Boksta tarihi kapışma!

Floyd Mayweather ile Manny Pacquiao, Las Vegas'ta, tarihi bir boks karşılaşmasında kozlarını paylaşacak. Bu dev maçtan en az 150 milyon Dolar kazanması beklenen Mayweather, dünyaca ünlü golfçü Tiger Woods'u geçerek bir yılda en fazla kazanan sporcu unvanının yeni sahibi olacak.

NTV Spor 03.04.2015 - 13:08
Boksta tarihi kapışma!

2009 yılından bu yana beklenen büyük maç, 2 Mayıs 2015'te gerçekleşecek. Profesyonel boksun en popüler yıldızlarından ikisi; Floyd Mayweather ve Manny Pacquiao, Las Vegas'ta kozlarını paylaşacak.

Boks dünyasının heyecanla beklediği bu kapışma, aynı zamanda dünya tarihinin en pahalı maçı olacak. Zira karşılaşmanın toplam gelirinin 400 milyon Dolar'ın üzerine çıkması bekleniyor. Forbes dergisinin araştırmasına göre, Mayweather bu maçtan en az 150 milyon, Pacquiao ise 100 milyon Dolar'ı aşkın para kazanacak. Üstelik şifreli iki kanaldan yayınlanacak maçı satın alanların 3 milyonu geçmesi halinde boksörlerin kazanacağı rakam daha da yükselecek. Böylece Mayweather, bir yılda en fazla kazanan sporcu unvanını dünyaca ünlü golfçü Tiger Woods'un elinden almış olacak. Woods, 2008 yılında kazandığı 125 milyon Dolar ile şu an listenin zirvesinde yer alıyor.

Profesyonel kariyerinde yaptığı 47 maçta hiç yenilmeyen Mayweather ve 64 maçta 57 galibiyeti bulunan Pacquiao'nun ringe çıkacağı dev maça, Las Vegas'ta 17 bin seyirci kapasiteli bir otel ev sahipliği yapacak.

Sayfa Yükleniyor...