Chelsea'den dev adım!

Nefes kesen maç Chelsea’nin... İngiltere Premier Lig’de zirve mücadelesi veren Liverpool ile Chelsea, Anfield Road’da karşılaştı. Chelsea, Demba ve WilliaNefes kesen maç Chelsea’nin... İngiltere Premier Lig’de zirve mücadelesi veren Liverpool ile Chelsea, Anfield Road’da karşılaştı. Chelsea, Demba ve Willian’ın golleriyle Kırmızılar’ı 2-0 yendi ve lider Liverpool ile puan farkını 2’ye indirdi.n’ın golleriyle Kırmızılar’ı 2-0 yendi ve lider Liverpool ile puan farkını 2’ye indirdi.

NTV Spor 27.04.2014 - 18:16
Chelsea'den dev adım!

İngiltere Premier Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren lider Liverpool ile Chelsea, Kırmızılar'ın evi Anfield Road'da karşı karşıya geldi.

Petr Cech ve John Terry gibi önemli isimlerden yoksun Chelsea, güçlü rakibini Demba Ba ve Willian'ın golleriyle 2-0 mağlup etti. Liverpool'un ligdeki 11 maçlık galibiyet serisine son veren Maviler, puanını 78'e çıkararak liderle arasındaki puan farkını 2'ye indirdi. Chelsea bu galibiyetle şampiyonluk için yeniden umutlandı.

Premier Lig'in bitmesine 2 hafta kalırken, 80 puanlı lider Liverpool'un 2 puan gerisindeki Chelsea gelecek hafta Norwich City'yi ağırlayacak ve son 2 hafta da Cardiff City deplasmanında sezonu kapatacak. Liverpool gelecek hafta Crystal Palace deplasmanına giderken, son hafta Newcastle United'ı ağırlayacak.

Zirve mücadelesi veren ve 1 maç eksiği bulunan Manchester City bu hafta Crystal Palace deplasmanına çıkarken, Everton ile yine deplasmanda karşılaşacak. Son hafta evinde oynayacak olan City sırasıyla Aston Villa ve West Ham United'ı ağırlayacak.

Şampiyonlar Ligi'nde Atletico Madrid ile oynadığı karşılaşmada Petr Cech ve John Terry'nin sakatlanmasıyla şok yaşayan Chelsea, Liverpool deplasmanına 3 puan parolasıyla çıktı.

Ligde oynadığı son 11 maçı kazanan Liverpool karşılaşmaya hızlı başlarken, Chelsea ilk dakikalarda kontrollü bir oyun sergiledi. Maviler'de Demba Ba, 45. dakikada kaleci Mignolet'i mağlup ederek takımını deplasmanda 1-0 öne geçirdi. Chelsea soyunma odasına 1-0 üstün gitti.

İkinci yarıya rakip sahada baskı yaparak başlayan Liverpool, pozisyonlar üretmesine rağmen aradığı golü bulamadı. Oyunu kendi yarı sahasında kabul eden Chelsea, kendi sahasından hızlı çıkarak rakip kalede etkili olmaya çalıştı.

Maçta son sözü söyleyen isim Chelsea'den Willian oldu. 90 artı 4. dakikada sahne alan Willian kaydettiği golle skoru 2-0'a getirdi. Maçta başka gol olmazken, Maviler zorlu Anfield Road deplasmanından 2-0'lık galibiyetle ayrıldı.

Sayfa Yükleniyor...