Efsane yüzücünde Kyrgios'a eleştiri!

Avustralya’lı tenisçi Nick Kyrgios, Richard Gasquet’ye yenilerek Wimbledon'a veda ettiği maçta bir ara hakeme sinirlendi, ardından rakibinin servislerine yanıt vermedi. Kyrgios’un bu tutumuna sinirlenen Avustralya’lı efsane yüzücü Dawn Fraser yaşananları sert bir dille eleştirdi. Kyrgios, ise Fraser'ı ırkçılıkla suçladı.

NTV Spor 07.07.2015 - 15:05
Efsane yüzücünde Kyrgios'a eleştiri!

Wimbledon'da Nick Kyrgios ve Richard Gasquet'nin karşı karşıya geldiği maçın yankısı sürüyor.

Richard Gasquet, Avustralya'lı rakibini 7-5, 6-1, 6-7, ve 7-6'lık setler sonunda 3-1 yenerek çeyrek finale yükselirken, maçın ardından konuşulan isim Kyrgios'tu. Maç sırasında kullandığı sözler nedeniyle ceza alan Kyrgios, ikinci sette bir ara oyunu bırakarak rakibinin servislerine yanıt vermedi.

Yaşananlar basında geniş yer bulurken, Avustralya'nın efsanevi yüzücülerinden Dawn Fraser, Kyrgios'un bu tavrını sert bir dille eleştirdi. 77 yaşındaki Fraser; “Kyrgios'un yaptığı mide bulandırıcı. Kyrgios Avustralya'yı temsil etmiyor. Sporcuların gençlere örnek olması gerekir. Eğer bunu yapamayacaksanız geldiğiniz yere geri dönün" ifadeleriyle Kyrgios'a tepki gösterdi.

Babası Yunan, annesi ise Malezya'lı olan Kyrgios ise eski Olimpiyat Şampiyonu Fraser'a sosyal medya üzerinden yanıt verdi. Avustralyalı tenisçi "Raket fırlatmak: çocukça, kuralları eleştirmek: saygısızlık, maç içersinde sinirlenmek şımarıklık, duygularını yansıtmak kendini beğenmişlik. Avustralya'nın efsane yüzücüsü ise küstah bir ırkçı" ifadelerini kullandı.

Dawn Fraser, yaptığı açıklamanın ardından özür dileyerek sözlerinde herhangi bir ırkçı ima bulunmadığını yalnızca Kyrgios'un tutumunu eleştirdiğini belirtti.

77 yaşındaki Dawn Fraser 1956, 1960 ve 1964 Olimpiyat Oyunları'nda 100 metre serbest stilde üst üste üç kez altın madalyanın sahibi olmuş ve Avustralya tarihine geçmişti.

Sayfa Yükleniyor...