13 tutuklama!

İstanbul Kadıköy'de Galatasaray mağazasına zarar verdikleri iddiasıyla gözaltına alınan 20 kişiden 13'ü tutuklandı.

NTV Spor 28.04.2014 - 22:29
13 tutuklama!

Bağdat Caddesi'ndeki Galatasaray mağazasını taşlayıp forma ve diğer ürünleri yaktıkları öne sürülen 20 kişiden 13'ü adliyedeki sorgularının ardından tutuklama talebiyle mahkemeye gönderildi.

Zanlılardan yedisinin çeşitli suçlardan sabıkalarının bulunduğu açıklandı. Mahkeme, 13 kişinin tutuklanmasına karar verdi.

G.SARAY'DAN STORE AÇIKLAMASI
Galatasaray Kulübü, Bağdat Caddesi'ndeki GS Store mağazasına Fenerbahçe'nin şampiyonluk kutlamaları sırasında yapılan saldırıya ilişkin ikinci bir açıklama yaptı.
     
Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, "Fenerbahçeli holiganların, Bağdat Caddesi'ndeki GS Store mağazasına gerçekleştirdikleri saldırıyla ilgimizi tepkimizi, bugün kamuoyuyla paylaşmıştık. Açıklamamızdan hemen sonra gerekli adımlar atılmış ve adli makamlar nezdinde hukuki süreç derhal başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.
     
Galatasaray taraftarına seslenilen açıklamada, "Taraftarlarımızın şundan emin olmalarını isteriz; Galatasaray Kulübü, camiamıza yönelik bu alçakça girişimin peşini bırakmayacaktır. Bundan sonra da ne gerekiyorsa yapılacak, hukuki ve idari anlamda süreç takip edilerek, sorumlularından ve tahrikçilerinden mutlaka hesap sorulacaktır. Kulübümüzün öncelikli konusu budur. Sorumlular ve arkasındakiler yargı önüne çıkıp hesap vermeden, Galatasaray Kulübü'nde hiçbir sorun, bu konunun önüne geçemeyecektir" denildi.
     
Açıklamada, GS Store mağazasına yapılan saldırının, Galatasaray'ın manevi şahsiyetine yönelik bir saldırı ve camianın onur meselesi olarak değerlendirileceği vurgulanarak, "Kulübüne gönülden bağlı taraftarlarımızın bu konudaki duyarlılığını anlıyoruz ve yürekten paylaşıyoruz. Bu saldırıyla başka hesapların içinde olanların bilmesini isteriz ki; dün gece yaşanan olay, eskisinden çok daha fazla kenetlenmemize yol açmıştır. Herkes müsterih olsun; yasal yollarda atacağımız adımlar sonuna kadar takip edilecek ve taraftarlarımız, gün be gün gelişmelerden bilgilendirilecektir. Camiamızın, bize güvenmesini ve Galatasaray'a yakışan vakar içinde gelişmeleri izlemesini istiyoruz. Son olarak, rakibini kutlama olgunluğuna sahip olanların karşısında, vandallıktan başka kutlama şekli bilmeyenlere söyleyeceğimiz şudur: İyi ki Galatasaraylıyız" değerlendirmesinde bulunuldu.

F.BAHÇE'DEN SALDIRI AÇIKLAMASI
Fenerbahçe Kulübü, Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğa ulaştıkları Çaykur Rizespor maçının ardından Bağdat Caddesi'ndeki kutlamalar sırasında GS Store mağazasına verilen zararla ilgili açıklama yaptı.
     
Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, GS Store mağazasında yaşananlar ve gelişmelerin dikkatle takip edildiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:
     
"Öncelikle mezkur olaylardan dolayı Galatasaray camiasına ve ilgililere, geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Bununla birlikte; yaşanan olayların, spor fanatizmine bağlı olarak Fenerbahçe taraftarları tarafından
gerçekleştirildiği yönündeki aceleci, kamuoyunu yanlış yönlendiren yorum ve değerlendirilmelerden kaçınılması gerekliliğinin, kurumsal ciddiyetin bir sonucu olduğu kanaatindeyiz.
     
Bu konuda, Emniyet Müdürlüğünün çalışmalarını yakından takip eden kulüp yetkililerimize iletildiği üzere, olaylar, hırsızlık vakası ile başlamış olup, 20 kişi gözaltına alınmış, gözaltına alınan kişilerden 5'inin hırsızlık ve çeşitli suçlardan sabıkası olduğu saptanarak, bu kişiler Kartal Adliyesi'ne sevk edilmişlerdir. Emniyet yetkililerince kulübümüze ulaşan bilgi doğrultusunda, GS Store'u soyan şahısların Kartal'da bulunan evlerine yapılan baskında, 400 adet lisanslı GS Store ürünü ele geçirilmiştir.
     
Nitekim, hırsızlık amacına yönelik olarak başlatılan ve tipik bir adli vaka şeklinde gerçekleşen bu olayın, Galatasaray Kulübü tarafından tüm Fenerbahçe taraftarı ve camiasına mal edilemeyeceğini ve bu durumu, iki kulüp ilişkilerine zarar verir nitelikte bulduğumuzu, kamuoyuna saygıyla duyururuz."

Sayfa Yükleniyor...