Zor oldu, ama oldu!

Kadrodaki eksiklikler ve perşembe yorgunluğu Gaziantep deplasmanının zor geçeceğinin habercisiydi. Öyle de oldu.

NTV Spor 14 Ara 2014
Zor oldu, ama oldu!

Kadrodaki eksiklikler ve perşembe yorgunluğu Gaziantep deplasmanının zor geçeceğinin habercisiydi. Öyle de oldu. Bilic, Tottenham maçının formatıyla çıktı sahaya; Necip'in yerine Atiba vardı savunmanın önünde… Orta sahada da ekstradan Oğuzhan.

Esasen bu format (4-1-4-1) sezon başından beri uygulanan, Veli ve Atiba'nın kilit rol üstlendiği oturmuş oyun anlayışının yerine ikame edilecek gibi değil. Hem rakip hücumlarda sıkıntı yaşanıyor hem de savunma ile orta saha bağlantısında ciddi aksamalar yaşanıyor. Hasılı, Veli'siz olmuyor!

Maçın ilk 10 dakikasında iki net pozisyon bulan Beşiktaş, sonraki dakikalarda Gaziantep'in orta alan kalabalığında boğuldu. Topun olduğu her bölgede Başiktaş'tan daha hızlı çoğaldılar. Özellikle Gökhan ve Sosa üzerinde agresif bir markaj uyguladılar.

İlk yarı için not edilmesi gereken önemli bir husus, Gökhan Töre'nin topsuz alanda Şenol Can'a attığı dirsekti. Hakemlerin gözünden kaçmış olmasıyla yakayı kurtardı; hakkı kırmızı karttı. Bu, Gökhan'ın kısa aralarla ikinci sorumsuzluğu. Malum, Kayseri'de dilini tutamadığı için takımı 10 kişi bırakmıştı. Takımın öne çıkmış oyuncularından biri olmak, sorumsuzluk özgürlüğü vermez. İnşallah teknik kadro ya da yönetim bu durumu kendisine hatırlatır.

İkinci yarıdaki Beşiktaş baskısı gole kadar kesintisiz sürdü. Enteresan olan, golün o ana kadar sahada kendisinden bekleneni vermekten ziyadesiyle uzak görünen Oğuzhan'dan gelmesiydi. Ama değişiklik tabelasında 15 numaranın yazılmasını engelleyemedi. Muhtemelen kalbi kırıldı. Ama hislerini bir kenara bırakıp, sahip olduğu yeteneklere rağmen neden bir türlü dikiş tutturamadığını düşünmeli.

Gaziantep maçında kazanılan 3 puanın hiç kuşkusuz çok önemi var. Bir başka önemli kazanç da Atınç Nukan. Yaş 21, boy 1.96… Gaziantep maçında hatasız oynadı. Sadece savunma özellikleriyle değil, top kullanırken de kendinden emin. Basit, net ve işlevsel kullanıyor ayağındaki topu. Beşiktaş iki stoperinden birini Atınç'la uzun yıllar garanti altına alabilir.