Gakkoş yüz güldürmedi

Spor Toto Süper Lig'de mücadele ederek girdiği 2014'te PTT 1. Lig'e düşen Elazığspor, yıl boyunca istikrarsız bir grafik sergileyerek taraftarının yüzünü güldüremedi.

NTV Spor 31.12.2014 - 12:48
Gakkoş yüz güldürmedi

Yıla Süper Lig'de "merhaba" diyen bordo-beyazlı ekip, 2013-2014 sezonu sonunda 34 puanla 16. sırada yer alarak Süper Lig'e veda etti. Teknik direktör Okan Buruk ile yolları ayrılan ve yoluna Ümit Özat'la devam eden Gakgoşlar, 2014'te inişli çıkışlı bir grafik sergiledi.

Elazığspor, 2014 yılında 17'si Süper Lig, 15'i PTT 1. Lig ve 6'sı Ziraat Türkiye Kupası'nda olmak üzere çıktığı 38 maçın 14'ünden galibiyetle, 15'inden mağlubiyetle, 9'undan beraberlikle ayrıldı.

Yılın ilk 5 aylık döneminde Süper Lig'de 17 karşılaşmaya çıkan Elazığspor, bu maçlarda 6 galibiyet, 8 mağlubiyet ve 3 beraberlik aldı.

Süper Lig'e veda ettikten sonra PTT 1. Lig'de mücadele eden bordo-beyazlılar, bu ligde yaptığı 15 maçta 6 galibiyet elde etti. Bu maçların 5'inden mağlubiyetle, 4'ünden beraberlikle ayrılan Elazığspor, yeni yıla PTT 1. Lig'de 22 puanla 7. sırada giriyor.

Tarihinde ilk kez 2014'te kupada gruplara kalma başarısı gösteren Elazığspor, B Grubunda oynadığı 6 maçın 2'sinden galibiyetle, 2'sinden mağlubiyetle, 2'sinden beraberlikle ayrıldı.

Gakgoşlar, kupada konuk ettiği Galatasaray'ı 1-0 yenerek, "Üç Büyükler"e karşı tarihindeki ilk galibiyetine imza attı. Elazığ ekibi, grupta 3. sırada yer alarak kupaya veda etti.

KULÜP BİR DÖNEM KAYYUMA KALDI

Sportif anlamda inişli çıkışlı grafik sergileyen Elazığspor, 2014'te yönetimsel anlamda da sıkıntılar yaşadı.

Selçuk Öztürk başkanlığındaki yönetimin yeni dönemde aday olmadığını açıklamasının ardından kulüpte kongre süreci yaşandı. Yapılan 3 kongrede yönetime talip çıkmayınca kulüp kayyuma kaldı. Yönetim anlamında bir süre belirsizlik yaşayan kulüp, Selçuk Öztürk ve ekibiyle yeniden yoluna devam etti.

YENİ YILDA HEDEF SÜPER LİG
Teknik direktör Ümit Özat yönetimindeki Elazığspor, PTT 1. Lig'de başarılı olarak Süper Lig'e yeniden yükselmeyi hedefliyor. Bordo-beyazlı ekibi, 2015'te zorlu maçlar bekliyor.

Elazığspor, 2014 yılında tarihinde bir ilke imza atarak, teknik kadrosuna kadın antrenör dahil etti. Ümit Özat'ın yardımcılığına getirilen 26 yaşındaki Duygu Erdoğan, takımın başarısı için çaba sarf ediyor.

Sayfa Yükleniyor...