Dakar Rallisi’nin ikinci gününde Portekiz'in Portimao kenti ile İspanya'da Malaga arasındaki 545 km.lik parkur geçildi. 2. günde geçilen özel etap uzunluğu ise yalnızca 67 km.ydi.
Otomobil kategorisinde Volkswagen Touareg ile yarışan eski dünya ralli şampiyonu Carlos Sainz 59 dakika 26 saniyelik derecesiyle etap birinciliğini elde etti. Nani Roma ikinci, Luc Alphand ise üçüncü sırayı aldı.
İkinci etabı 9. sırada tamamlayan Volkswagen takımının Portekizli pilotu Carlos Sousa genel kalsaman liderliğini sürdürdü. Genel klasmanda Sousa'yı takım arkadaşları Carlos Sainz ve Giniel De Villiers izliyor.
Motosiklet kategorisinde ise liderlik bir Portekizliden diğerine geçti. Etabı birinci sırada tamamlayan Helder Rodrigues vatandaşı Ruben Faria'yı genel klasmanda da geride bırakmayı başardı.
Türk sürücülerden Kemal Merkit 77, Kutlu Torunlar ise 82. sırada etap finişine ulaştı. Ancak Kemal Merkit 10 dakika zaman cezası alınca genel klasmanda 93.’lüğe kadar geriledi. Kutlu Torunlar ise 68. sırada yarışa devam ediyor.
Dakar Rallisi’nin üçüncü gününde ekipler feribotla İspanya'dan Fas'a geçip toplam 648 km. yol kat edecekler.