FUTBOL
DÜNYA'DAN FUTBOL
BASKETBOL
NBA
VOLEYBOL
FORMULA 1
MOTOR SPORLARI
TENİS
OLİMPİYAT
Torino 2006
Atina 2004
DİĞER
RÖPORTAJLAR
YAZARLAR
CANLI SONUÇLAR
İSTATİSTİKLER
VİDEO
YAYIN AKIŞI
HAFTANIN MAÇLARI
NBA TV'DE BU AY
LİNKLER
Ana sayfam yap
NTVMSNBC
NTV
CNBC-e
NBA TV
e2
NTV Radyo
Eksen 96.2
Radio N101
N. Geographic
İletişim

Türkiye 2016'ya aday

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Togay Bayatlı, Türkiye'nin 2016 Olimpiyat Oyunları'na aday olacağını açıkladı.



Anadolu Ajansı
Güncelleme: 19:18 TSİ 26 Şubat 2008 Salı

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Togay Bayatlı, olimpiyatlara adaylık konusunda çalışmalarının sürdüğünü, 2016 oyunlarına aday olduklarını ve önümüzdeki yıl başvuru yapacaklarını söyledi.

 

2006 yılından, genelde memnun kaldıklarını ifade eden Bayatlı, 2011 Avrupa Gençlik Oyunları'nı, 5 aday kent arasından Trabzon'a aldıklarını, bu arada Avrupa olimpiyat komitelerinin teknik seminerini de geniş bir katılımla Türkiye'de yaptıklarını kaydetti.

 

Olimpiyatlar için çalışmalarının devam ettiğini anlatan Togay Bayatlı, ''2016 Olimpiyat Oyunları'na adayız ve 2007 yılında başvurumuzu yapacağız. Mersin için Akdeniz Oyunlarına da talip olduk. Mersin için çok iyi bir çalışma yapıldı. Teknik müşavirler bu çalışmayı çok beğendi. Burada iki rakip daha var. Yunanistan ve Hırvatistan'dan talip olan kentler var. Mersin, sporda çok ilerlemiş bir kent ve müthiş potansiyeli var. Basketbolda, atletizmde, bayanlar ve erkekler çok iyi durumda. Tarsus Amerikan Koleji sayesinde İngilizce çok iyi ve Mersin'in yüzde 10'u Arapça konuşuyor. Komşu ülkelerden gelecek sporseverlerle ilgili bir sorun da olmayacak, çok kolay rehber bulunacak'' dedi.

 

FEDERASYONLARA DEVLETİN MÜDAHALECİLİĞİ

TMOK Başkanı Togay Bayatlı, tüm federasyonların kendisine ait organları bulunduğunu ve kendi kendini denetleyebilmesi gerektiğini belirterek, ''Devletin müdahaleciliği olmaz'' dedi.

 

Futbol Federasyonu Kanunu'nun içinde, spordan sorumlu bakanın, herhangi bir şey olduğu zaman genel kurul çağrısı yapabileceği şeklinde bir madde bulunduğunu, ancak kararı bakanın değil, genel kurulun vereceğini ifade eden Bayatlı, ''Ancak Türkiye'de siyasi bir etkinlik var kulüpler üzerinde. Özellikle güçlü olmayan kulüpler, belediyelerin finansmanlığında yaşadıkları için, iktidardaki partinin zaman zaman etkisi olabilir. Olduğu zaman da bundan önceki federasyonda olduğu gibi olaylar başımıza gelir. Burada bir yanlış var. Zannediliyor ki futbolda UEFA olaya müdahale eder. Hayır! Futbolda bunun UEFA ile bir ilgisi yok, bu tamamen FIFA ile ilgili olur"

 

"Sporu spor olarak kabul etmek lazım. Bir eğlencedir spor. Bir kavga, bir savaş, bir arena değildir. Mutlaka bir takım şampiyon olacaktır. Şampiyon olan takdir edilmeli, olamayan da desteklenmeli. Sportmenlik budur. Şampiyon olanı, kendi takımın olmasa da kutlayacaksın. Takımın şampiyonluğu kaybetti diye yüz çevirmeyeceksin, ona destek olup, yeniden kazanabileceğini göstereceksin. Bu bir eğitim işidir. Okullarda spor kültürünü, spor eğitimini vermemiz lazım. Türkiye'nin, milli eğitimi çok iyi bilen bir teşkilata ihtiyacı vardır'' şeklinde konuştu.

 

''SEYİRCİ KAVGALARI YILA DAMGA VURDU''

Togay Bayatlı, 2006 yılında seyirci kavgalarının öne çıktığını, özellikle futbol seyircisinin davranışlarını onaylamanın mümkün olmadığını söyledi.

