Lig sıkıcı, çok sıkıcı…

Her ne kadar “ligdeki en hazır takım” denilse de Beşiktaş Rizespor maçına 4 eksikle başladı. İlk eksik taraftarın çok büyük ümitler beslediği Demba Ba…

NTV Spor 15 Eyl 2014
Lig sıkıcı, çok sıkıcı…

Her ne kadar “ligdeki en hazır takım” denilse de Beşiktaş Rizespor maçına 4 eksikle başladı. İlk eksik taraftarın çok büyük ümitler beslediği Demba Ba… İkinci ve üçüncü eksikler takımın muhtemel 10 numaraları; Jose Sosa ve Oğuzhan Özyakup… Gelelim son eksiğe: Stadda taraftar eksikti. Kendi sahasında ilk lig maçına çıkan Beşiktaş, bir avuç seyirciye oynadı. Üzerinde düşünülmesi gereken bir durum. E-bilet uygulamasını taraftarın benimsememesi başlıca sebep olmalı… Maçın bir pazartesi, üstelik okulların açıldığı, yani trafiğin şehrin üzerine kabus gibi çöktüğü bir pazartesi oynanması da etkili olmuş görünüyor. Yani her babayiğit kalkıp Olimpiyat Stadı'nın yolunu tutamaz, bu koşullarda. Ve bütün bunların çaresi yok gibi görünüyor. En azından bu sezon… Yeni stadın bir an önce bitmesi için dua etmekten başka çare yok.

Galatasaray-Eskişehirspor ve Trabzonspor-Fenerbahçe maçlarındaki futboldan yoksun sıkıcı hava bu maçın ilk yarısında da başroldeydi. Kimbilir kaçıncı kez seyrettiğimiz film… İstanbul takımıyla oynamaya gelen Anadolu takımı taktiği… Rizespor kendi yarısahasında kurduğu kalabalık savunmayla Beşiktaş'ı bekledi; kaptığı toplarla kontratağa kalkarak gol aradı. Yani her zamanki şeyler… Beşiktaş'ın 10 numarası olmadığı için, ki Atiba bu işin üstesinden pek gelemiyor, yaratıcılıktan yoksun ortasaha pozisyon hazırlayamadı. Herhalde ilk yarıyı özetlemek için şu üç istatistik yeter: Maçın ilk korneri 20. dakikada kullanıldı, kaleye atılan ilk şutta kronometre 30. dakikayı gösteriyordu. 45 dakika boyunca Beşiktaş'ın kaleyi bulan tek şutu yoktu. Varın gerisini siz düşünün.

İkinci yarı Rizespor'un taçtan bulduğu golle başladı. Gol futbol getirmese de bir miktar heyecan getirdi maça. Çok zorlandı Beşiktaş, beraberlik golünü bulmak için… Olcay'ın iki bacak arasından geçen topu, filelerle mucizevi bir biçimde buluştu.

Milli maç arası Beşiktaş'a yaramamış. Son 20 dakika bir yana, geçmişte yenildiği maçlarda bile gösterdiği mücadeleci futboldan pek eser yoktu. Daha önemlisi, bu takım ortasahada yaratıcı bir 10 numarası yoksa, iş yapamayacak gibi görünüyor.

Maçın son bölümünde Kerim Frei'ın Rizespor cezasahasında kendini yere bıraktığı için kart gördüğü pozisyon için bir cümle etmeden geçmeyelim. Yurtdışında yetişen bu genç adama birilerinin Beşiktaşlı bir futbolcunun böyle ayıplara tevessül etmemesi gerektiğini söylemesi lazım.

İlk 2 haftayı 6 puanla bitiren takım yok. Türkiye futbolu sorunlu bir dönemden geçiyor. Milli takım düzeyinde tanık olduğumuz bu hakikati 2 haftadır lig maçlarında da yaşıyoruz. Seyirci krizi had safhada. Zaten (eğer azimli bir taraftar değilseniz) seyredilmeye değmeyecek maçları, bir de e-biletle iyiden iyiye boş tribünlere mahkum ettiler. Gidiş pek hayırlı değil.