Ya Atiba Olsaydı?

Efsane Başkan Süleyman Seba’yı kaybetmenin hüznüyle Feyenoord karşısındaki coşkulu başlangıcın birbirine teğet geçtiği bir atmosfer…

NTV Spor 20 Ağu 2014
Ya Atiba Olsaydı?

Efsane Başkan Süleyman Seba'yı kaybetmenin hüznüyle Feyenoord karşısındaki coşkulu başlangıcın birbirine teğet geçtiği bir atmosfer…

Belki de ilk kez Olimpiyat Stadı, bu kadar İnönü Stadı'laştı. Santra öncesi çalan “Eski Dostlar” ve Süleyman Seba'nın Les Ferdinand'ının 2014 versiyonu Demba Ba ile coşan “Yeni Umutlar”. Daha santra yapılır yapılmaz rüzgarı da hesaplayarak mesafe tanımaksızın vuran Demba Ba neredeyse Devler Ligi tarihinin en erken ve en efsanevi golünü atıyordu. Szczesny, son anda uyandı. Sonra ilk yarı boyunca belli ki üzerinde çok çalışılmış bir planla Beşiktaş, Arsenal'in en önemli kalite üstünlük kaynağı olan hücum devamlılığını kırdı. Topa çok sahip olarak oynaması alametifarikası olan Londra'nın kırmızılarına karşı %4'lük bir üstünlük bile kurdu. İlk 45 sonunda Demba Ba iki pozisyonda daha Arsenal kalesini tehlikeli şekilde yoklamıştı.

İkinci yarı Demba Ba'nın sadece iyi bir golcü değil, aynı zamanda komple takım oyuncusu olduğunu tekrar gösterdiği pozisyon sonunda Olcay, yanlış tercih yaptı. Olcay, zaman zaman defansif anlamda da sol beki Motta ile kopukluklar yaşayınca yerine Gökhan Töre girdi. İkinci turda Ramsey'in olmaması, Beşiktaş için faydalanılabilecek bir avantaj teşkil ediyor. Ancak keşke dün gece de Ramsey kırmızı kart gördükten sonra da Beşiktaş bu eksiklikten istifade edebilseydi! Kerim Frei yerine misal Ruiz gibi hem bu seviyede fark yaratacak yetenekte hem de tecrübede bir oyuncu olsaydı, Beşiktaş maçı kazanabilirdi.

Ersan üç maçtır Beşiktaş'a ilk olarak kiralık geldiği dönemdeki kadar sağlam bir performans sergiliyor. Necip dün gece kesici rolünde gayet iyiydi. Ama Atiba'nın topu kestiği anda hücum başlatma rolünü başarıyla yapamadı. Oğuzhan, oynadığı futbolla Wenger'e “Beni ucuza bıraktın” mesajı verdi. Keşke fiziksel açıdan da daha gelişebilse! İsmail'in devşirme sağ bekte gösterdiği performans da etkileyiciydi. En azından Türkiye futbol tarihinin en iyi sol ayaklı sağ bek performansını sergiledi. Yine de insan “Bu kadar kritik maça doğal ve iyi bir sağ bek yetişemez miydi?” diye sormadan edemiyor.

En azından bu yürekli ve akıllı kolektif performans bu maçta beraberlikten daha fazlasını hak ediyordu. Peki ya Atiba olsaydı? Ya da Atiba'nın yerini doldurabilecek bir orta saha transfer edilseydi? O zaman bu maçı keşkelerle hatırlamazdık. Dilerim rövanşta Ramsey yokken en azından Atiba olur.