Liverpool 3'ledi!

Liverpool'dan Tottenham'a ağır tokat! Premier Lig'in 3. haftasında Tottenham deplasmanına konuk olan Liverpool rakibini 3-0 gibi net bir skorla mağlup etti. Kırmızılılara galibiyeti getiren golleri Sterling, penaltıdan Gerrard ve Moreno kaydetti.

NTV Spor 31.08.2014 - 17:18
Liverpool 3'ledi!

Bu sonuçla Liverpool puanı 6'ya çıkarırken lige üst üste iki galibiyetle başlayan Tottenham ise haftayı 6 puanla kapattı.

İngiltere Premier Ligi'nin 3. haftası önemli bir mücadeleye sahne oldu. Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi C Grubu'ndaki rakibi Tottenham sahasında Liverpool'u konuk etti.

Liverpool'da yeni transfer Mario Balotelli karşılaşmaya ilk 11'de başlarken Emre Can yedekler arasında yer aldı.

Deplasmanda maça hızlı ve etkili başlayan Liverpool henüz 2. dakika yeni golcüsü Mario Balotelli ile net bir pozisyondan yararlanamadı.

BALOTELLI FIRSAT TEPTİ
Sol kanatta topla buluşan Sterling'in ortasında Balotelli kale ağzında kafa vuruşunu yaptı ama Lloris son anda topu çelmeyi başardı.

Balotelli ile etkili olan Liverpool golü genç yıldızı Raheem Sterling buldu.

GOL 8.DK (STERLING): Sağ kanattan gelişen atakta Sturridge'in pasında ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Henderson, bekletmeden yerden arka direğe doğru çıkarttı pasını. O noktaya iyi hareketlenen Sterling müsait durumda topu ağlara gönderdi: 1-0

Golden sonra da temposunu düşürmeyen Liverpool bu sefer ikinci gol için yüklenmeye başladı. Tottenham'ın etkisiz futbolunu da fırsat bilen konuk ekip, dört bir koldan saldırsa da farkı arttıramadı.

Kalan dakikalarda oyunu da soğutan Liverpool soyunma odasına 1-0 üstün gitmeyi başardı.

İlk yarıda olduğu ikinci 45 dakikaya da Liverpool golle başladı. Kırmızılılar, Steven Gerrard'ın penaltıdan attığı golle farkı 2'ye çıkardı.

PENALTI KARARI
Sol kanattan gelişen Liverpool atağında ceza sahasında rakibinden sıyrılmak siteyen Joe Allen, Dier'ın kendisini çekmesiyle yerde kaldı. Maçın hakemi tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi.

GOL 49.DK (GERRARD): Penaltı atışını kullanmak üzere topun başına geçen Gerrard, yerden köşeye doğru yaptığı sert vuruşla fileleri havalandırdı: 2-0

Tottenham golden sonra oyunun kontrolünü eline almaya çalışsa da Liverpool buna imkan tanımadı. 2 gol bularak rahatlayan Liverpool adeta çılgına dönmüşcesine Tottenham kalesini abluka altına almaya başladı. Atak üstüne atak geliştirerek rakibini boğan Kırmızılılar çok geçmeden 3. golü de buldu. Liverpool'da bu kez sahneye çıkan isim Alberto Moreno oldu.

GOL 60.DK (ALBERTO MORENO): Alberto Moreno, sol kanatta orta saha çizgisi gerisinde rakibinden kazandığı topu müthiş bir süratle ceza sahasına kadar taşıdı ve sol çaprazda yerden uzak köşeye düzgün bir vuruş yaparak Lloris'i avladı: 3-0

Karşılaşmanın 61. dakikasında Emre Can, Joe Allen'ın yerine oyuna dahil oldu.

İlk yarıda uyguladığı oyun soğutma taktiğini bu devrede de uygulayan Liverpool maçı kontrolüne alarak 90 dakikanın 3-0 bitmesini sağladı.

Sayfa Yükleniyor...