Ankara Cup'ta 2. tur vizeleri belli oldu

TEB Ankara Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nda mücadele eden Türk sporculardan Çağla Büyükakçay, İpek Soylu ve İnci Öğüt, teklerde 2. tura yükseldi.

NTV Spor 15.12.2015 - 19:46
Ankara Cup'ta 2. tur vizeleri belli oldu

Ankara Tenis Kulübü'nün ev sahipliği yaptığı toplam 50 bin Dolar ödüllü turnuvada teklerin 2 numaralı seribaşı Çağla Büyükakçay, ilk maçında 16 yaşındaki Berfu Cengiz'i 6-0, 6-1'lik setlerle 2-0 yenerek, 2. turda Rus Marina Melnikova ile eşleşti.

5 numaralı seribaşı İpek Soylu, kariyerinde kadınlar dünya sıralamasında 21 numaraya kadar yükselen Rumen Sorana Cirstea ile karşılaştı. Milli tenisçi, 57 dakika süren mücadeleyi 6-1'lik setlerle 2-0 kazandı ve tur atladı. İpek, 2. turda Rus Natalia Vikhlyantseva'nın karşısına çıkacak.

16 yaşındaki İnci Öğüt ise Rus rakibi Ekaterina Yashina'yı 2-1 (2-6, 7-5, 6-4) ile geçerek kariyerinin en önemli galibiyetini elde etti. İnci, Hollandalı Cindy Burger ile çeyrek finale yükselme mücadelesi verecek.

Ana tablodaki Türk raketlerden Başak Eraydın, Rumen Alexandra Cadantu'ya, Türkiye şampiyonu Ayla Aksu da Slovak Michaela Honcova'ya 2-0 mağlup oldu ve elendi.

Geçen yılın şampiyonu ve 1 numaralı seribaşı Sırp Aleksandra Krunic, İsviçreli Amra Sadikovic'e 6-3, 2-6 ve 6-7'lik setlerle 2-1 yenilerek, turnuvaya ilk turda veda etti.

Sadikovic'in yanı sıra Hırvat Jana Fett, Sırp Ivana Jorovic ve Britanyalı Tara Moore da son 16 isim arasına kaldı.

TEB Ankara Cup'a, yarın teklerdeki 2. tur ve çiftlerdeki çeyrek final maçlarıyla devam edilecek.

 

Sayfa Yükleniyor...