Dünya Şampiyonu ünvanıyla Almanya'ya gelen ve ilk maçında Hırvatistan'ı tek golle geçen Brezilya, Avustralya maçından da 2-0'lık galibiyetle ayrıldı.
Münih'te oynanan karşılaşmanın ilk yarısı düşük tempoda geçerken, ilk düdüğün hemen ardından Kaka, 28. dakikada Ronaldo, Avustralya kalesini yokladı. Brezilya, alışılmış temposunun dışında bir görüntü çizerken, Avustralya bu yarının son bölümlerinde sakatlanan Popovic'in yerine, Marco Bresciano'yu sahaya sürdü.
İlk yarısından gol sesi çıkmayan karşılaşmada, iki ekip de ikinci 45 dakikada golü kovaladı.
49. dakikada Ronaldo'nun pasıyla ceza yayı üzerinde topla buluşan Adriano, yerden sert vurdu ve Brezilya'yı 1-0 öne geçirdi. 57. dakikada Harry Kewell, Dida'nın elinden kaçırdığı topu boş kaleye yollayamazken, 80. dakikada bu kez Bresciano'nun volesi son anda Dida'nın ellerinde kaldı.
Brezilya'da, turnuvanın başında olunmasına rağmen eleştirilerin odağında olan Ronaldo'nun yerine 77. dakikada Robinho oyuna dahil oldu. 82'de Ronaldinho'nun kornerine ön direkte kafasını uzatan Kaka, üst direğe takıldı. 4. dakika sonra ise, bu kez Viduka, Dida ile karşı karşıa kaldığı pozisyonda topu aşırttı ancak kaleyi bulamadı. Brezilya'yı rahatlatan gol ise, 89. dakikada Fred'den geldi. Oyuna yeni giren genç golcü, Robinho'nun direkten dönen topunu iyi takip etti ve boş fileleri ikinci kez havalandırarak maçın skorunu belirledi: Brezilya: 2 - Avustralya: 0
F GRUBU'NDA PUAN DURUMU
Bu sonuç, Brezilya'yı 6 puanla grubun zirvesine ve ikinci tura taşırken, Avustralya 3 puanda kaldı. Hırvatistan ile Japonya'nın 1'er puanının bulunduğu F Grubu'nda son maçlar, 22 Haziran Perşembe günü Brezilya ile Japonya, Avustralya ile de Hırvatistan arasında oynanacak.
Bu arada FIFA, 'Maçın Adamı' olarak Brezilya'dan Ze Roberto'yu seçti.
BREZİLYA: 2 - AVUSTRALYA: 0
Stat: Allianz Arena
Hakemler: Markus Merk, Christian Schraer, Jan-Hendrik Salver (Almanya)
Brezilya: Dida, Cafu, Lucio, Juan, Roberto Carlos, Emerson (Dk. 72Silva), Ze Roberto, Kaka, Ronaldinho, Adriano (Dk. 88 Fred), Ronaldo (Dk. 72 Robinho
Avustralya: Schwarzer, Moore (Dk. 69 Aloisi), Popovic (Dk. 41 Bresciano), Neill, Chipperfield, Emerton, Grella, Culina, Sterjovski, Cahill (Dk. 56 Kewell), Viduka
Goller: Dk. 49 Adriano, Dk. 89 Fred (Brezilya)
Sarı Kartlar: Dk. 29 Cafu, Dk. 31 Ronaldo, Dk. 83 Robinho (Brezilya), Dk. 13 Emerton, Dk. 39 Culina (Avustralya)
FRED'DEN BABALAR GÜNÜ HEDİYESİ
Brezilya’da son gole imza koyan Fred, kazandıkları için çok mutlu olduğunu söylerken, “Kazandığımız için Tanrı’ya şükrediyorum. İkinci tura yükseldik. Şimdi artık daha iyi oynayacağız. Oyuna girdikten çok kısa bir süre sonra gol atmam da mutluluk verici. Attığım golü babama hediye ediyorum” dedi.

VİDUKA: ÖNÜMÜZ AÇIK
Avustralya kaptanı Mark Viduka da, takımın performansının genel olarak iyi olduğunu belirtirken, “Brezilya gibi bir takıma karşı bu kadar iyi oynayıp sonuç alamamak gerçekten hayalkırıklığı. Fakat diğer maçtada böyle güzel oynarsak önümüzün açık olduğunu söyleyebilirim” diye konuştu.