‘Selçuk İnan’amıyorum!

Bu kadar kötü oynamasına inanamıyorum, sanırım Selçuk da kendine inancını yitirmiş gibi. Bir süre oynatılmaması hem kendisinin, hem de takımı lehine olacak gibi.

NTV Spor 17 Eyl 2014
‘Selçuk İnan’amıyorum!
Sezonun ilk maçlarında yeni transfer edilen ofansif kanat oyuncuları Olcan ve Yasin'in beklentilerin altında kalmasından sonra Galatasaray dün gece de kanatsız orta sahanın ev baklavası şeklinde dizildiği 4-3-1-2 düzeninde maça başladı. Daha doğrusu ilk 15 dakika Galatasaray maça başlayamadı!
 
Özellikle ilk 15 dakikada Galatasaray forması giyen bazı oyuncular Prandelli'nin 4-3-1-2'sine “yabancı” kaldılar. Veysel sağ bek oynamak ile “sağda bekleme”yi karıştırdı. Selçuk İnan bir süredir devam eden ve artık tribünlerden tepki gören “ruhsal sürgün”ünden yine dönemedi. Prandelli, Selçuk'un çift yönlü oynamasını istiyor ama Selçuk hücum-savunma arasında hızlı geçişler yapmak yerine bir süre % 90 defansif, bir süre % 90 ofansif ama her ikisinde de maalesef % 101 statik oynuyor, saha içindeki en önemli mental sıkıntısı da bu.
 
Maçın bazı dakikalarında Selçuk neredeyse stoperi Chedjou ile aynı hizada oynayacak kadar defansın içine gömüldü. Melo zaten bunu tek çapa olarak yapıyor ancak Selçuk da oralara kadar gömülünce Galatasaray'ın savunmadan hücuma geçişleri çok yavaş tempoda gerçekleşiyor, Bruma girene kadar arada mevsimler değişiyor! Galatasaray'ın Devler Ligi grubunun en az güçlü halkası Anderlecht karşısında uzun süre rakip kaleyi tutan tek bir isabetli şut atamamasının ana nedeni de bu geçiş temposu düşüklüğüydü. Ancak ilk yarının ortasında Anderlecht, stoperi Nuytinck sakatlanınca yerine sahaya bir forvet olan Suarez'i sürdü ve 3 kişinin birden yeri değişip taşlar yerinden oynayınca oyun planları sekteye uğradı. Böylece Galatasaray'ın ilk yarıdaki zaafları en azından skor tabelasına yansımadı.
 
52. dakikada Selçuk, Praet karşısında sadece sol ayağını uzatsa bile golü engelleyebilirdi. Çanakkale döneminden beri Selçuk'u zevkle izleyen ve uzun süre övgüler yağdıran birisi olarak son zamanlardaki büyük düşüşüne anlam vermekte zorlanıyorum. Bu kadar kötü oynamasına inanamıyorum, sanırım Selçuk da kendine inancını yitirmiş gibi. Bir süre oynatılmaması hem kendisinin, hem de takımı lehine olacak gibi.
 
Galatasaray Devler Ligi'ne kötü başladı. İç sahada Anderlecht'i mutlaka yenmesi gerekiyordu. Geçen sezonun aksine bu sezon takımın en iyisi olan Chedjou, 1 puanı kurtaran isim oldu. Atmosfer eski maçları arattı. Bu maçta geçerli olmasa da genel olarak taraftarı maçlardan soğutan Passolig ülkedeki futbola faydadan çok zarar vermeye devam ediyor.