Ustalar ve usta adayları

Ba, son vuruşlarda olduğu kadar ideal son vuruşu yapmanız için püf noktası olan pozisyon alma işinin de ustası. Geçen sezondan farklı olarak Beşiktaş’ta bir usta daha var o da Sosa.

NTV Spor 24 Kas 2014
Ustalar ve usta adayları
Beşiktaş'ın ilk 3 stoper tercihinden 2'si Pedro ve Sivok yoktu. Kadroda büyük tartışmalara sebep olan 4. stoper kontenjanından yer alan Atınç ise yedek kulübesindeydi. Biliç, Atınç'ın fiziği yerine Necip'in sağ bektekine göre en azından ehveni şer olan lig stoperliği deneyimini tercih etti.
 
Maç 0-0'ken kaleci Cenk'i geçen topta Necip topu çizgiden çıkarırken Necip'in stoperde, sağ bektekine göre en azından pozisyon almayı daha iyi bildiğine bir kez daha şahit olduk.
 
Kasımpaşa da ideal stoper tandeminden yoksun olarak sahaya çıktı. Hatta Beşiktaş'ın gol perdesini açtığı penaltı pozisyonu da kariyerinde ilk kez profesyonel ligde forma giyen Mert'in acemilik-telaş karışımı hatasından kaynaklandı. Demba Ba yine “ideal bilgisayar-konsol oyunu penaltısı” attı!
 
Maçı 2-0'a getiren golde ise Ba'dan Partizan deplasmanından sonra bir kez daha ofsayta düşmeme dersi aldık! Ba, son vuruşlarda olduğu kadar ideal son vuruşu yapmanız için püf noktası olan pozisyon alma işinin de ustası.
 
Geçen sezondan farklı olarak Beşiktaş'ta bir usta daha var o da Sosa. Geçen sezon Atletico Madrid'in tarihi şampiyonluğa imza atan kadrosunda ilk 14'ün değerli oyuncularından olan Sosa tamamen Slaven Biliç'in ısrarı ve inadı sonucu alındı. Sosa gelmeden hemen önce Beşiktaş Ben Arfa ile de prensipte anlaşmıştı. Tabii ki Ben Arfa da özel bir yetenek ama Sosa, Ben Arfa'dan daha uyumlu bir takım oyuncusu. Dün gece önemli kısmı 3. alanda olmak üzere 66 kez topla buluşup önemli kısmı dikey olan paslarda % 76'lık bir isabet oranı yakalayan Sosa 6 kez de rakipten top çalmayı başardı.
 
Beşiktaş'ta ustalaşmak isteyenlere de parantez açalım: Cenk, Tolga'nın yokluğunda şansını çok iyi kullanmaya devam ediyor. Cenk zaten Rüştü Reçber'in ısrarıyla Beşiktaş'a transfer edildiğinde de yetenekliydi ancak konsantrasyon sorunu vardı. Geçen sezondan beri konsantrasyon ağırlıklı kaleci antrenmanı yaptıran Sambade'nin Cenk üzerindeki etkisi milli takım için de çok değerli bir katkı olabilir.