EURO 2008
FUTBOL
EURO 2008
Canlı Sonuçlar
Turkcell Süper Ligi
İkinci ve Üçüncü Lig
Fortis Türkiye Kupası
Dünya Kupası
DÜNYA'DAN FUTBOL
BASKETBOL
NBA
VOLEYBOL
FORMULA 1
MOTOR SPORLARI
TENİS
OLİMPİYAT
DİĞER
RÖPORTAJLAR
YAZARLAR
CANLI SONUÇLAR
İSTATİSTİKLER
VİDEO
YAYIN AKIŞI
HAFTANIN YAYINLARI
LİNKLER
Ana sayfam yap
NTVMSNBC
NTV
CNBC-e
NBA TV
e2
NTV Radyo
Eksen 96.2
Radio N101
N. Geographic
İletişim

Fransa kaldığı yerden: 0-0

2002 Dünya Kupası'na gol atamadan grup maçları sonunda veda eden Fransa, 2006 Almanya'ya da golsüz İsviçre beraberliği ile başladı.

Galatasaray'dan olaylı şekilde ayrılan ve Marsilya'ya transfer olan Ribery, ilk 11'de başladığı maçta 70 dakika sahada kaldı.


NTVSPOR
Güncelleme: 19:18 TSİ 26 Şubat 2008 Salı

Dünya Kupası'nın favori takımlarından Fransa, G Grubu'ndaki ilk maçında İsviçre ile 0-0 berabere kaldı.

Türkiye'yi play-off'ta geçerek finallere giden İsviçre karşısında etkili olmayan ve "emekliler takımı" görüntüsü veren Fransa, sergilediği futbolla tribünlerdeki taraftarlarının da tepkisini aldı.

Turnuvanın şimdiye dek oynanan en sıkıcıcı maçında, net pozisyonlara giren taraf İsviçre olurken, iki takım eleme grubunda olduğu gibi sahadan beraberlikle ayrıldı; Avrupa elemelerinde 4. grupta yer alan Fransa ve İsviçre, oynanan maçlarda 0-0 ve 1-1 berabere kalmıştı.

FRANSA:  0 - İSVİÇRE: 0
Stat:
Gottlieb-Daimler
Hakemler: Valentin Ivanov, Nikolay Golubev, Evgueni Volnin (Rusya)
Fransa: Barthez, Sagnol, Thuram, Gallas, Abidal, Wiltord (Dk. 84 Dhorasoo), Vieira, Zidane, Makelele, Ribery (Dk. 70 Saha), Henry  
İsviçre: Zuberbuehler, Degen, Mueller (Dk. 75 Djourou), Senderos, Magnin,  Barnetta, Vogel, Cabanas, Wicky (Dk. 82 Margairaz), Frei, Streller (Dk. 57 Gygax)
Sarı kartlar: Dk. 42 Magnin, Dk. 45 Barnetta, Dk. 56 Degen, Dk. 72 Cabanas, Dk. 90 Frei (İsviçre), Dk. 64 Abidal, Dk. 72 Zidane, Dk. 90 Sagnol (Fransa)

DOMENECH: BERABERLİK İYİ
G Grubu'na beklenenin aksine 1 puanla başlayan Fransa'da, teknik direktör Raymond Domenech, gruptaki en önemli rakiplerine karşı 2 puan bıraktıklarını belirterek, "Bu kadar kötü oynamamaıza rağmen alınan beraberlik yine de iyi. Kolay olmayacağını biliyorduk. Oyunu kenarlara yayamayarak işi daha da zorlaştırdık" dedi.

Hakem Valentin Ivanov'un kararlarını anlayamadığını belirten Fransız teknik adam, "Neredeyse her faule sarı kart çıkardı. Kendisi pozisyonlarda çok titiz davrandı. Bunun yeni bir anlayış olduğunu düşünüyorum ve sanırım buna alışmak zorundayız" şeklinde konuştu.

KUHN: 1 PUAN SEVİNDİRİCİ
İsviçre Teknik Direktörü Koebi Kuhn da, yaptığı değerlendirmede, "Üç tane çok net fırsatı harcamamıza rağmen, böylesine güçlü bir rakipten puan almak sevindirici. Zaman zaman bizi zorladılar ancak hata yapmadık. Aldığımız puanla gruptaki iddiamızı daha da artırdık" şeklinde konuştu.

Bu arada, Fransız futbolcu Makelele, FIFA tarafından maçın adamı seçildi.

G GRUBU'NDA PUAN DURUMU

NTV Spor paketine abone olmak için tıklayın
   Bu habere oy ver   Düşük   1 Puan 2 Puan 3 Puan 4 Puan 5 Puan 6 Puan 7 Puan 8 Puan 9 Puan 10 Puan   Yüksek
     •  En çok puan alan haberler

                        Bu habere henüz yorum yapılmamış


ARAMA: