Korkma, titre UEFA!

İngiltere’nin adı değil ama muhteviyatı süper ligi ve Türkiye’nin sadece adı “Süper” ligi arasındaki kalite farkını biraz olsun azaltmak için Beşiktaş’ın bu çalışma planına göre minimum hata yapıp Arsenal’i maksimum hataya zorlaması gerekiyordu.

NTV Spor 28 Ağu 2014
Korkma, titre UEFA!

Emirates'te ilk gol, “Futbolda Sırat Köprüsü” niteliğinde… Takım savunmasının merkezini, gömülerek kendi ceza alanı önünde ya da tam saha presle en önde değil, 2. bölgede kurmak o “Futbolun Sırat Köprüsü”nü aşacak biletti. Biliç ve Terziç, bir haftadır bunun üzerine beyin cerrahı titizliğiyle çalıştılar, takımı çalıştırdılar.
 
İngiltere'nin adı değil ama muhteviyatı süper ligi ve Türkiye'nin sadece adı “Süper” ligi arasındaki kalite farkını biraz olsun azaltmak için Beşiktaş'ın bu çalışma planına göre minimum hata yapıp Arsenal'i maksimum hataya zorlaması gerekiyordu.
 
Beşiktaş 44 dakika boyunca bu “doğru futbol”u oynadı. Arsenal'e 44 dakika boyunca hücum sürekliliği fırsatı tanımadı. Bu yüzden Alexis Sanchez 10. dakikadan sonra orta sahasına yaklaşıp sahte 9 gibi oynamak zorunda kaldı. İlk yarının son anında ise Şilili forvet, maalesef kendisine yıllık 11.5 milyon dolar maaş kazandıran kalitesini gösterdi. Beşiktaş, golü olabilecek en kötü dakikada yedi.
 
İlk yarıdaki çok tartışılan Pektemek ve Motta'nın pozisyonları, siyah-beyaz gözlerime penaltı gibi gözüktü. Lakin devre arası BBC yayınında 11 yıl Arsenal forması giyip 10 kupa kazanan Arsenal efsanesi Martin Keown da Motta'nın pozisyonunun mutlak penaltı olduğunu söylemiş. Fakat Proenca iki pozisyonda da Stevie Wonder taklidi yaptı.
 
2. yarının başında Beşiktaş biraz bocaladı çünkü Biliç'siz devre arası soyunma odasında zamansız golün şoku hemen atlatılamamıştı. Ancak 60. dakikadan sonra sergilenen oyun sadece gurur kaynağı niteliğinde. Formayı giyen tüm oyuncuların neredeyse her ikili mücadelede hayatları söz konusuymuşçasına gösterdikleri ruhsal ve fiziksel mücadele fazlasıyla takdire şayan.
 
Ancak ilk maçta olduğu gibi yine rakip 10 kişi kaldıktan sonra 3. alandaki yaratıcılık düzeyi bu seviyeye yetmedi! Arsenal iki maçta da korktu, dün gece son 15 dakikada titredi. Eğer Beşiktaş zamanında Linnes gibi efektif bir sağ bek ve dün gece son 15'te fark yaratacak çilingir bir 10 numarayı transfer etseydi, Arsenal ilk kez Şampiyonlar Ligi play-off'unda elenebilir, Beşiktaş haticede kalmaz neticede de yüzümüzde tarihi bir gülümseme yaratabilirdi.
 
Neyse, Beşiktaş bu seviyesini sürdürüp UEFA Ligi için artık olmazsa olmaz 10 numara ve sağ bek takviyesini doğru zamanda yaparsa bu sezon UEFA Ligi'ni sadece korkutmakla kalmaz, titretir de!