Yaz tatili 2024 ne zaman başlıyor, kaç gün sürecek? Okulların kapanış tarihi: MEB okullar ne zaman kapanıyor?

Yaz tatili tarihleri, İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin gündeminde yer alıyor. Mayıs ayının gelmesiyle birlikte karne günü tarihi araştırılıyor. Bu eğitim yılı 11 Eylül’de başlarken Haziran ayında sona erecek. Havaların ısınmasıyla birlikte tatil planlaması yapmaya hazırlananlar ise yaz tatilinin kaç gün süreceğini merak ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlangıç tarihini duyurdu. Tarihlerin belli olmasıyla beraber yaz tatili süresi de netlik kazandı. Peki okullar ne zaman kapanacak? Yaz tatili 90 gün mü, kaç ay sürecek? İşte, tatilin başlangıç ve bitiş tarihi…

Haber Merkezi - NTV Spor 16.05.2024 - 17:47
Son Güncelleme: 16.05.2024 - 17:47
Yaz tatili 2024 ne zaman başlıyor, kaç gün sürecek? Okulların kapanış tarihi: MEB okullar ne zaman kapanıyor?

2. dönem eğitim öğretim faaliyetleri devam ederken Mayıs ayının gelmesiyle birlikte gözler okullara çevrildi. Özellikle aileler, tatil yapacakları tarihleri, okulların yaz tatili sebebiyle kapalı olduğu günlere göre belirliyor. Bu yıl eğitim-öğretim faaliyetleri, 11 Eylül’de başlarken öğrenciler ilk ara tatilini Kasım ayında ve ikinci ara tatilini ise Nisan ayında yaptı. Yaz tatilinden önce en uzun tatil olarak bilinen Sömestr tatili ise Ocak-Şubat ayları arasında tamamlandı. İkinci dönem okulların açılmasıyla birlikte okullarda ölçme ve değerlendirme için düzenlenen sınavlarda sona yaklaşıldı. Ortaokul 8. sınıf öğrencilerinin katılacağı LGS sınavı 2 Haziran’da, üniversite sınavı ise 8-9 Haziran’da yapılacak. Peki Yaz tatili sebebiyle okullar ne zaman kapanacak? Yaz tatili kaç ay, 90 gün mü sürecek? İşte, 2023-2024 okulların kapanış ve önümüzdeki dönem açılacağı tarih…

YAZ TATİLİ SEBEBİYLE ?

Okulların kapanacağı tarih, dönem başında açıklanan çalışma takvimiyle birlikte belli oldu. 16 milyon öğrenci 11 Eylül’de ders başı yaparken okullar Haziran ayında kapanıyor.

2. dönemin sona ermesiyle birlikte öğrenciler, başarı notlarını ifade eden karnelerini alacaklar. Karnelerin dağıtılmasıyla yaz tatili başlayacak.

2023-2024 eğitim öğretim yılında ilk ara tatil 13-17 Kasım tarihleri arasında yapıldı. 15 tatil veya diğer bir ifadeyle yarıyıl tatili ise 22 Ocak - 2 Şubat 2024 tarihleri arasında tamamlandı.

Öğrenciler son olarak bu yıl Ramazan Bayramı ile benzer tarihlere denk gelen ikinci aratili 8-12 Nisan tarihinde yaptı.

Okullar 14 Haziran Cuma günü kapanacak ve 2023-2024 eğitim öğretim yılı sona erecek.

?

Özellikle ara tatilin kaldırılması iddiaları sonrası yaz tatilinin kaç gün olacağı merak ediliyordu. Milli Eğitim Bakanlığı ara tatillerin uygulanmaya devam edeceğini duyurmuştu.

2024-2025 eğitim öğretim yılı yaz tatili tamamlandıktan sonra başlayacak. ’in yayınladığı tarihlere göre önümüzdeki dönem okullar 9 Eylül Pazartesi günü açılacak.

Öğrenciler yaklaşık olarak Haziran ayının yarısı, Temmuz - Ağustos ayının tamamında ve Eylül ayının ilk haftasında yaz tatili yapacak. Yaz tatili toplam 86 gün sürecek.

ÜNİVERSİTE SINAVI VE LGS SINAV TARİHLERİ

Üniversite sınavı olarak da bilinen Yükseköğretim Kurumları Sınavları üç oturumda düzenlenecek.

Alan Yeterlilik Testi, Temel Yeterlilik Testi ve Yabancı Dil Testi oturumları 8-9 Haziran tarihlerinde yapılacak.

Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki LGS merkezi sınavı ise 2 Haziran’da düzenlenecek.

Sayfa Yükleniyor...