Korkulan başa geldi!

Türkiye, son FIFA sıralamasında 48’inci sıraya indi. Bunun anlamı, 2018 Dünya Kupası kuralarında Milli Takım'ın 4. torbada yer alması demek. Anlık gazete NTV Spor Express, konuyu bugünkü sayısında detaylarıyla ele aldı ve 4. torbada olmanın getireceği sıkıntıları ele aldı.

NTV Spor 27.11.2014 - 19:36
Korkulan başa geldi!

Tabletlerden takip edilebilen anlık gazete NTV Spor Exress, Milli Takım'ı bekleyen bir tehlikeyi sayfalarına taşıdı.

"3 olmasın derken 4. torba oldu" başlıklı haberde Türkiye'nin FIFA dünya sıralamasında 48. sıraya inmesinin yarattığı sakıncalara dikkat çekildi.

2018 Dünya Kupası eleme gruplarının kura çekimi 25 Temmuz'da Saint Petersburg'daki Konstaninovsky Sarayı'nda gerçekleştirlecek. Ev sahibi Rusya dışındaki 31 takım elemelerden kupa için vize alacak. Avrupa'dan Rusya dışında 13 ülke finallere gidecek. Avrupa elemelerinde 52 takım yer alacak. 9 eleme grubu oluşturulacağı için takımlar 9'arlı 6 torbaya ayrılacak. FIFA sıralamasında 48. sıraya inen Türkiye, UEFA sıralamasında da 29. basamağa düştü. Bu durumda ilk 27'nin dışında kalan Milli Takım, 4. torbadan kuraya girme tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.

Türkiye'nin önünde sıralamada yükselebilmek için sadece 2015 yılında oynayacağı 28 Mart'taki Hollanda ve 12 Haziran'daki Kazakistan maçları var. 2016 Elemeleri'nde 2015 Eylül'den itibaren oynayacağımız üçü içerideki dört maç 2015 kura çekiminden sonra; dolayısıyla bir etkisi olmayacak. Sıralamada yükselip hiç değilse üçüncü torbaya girebilmek için üstümüzde yer alan Kuzey İrlanda, Sırbistan, Slovenya, Macaristan, İsveç gibi ülkelerden ikisini geçmemiz gerekiyor.

 


Sayfa Yükleniyor...