Dünya Basketbol Şampiyonası B Grubu'nda ikincilik mücadelesi veren Almanya ve Angola'nın nefesleri kesen mücadelesinde, Almanya rakibini 3 uzatma sonunda NBA yıldızı Dirk Nowitzki ile geçerek grubunda ikinci sırayı aldı.
Maça iyi başlayan Almanya, yıldız oyuncusu Nowitzki ile sayılar buldu ve ilk çeyreği 21-16, ilk yarıyı da 33-30 önde kapattı. Oyun kontrolünü elinde tutan Almanya, düşük yüzdeyle geçen 3. çeyrekte rakibine 14-8'lik üstünlük kurdu ve son çeyreğe 47-38 önde girdi.
Dördüncü çeyrekte Angola, özellikle 3 sayılık atışlarla rakibini yakaladı ve maça dengeyi getirdi. Dördüncü çeyreğin son 25 saniyesinde üç sayı geride giren Almanya, Türk asıllı Mithat Demirel ile bulduğu 3 sayılık atışla maçı uzatmaya götürdü.
Birinci uzatmada Angola maçı kazanmaya yakın taraf olmasına rağmen, Almanya Nowitzki'nin son saniye üçlüğü ile maçı ikinci kez uzatmaya taşıdı. İkinci uzatmada Angola Capriano ile sayılar buldu ve son beş saniyeye iki sayı önde girdi. Angola rakibini taktik faulle durdurmaya çalıştı fakat Almanya'da Nowitzki serbest atışları sayıya çevirince maç üçüncü uzatmaya gitti.
Üçüncü ve son uzatmada Angola Capriano'nun basketleri ile rakibine direnmeye çalışsa da Almanya'da Nowitzki son uzatmada bulduğu 11 sayıyla Angola'yı adeta tek başına devirdi ve maçın yıldızı oldu.
Toplam on oyuncunun çift haneli sayılara ulaştığı maçta, Angola'dan Capriano 33, Mingas 22, Gomes 21 sayıyla oynamalarına rağmen yenilğiyi engelleyemediler.
Almanya'da Nowitzki 47 sayı 16 ribaund, Greene ve Okulaja da 14'er sayıyla oynadılar. Dirk Nowitzki attığı 47 sayıyla turnuvada şimdiye kadar oynanan maçlarda en yüksek sayıya ulaşan oyuncu oldu.
• NTVSpor Dünya Basketbol Şampiyonası Özel Sayfası