Yıldırım yeniden Başkan!

Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım yeniden başkanlığa seçildi! Yıldırım, Hulusi Belgü ile girdiği yarışta 5504 oy alarak koltuğunu korudu. Belgü ise 1144 oyda kaldı. Aziz Yıldırım, 12. kez Fenerbahçe'de başkanlık koltuğuna oturdu.

NTV Spor 31.05.2015 - 15:15
Yıldırım yeniden Başkan!

Fenerbahçe Kulübü'nün olağan genel kurulunda Aziz Yıldırım, kulüp tarihinde girdiği 12. kongrede de başkanlığa seçildi.

Sarı-lacivertli kulübe ilk kez 14-15 Şubat 1998'deki genel kurulda başkan seçilen Yıldırım, 17 yılı aşkın sürede girdiği 12 kongrede de koltuğu bırakmadı.

Sarı-lacivertli kulüpte girdiği seçimli genel kurulların 7'sinde tek aday olan Aziz Yıldırım, son iki kongrede rakiplerle yarıştı.

2-3 Kasım 2013 kongresinde Mehmet Ali Aydınlar'a karşı rekor oyla (6 bin 821) başkan seçilen Yıldırım, bu kez de Hulusi Belgü'ye karşısında 5 bin 504 oyla seçimi kazandı.

AZİZ YILDIRIM'IN YÖNETİM KURULU
ASİL ÜYELER: Mithat Yenigün, Mahmut Nedim Uslu, Nihat Özbağı, Murat Özaydınlı, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Ender Alkaya, Alaeddin Yıldırım, Ömer Temelli, Mehmet Şekip Mosturoğlu, İsfendiyar Zülfikari, Önder Fırat, Erhan Türkoğlu, Ozan Balaban, Mehmet Tahir Sarıoğlu

YEDEK ÜYELER: Hakan Dinçay, Mehmet Selim Kosif, Metin Doğan, Mustafa Serdar Erkan, Selim Sapan, Cenk Başak, Barış Altuğ Aydil

Bu arada Aziz Yıldırım'ın ilk kez kendi yönetim kurulunu oluşturduğu 1998'deki olağanüstü genel kuruldan bu yana bütün yönetim kurullarında yer alan Ünal Uzun, bu kez yönetimde bulunmuyor. 

Fenerbahçe Spor Kulübü seçimli Olağan Genel Kurulu'nda yeniden başkan seçilen Aziz Yıldırım oylama sonrası kürsüye ekibiyle kürsüye geldi. Yıldırım, devletle sıkıntıları olduğunu söylerken, “3 Temmuz'dan sonra Fenerbahçe'de ciddi değişimler olmuştur. En büyük projemiz 1 milyon üye projemizdir. Öle 25 milyon taraftarımız var demekle bir şey elde elemeyiz” dedi.

"DEVLETLE SIKINTILARIMIZ VAR"
Aziz Yıldırım yeniden başkan seçilmesiyle ilgili açıklamalar yaparken, "Sayın divan başkanımız, değerli divan kurulu üyeleri ve değerli kongre üyeleri. Enterasan bir kongre yaptık. Bize göstermiş olduğunuz bu destekten, Fenerbahçe'yi yeniden idare etme şansı verdiğiniz için tek tek teşekkür ediyorum. Oy vermeyenlere de teşekkür ediyorum; çünkü bizim üst kimliğimiz Fenerbahçe'dir. Kulüp padişahlık döneminde, Cumhuriyet döneminde anlaşmazlıklar nedeniyle sıkıntılar yaşadı. Devletle sıkıntılarımız var. En son 3 Temmuz var. Paralel yapının Türkiye'de değişim yapmasıyla ilgili bir projenin içine konmasıyla ben ve bazı arkadaşlarım, diğer kulüplerden bazı insanlarla Metris'te Vatan'da hayatımızın en kötü günlerini yaşadık. 3 Temmuz'la birlikte Fenerbahçe'de değişimler olmuştur. Benim çıkmam, arkadaşların tahliyesiyle, en büyük projeler başladı. Ana hedef 1 milyon üyedir. Görev sürem boyunca bunun için yapacağım. Benden sonra gelen insanların tek emeli ve isteği 1 milyon üye projesidir. Bugün sivil toplum üyesi olarak Fenerbahçe gerektiğinde devletin alacağı kararlara karşı çıkışlarla, kulübün haklarını koruyacaktır. Bugün 25 milyon taraftarımız var demekle hiçbir şey elde edemeyiz. Yoksa biz Fenerbahçe'yiz şunu yaparız, bunu yaparız demekle olmuyor. Ancak aynı çatı altında birleşmekle oluyor. Aynı çatı altında toplanın iyi ve kötüyü halledelim" dedi.

"MAHKEME BİTİMİNDEN SONRA KONGRE KARARI ALACAĞIM"
Mahkemenin kararını açıklamasının ardından kongre kararı alacağını yineleyen Aziz Yıldırım, "Aday olan kişilerin iyi hazırlanmalılar ve yeni yönetim kurullarını iyi seçmeliler. Fenerbahçe'de çok değerli insanlar var. Benim sistemim ayrıdır, ben 24 saatini bu kulübe adayan insanım. 24 saat bu kulüp için çalıştım. Gelecek insanlar 24 saatini bu kulübe veremezler. Bu arkadaşlara şimdiden önerim, bu çalışmalara başlasınlar. Ben, mahkeme bitip; temizlendiğim günün akşamı kongre kararı alacağım. Ama Fenerbahçe'nin iyiğili için de her zaman burada olacağım. Öyle bıraktı gitti yok. Özel hayatımı hiç bir zaman gazetelerde kimseye göstermedim. Çocuklarımı buradaki insanların yüzde 90'ı tanımıyordur. Onlar kendi yaşantılarını ve hayatlarını Fenerbahçe dışında devam ettirdiler. Bıraktığım gün bu sahneye çıkaağım. Küçük kızımı da omuzlarıma alıp burada ailemle veda pozo vereceğim. Allah Fenerbahçe'yi, cumhuriyet yaşadığı sürece yaşatmayı sağlasın" ifadelerini kullandı.

Aziz Yıldırım sözlerinin sonunda ise üyeleri genel seçimler için oy vermeye çağırırken, "Hiç bir partiyi işaret etimyorum. 7 Haziran'da yapılacak seçimde gidip oylarınızı verin ve bu ülkenin kaderinde rol oynayın" dedi.

Sayfa Yükleniyor...