 

Çağdaş bir ülke olma yolunda giderken, çağ dışı bir yola girildiğini vurgulayan Bayatlı, görüşlerini, ''Bu çok yanlış, böyle bir fanatizm olmaz. Biz bunun için bir eğitim programı uyguluyoruz. Halen 25 bin ilköğretim öğrencisine eğitim veriyoruz. Olimpizm nedir, branşlar nelerdir, spor nedir, bir sporcu neler yapmalıdır, bunları anlatıyoruz. Bizim için çok önemli bir kampanya. Burada amaç, spor kültürünü yerleştirmek. 18-20 yaşından büyüklere bir şey yapamazsınız. Önemli olan, gençken yetiştirebilmek, iyi birer sporcu olamıyorlarsa da iyi birer izleyici, taraftar olarak yetiştirebilmek'' şeklinde açıkladı.

 

EĞİTİM PROJELERİ

Eğitim projelerine destek verilmesinin gerekliliğinden söz eden Togay Bayatlı, TMOK'un ücretsiz spor okulları projesi çerçevesinde 23 okulda, spor yaptırılamayan çocuklara destek olunduğunu, bu okulların sayısının kısa zamanda 33'e çıkacağını söyledi.

 

İnsanları spora teşvik etmek, sporun bir sevgi, barış ortamı olduğunu öğretmek istediklerini dile getiren TMOK Başkanı Bayatlı, ''Spor hiçbir zaman kavga değildir. Amacımız bunları göstermek. Milli Eğitim Bakanı ile de karşılıklı oturduk, konuştuk, 4. ve 5. sınıflarda okutulması için bir kitap hazırlattık. Milli Eğitim, kitabı basacaktı, basmadı. Her şey hazırdı ama bir türlü olmadı. Amacımız sadece performans sporları değil. Biz spor kültürü ile ilgileniyoruz. Bu kültürü yaymaya çalışıyoruz, spor dallarında kalkınma için çabalıyoruz'' ifadelerini kullandı.

   Bu habere oy ver   Düşük   1 Puan 2 Puan 3 Puan 4 Puan 5 Puan 6 Puan 7 Puan 8 Puan 9 Puan 10 Puan   Yüksek
     •  En çok puan alan haberler
 ozkan_viva99 - İzmir 04 Haziran 2007, Pazartesi 12:15  
bu yuzyilda olmaz ve olmamasi lazim.bu komite nerde yasio acaba uzayda galiba yoksa futbol ve biraz da basketbol voleybol,gures,halter den baska sporu olmayan ulkemize o kadar spor tesisi bravo yani. balik bastan kokar derler olimpiyat stadi ve formula 1 pisti faciasi na bakinca gerisini dusunemiom.
 liberal gelecek[viyana] - Ankara 05 Mart 2007, Pazartesi 15:52  
Türkiyedeki hayal perest arkadaslarim yine hayallarini yazmislar hemde döktüre döktüre. Türkiye olimpiyatlari aldida yok izmir olsun yok trabzon olsun hadiya hatta erzurumda olabilir. olaya biraz gercekci bakmak lazim. Birincisi Olimpiyat secmeleri nasil vede hangi kriterler göz önune alinarak yapiliyor onu görmek lazim ayrica Türk yada müslümanlikdan kaynaklanan dejavantajlar oldugunu sanmiyorum. Olurda Türkiye aday olacak ise olabilecek tek sehir Istanbul dünyadayi birakin surada avrupada Türkiyenin baska bir sehrinin ismini söyleyecek bir insan bulamazsiniz. ama bunun ötesinde Istanbulun inanilayacak eksikleri var tesis yetersizligi inanilmayacak derecede. sehirde kaos var trafikden tutunda bir cok duzenlemeye kadar bu insanlardaki kafa yapisina kadar. Hicbir spor merkezine metro yada tramvay ulasimi yok, otobuslerle ulasi, böyle organizasyonlar yeterli kabul edilmiyor. federasyonlarin cok buyuk organizasyonlarda kendilerini ispatlamis degiller yani, atletizm yada futbol avrupa-dunya sampiyonalari vb buyuk organizasyonlar hic Türkiyede yapilmamisdir bunlar genelde Olimpiyatlar icin bir sinav kabul edilir. Olay diger enönemli etken ise ülkenin ekonomik gelismisligi vede taninmisligi. Bu konudada Türkiye hala yeterli noktada degil. 2001 olaylarindan dolayi Güvenlikde cok büyük bir rol oynadigindan polis vede güvenlik olaynin hic olmadigi Türkiye bu konudan dolayi olayi kaybeder. en önemlisi 2016 NEWYORK aday olacak vede 2001 olaylarindan yani sirf duygusal olarak simdiden NY zaten olimpiyatlari almisdir zaten 2012 Londra Avrupada 2016 kesin baska bir kita olur.
 Cem Eralp - Afyon 01 Mart 2007, Perşembe 18:11  
2086'da inşallah... :D :D :D

ARAMA: