Juve, Inter'e acımadı!

İtalya Ligi'nde 15 maçlık galibiyet serisi geçen haftaki golsüz Bologna beraberliğiyle birlikte sona eren Juventus, haftanın maçında Inter'i 2-0 yendi, liderliğini sürdürdü.

NTV Spor 29.02.2016 - 00:53
Juve, Inter'e acımadı!

Maçta üstün olan Juventus, aradığı gollere 2. yarı ulaştı. 47'de Inter cezasahasının sağ ön çizgisine yakın bölgeden kazanılan serbest vuruşu Dybala, cezasahası sol içine gönderdi. D'Ambrosio büyük hata yaparak, kafayla uzaklaştırmak yerine altıpas sağ içine gönderdi. O noktada leonardo Bonucci, yakın mesafeden gelişine müthiş vurdu. Top kaleci Handanovic'in bakışları arasında Inter ağlarıyla buluştu.

Alex Telles'in 73 dakika, Felipe Melo'nun 90 dakika oyunda kaldığı maçta ikinci gol 84'de penaltıdan Alvaro Morata'dan geldi. Morata, Miranda'yla mücadelesinde Inter cezasahası içinde yerde kaldı. Inter'li oyuncu ve teknik heyetin itirazları altında hakem penaltı noktasını gösterdi.

Penaltı için beyaz noktaya gelen Morata, topu sağ kaleci Handanovic'i sağ köşeye gönderirken takımını 2-0 öne geçirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Juventus karşılaşmayı 2-0 galibiyetle tamamladı. Juventus bu galibiyetle puanını 61 yaptı ve bir maç fazlasıyla Napoli'nin 4 puan önünde liderliğini sürdürdü. Bu sezon 7'inci mağlubiyetini alan Inter ise 48 puanda kaldı ve Şampiyonlar Ligi potdasının iyice altında kaldı.

Ligde üstüste 8'inci karşılaşmasında da kalesinde gol görmeyen Juventus, 1972-73'teki 9 maçlık kulüp rekoruna bir adım daha yaklaştı.

İtalya'da günün sonuçları şöyle:

Palermo   0 – 0 Bologna 
Carpi     1 - 1 Atalanta 
Chievo    1 - 0 Genoa 
Sampdoria 2 – 0 Frosinone 
Udinese   2 - 0 Hellas Verona

Sayfa Yükleniyor...