Formula 1'de sezonun sondan üçüncü durağı Japonya'da, ilk 2 serbest antrenman seansı tamamlandı.
Timo Glock, Fuji Pisti'nde, takımı Toyota'nın evinde mücadele vermenin avantajını kullandı. Alman pilot, bir dakika 18.363 saniyelik derecesiyle günü zirvede kapattı.
Son yarış Singapur’dan zaferle ayrılan Renault sürücüsü Fernando Alonso, sadece saniyenin yüzde dördü farkla ikinci sırayı aldı.
İlk seansta birinci sıraya yerleşen şampiyona lideri Lewis Hamilton, diğer seansta üçüncü basamaktan öteye gidemedi. Bununla birlikte, şampiyonadaki en yakın rakibi Felipe Massa'yı saniyenin yüzde ikisi farkla bir sıra gerisinde tuttu.
Geçen yıl Japonya'dan galibiyetle ayrılan Hamilton, pilotlar şampiyonası'nda Massa'nın 7 puan önünde ilk sırada bulunuyor. Markalarda ise lider McLaren ile ikinci Ferrari'yi yalnızca 1 puan ayırıyor.
» FORMULA 1 2008 SEZONU