ve 18 yaşındaki 2.12’lik forvet Yi Jianlian ile uzun ve genç bir rotasyona sahip.

 

Daha önce NBA’de de oynayan Mengke Bateer geçtiğimiz yaz ülkesine döndü ve Asya Şampiyonası’ndan sonra tekrar kadrodaki yerini alabilir. Liu Wei ve Zhu Fangyu’nun yer aldığı bir arka alan ise Çinliler’in güven kaynağı.

 

FIBA üyeliği: 1974, FIBA sıralaması: 14

Dünya Şampiyonası’na katılışı: 7 (2 kez üst üste)

 
YILDIZ OYUNCUSU
 

YAO MING / Pivot, 2.22
Takımı:
Houston Rockets (NBA)

Henüz 18 yaşında Shangai Sharks takımıyla Çin Ligi’ni domine eden Yao Ming, 25 sayı 15 ribaund gibi ortalamalarla oynuyordu. Çin’deki son senesinde ise 30 sayı 19 ribaund ve 5 blok ile oynayan Yao, Houston Rockets tarafından 2002 yılında birinci sırada draft edilmişti.

NBA’e katıldığından beri global bir süper yıldıza dönüşen ve dünyanın her yerindeki hayranların oylarıyla NBA All-Star maçlarının gediklisi olan Yao, geçtiğimiz yıl Tracy McGrady gibi bir başka yıldızın yanında 18.3 sayı 8.4 ribaund ve 2 blok ortalamalarıyla oynadı. Ming aynı zamanda son altı yıldır ülkesini dört Asya Şampiyonluğu’na taşıdı ve inanılmaz ortalamalara imza attı. 2000 ve 2004 Olimpiyatları’nda görev yapan Yao, 2002 Dünya Şampiyonası’nda takımını ilk sekize taşıyamadı.

25 yaşında ve 2.22 boyundaki pivotun boyu ve hızı onu uluslararası şampiyonalarda durdurulamaz hale getiriyor. NBA’e katıldığından beri fiziksel yönünü, özellikle ribaundlarını geliştiren Yao’nun üç sayı çizgisinin gerisi de dahil orta mesafe şutları bulunuyor.


TAKIM KADROSU

4

 

 Adı Soyadı

 P

 Boy 

 Yaş 

 Takımı

4

 Chen JIANGHUA

 -

-

-

 Guangdong (Çin)

5

 Liu WEI

 1/2

1.90

 26

 Shanghai (Çin)

6

 Zhang QINGPENG

 1

190

 21

 Liaoning (Çin)

9

 Sun YUE

 2/3

2.06

 21

 Beijing (Çin)

7

 Wang SHIPENG

 -

-

-

 Guangdong (Çin)

8

 Zhu FANGYU

 3

2.00

 23

 Guangdong (Çin)

10

 Zhang SONGTAO

 -

-

-

 Beijing (Çin)

12

 Mo KE

 4/5

2.08

 24

 Bayi (Çin)

13

 Yao MING

 5

2.26

 26

 Houston Rockets  (NBA)

 11

 Yi JIANLIAN

 4/5

2.12

 19

 Guangdong (Çin)

 14

 Wang ZHIZHI

 5

2.14

 27

 Bayi (Çin)

 15

 Du FENG

 3/4

2.03

 25

 Guangdong (Çin)


NTV Spor paketine abone olmak için tıklayın
   Bu habere oy ver   Düşük   1 Puan 2 Puan 3 Puan 4 Puan 5 Puan 6 Puan 7 Puan 8 Puan 9 Puan 10 Puan   Yüksek
     •  En çok puan alan haberler
 VeLican Saçan - Eskişehir 18 Ağustos 2008, Pazartesi 09:15  
Kerem'e Katılıyorum.. Bizimkilerin Daha Çok Çalışması Lazım
 mustafa yıldırım - İstanbul 31 Ağustos 2006, Perşembe 13:30  
ya gerçekten arkadaşlar çin nası tur atladı porto rikonun averajı daha iyiydi bilen biri varsa bana bu olayı anlatsın
 Kerem ALANLI - Eskişehir 28 Ağustos 2006, Pazartesi 08:27  
bence fiba dünya şampiyonu sürpriz çin veya arjantin olacaktır

ARAMA: