Ba, Arefe’yi Gösterdi Atiba, Bayram’ı Erteledi

Maç 2-1’e gelene kadar Beşiktaş için her şey iyiydi. Ancak yine duran toptan hem de çok basit bir gol yendi. Biliç’in bu duran top savunamama sorununa hemen bir çare bulması gerekiyor!

NTV Spor 28 Kas 2014
Ba, Arefe’yi Gösterdi Atiba, Bayram’ı Erteledi

Gelişimi tamamlanmamış olsa da farklı yetenekleriyle zaman zaman takıma çok şey katan Pedro Franco'ya gördüğü saçma kırmızı kart iyi gelmiş! Kendi kestiği toplarla gelişen akınlara katkıları bir yana, Gökhan Töre'ye yaptığı asistin asisti diğer yana…

Pedro, Türkiye'de oynayan stoperlerin çoğundan farklı olarak oyun vizyonu ve top tekniğiyle sivriliyor. Ancak dün gece Olimpiyat'taki ilk Asteras maçını anımsatacak kadar kötü ve ağır bir zeminde fiziksel açıdan da daha güçlü, daha tatlı sert bir Pedro Franco izledik.

Biliç maçtan 1 gün önce Beşiktaş'ın nasıl oynayacağını tarif etmişti. Maç 11'e 11 devam ederken de Beşiktaş aynen Biliç'in tarif ettiği gibi oynadı. Son 1 yıl içinde ev sahibi olduğu maçlarda PAOK, Panathinaikos ve Olympiakos'un yanı sıra Alman temsilcisi Mainz'ı da yenmeyi başaran Asteras, uzun süre Beşiktaş ceza alanına giremedi. Hatta Yunan temsilcisinin ilk 45'teki gol girişimlerinin tamamı Beşiktaş ceza sahası dışındandı.

Demba Ba ise ilk yarıda Almanya ve İngiltere kariyerinde defalarca yaptığı tarzda gelişine tek vuruşla yine gol dersi verdi. Golde o topa gelişine hem de ayak içiyle o kadar sert bir vuruş yapmak sadece Ba'nın özel yeteneğiyle alakalı değil. O vuruşta o yüksek seviye kaliteyi yakalamak yani vücut koordinasyonuyla vuruş açısını dengelemek için çok çalışmak da gerekiyor. Ba defalarca çalıştığı bir şeyi yıllardır yaptığı kalitede tekrarladı. Golün usta işi asistini yapan Töre'nin ilk 45 boyunca yaptığı nakışvari driplingler de artık alışılmış bir teknik becerinin rafine kullanımı. Ayrıca Töre, Chelsea Rezerv Takımı, Hamburg, Rubin ve Beşiktaş'taki ilk sezonundan farklı olarak bu sezon son pas-şut tercihlerini de daha akıllıca yapıyor. Zaten Beşiktaş'ta 3. alanda yapılabilecek en akıllıca hareket topu müsait pozisyon almış Demba Ba ile buluşturmak!

Maç 2-1'e gelene kadar Beşiktaş için her şey iyiydi. Ancak yine duran toptan hem de çok basit bir gol yendi. Biliç'in bu duran top savunamama sorununa hemen bir çare bulması gerekiyor! Golden hemen sonra Atiba'nın 2. kez hakeme itirazdan 2. sarıyı görmesi kendi sporcu kalitesi ve tecrübesine hiç yakışmadı! 83'te yenilen 2. gol ise kırk yılda bir olacak bir talihsizliğe sebep yendi. Yine de Atiba'nın bu kadar haybeye atılması olacak iş değil. Beşiktaş gruptan çıkma hedefine ulaştı ama zaten daha önceki 5 maçın 3'ünde uzun süre (en az) 1 kişi eksik oynadığı için yorgunluk pusudaydı. Atiba gibi bir enerji ve metronom kaynağı atılınca, o yorgunluk daha da fena hissedildi. Oğuzhan'ın girdikten sonra 20 dakikada sadece 7 kez topa dokunabilmesi de son maçlarda neden yedek kaldığının en net açıklaması. Ozzy bir an önce toparlanmalı!