10 gün sonra oynansa Beşiktaş eler!

Infantino biz Türklere kooperatiften ev çekse, kesin bodrum katını çeker! Trabzon’un Napoli kurası tam da buna tekabül ediyor mesela. Ancak

NTV Spor 16 Ara 2014
10 gün sonra oynansa Beşiktaş eler!

Infantino biz Türklere kooperatiften ev çekse, kesin bodrum katını çeker! Trabzon'un Napoli kurası tam da buna tekabül ediyor mesela. Ancak Beşiktaş, Demba Ba % 100 fitken bu sezonki Liverpool'la ara transfer başlamadan önce 2 maç oynasa Beşiktaş turun favorisi olurdu. Şu andaki tabloda da Beşiktaş tura uzak değil…

SUAREZ-STURRIDGE'SİZ GOL ATAMIYOR!
Geçen sezon İngiltere Premier Lig'de 100 golden fazla atan Liverpool, Luis Suarez'i sattıktan sonra bu sezonki Premier Lig'de 16 maçta sadece 19 gol atabildi. Bunun da ana sebebi geçen sezon Premier Lig'de gol kralı olan Luis Suarez'in Barcelona'ya satılması, ligde 21 golle gol krallığında 2. sırayı alan İngiltere Milli Takımı santrforu Daniel Sturridge'in de sakatlanıp Ağustos ayından sonra forma giyememesi.

TRANSFER FİYASKOSU
Liverpool, 2014 yazında Luis Suarez'i Barcelona'ya sattıktan sonra (kiralık gelen Manquillo hariç) 8 yeni transfere toplam 117 milyon pound harcadı ancak hiçbiri Suarez'in yerini dolduramadı. Hatta hepsini toplasan Suarez'in bir kramponu kadar bile etkili olamadı. Liverpool adeta son model akıllı telefonunu satıp o parayla 2 ankesörlü telefon, 2 faks makinesi, sıradan 2 dijital fotoğraf makinesi ve 2 teleteksi olan televizyon aldı!

Bu satırların yazıldığı anda PL'de son olarak en büyük ezeli rakibi Manchester United karşısında farklı bir yenilgi alan Liverpool'da teknik direktör Brendan Rodgers çok tartışılıyor. Ligdeki kötü gidiş devam ederse, Suarez'den gelen 75 milyon pound'u adeta çarçur eden, her hafta bambaşka diziliş ve kadrolar sahaya süren İrlandalı teknik adamın görevine Beşiktaş maçlarından önce son verilebilir.

KALE KÖTÜ, SAVUNMA DAHA KÖTÜ
Sezon başından beri çok iyi bir çizgi kalecisi olmasına rağmen büyük yan top zaafı ve ayağıyla yaptığı hatalardan dolayı yenilen birçok golde baş sorumlu olan Belçikalı kaleci Mignolet, Manchester United ile oynanan derbide kesik yedi. Yerine oynayan Brad Jones ise 4 yıldır kulüpte olmasına rağmen sadece 9 maçta forma şansı buldu. Genç Flanagan'ın sakatlığında sağ bekte Glen Johnson'ın performansı çok tartışılıyor ve biten sözleşmesi uzatılmayacak gibi duruyor. Atletico'dan kiralanan genç Manquillo ise henüz Flanagan'ın bile yerini dolduramadı. Geçen yılın UEFA şampiyonu Sevilla'dan alınan sol bek Moreno, ofansif açıdan parlak olsa da defansif açıdan Premier Lig'in gerektirdiği performansın altında kaldı. Rodgers'ın uzun süre ideal stoper tandemi olan Lovren-Skrtel 2'lisi ise yaptıkları komik hatalar yüzünden Liverpool taraftarları tarafından “Benny Hill Şov” olarak anılıyorlar. Yaşı ilerledikçe en önemli özelliği olan hızını kaybeden Kolo Toure, Kasım ayında Liverpool'un en iyi oyuncusu seçildi ama Arsenal ve Manchester City'deki klasından uzakta.

EFSANE GERRARD İLE TARTIŞILIYOR
Tüm kariyeri Liverpool'da geçen efsane kaptan Gerrard da bu sezon çok tartışılıyor. Geçen sezonun 2. yarısından itibaren önliberoya çekilen 34 yaşındaki Gerrard, 4-Gerrard-2-Sterling-2 dizilişinde iyi performans sergilemişti. Ancak şampiyonluğun kader maçında Ba'nın attığı golden önce ayağı kaydığından beri bir türlü toparlanamadı. Zaman zaman forvet arkasında görev alsa da bir zamanlar her kalecinin kabusu olan şutlarıyla sadece duran toplardan gol bulabiliyor. Geçen sezon büyük çıkış yapan Henderson bu sezon kolektif formsuzluktan mustarip ve İngiltere Milli Takımı'ndaki yerini de kaybedebilir. Rodgers'ın eski takımı Swansea'den “Galler'in Xavi”si olarak transfer ettiği Joe Allen'ı beğenen Liverpool taraftarı yok denecek kadar az. Taraftarlar onun yerine genç Emre Can'ın oynatılmasını istiyorlar. Takımın en büyük yıldızı da bir başka genç Raheem Sterling zaten.

ARA TRANSFER BELİRLEYİCİ OLACAK
Sturridge sakatlandıktan sonra ileri uçta forma giyen 3 forvet Balotelli, Borini ve Lambert'ın Premier Lig'de toplam 1 golü var. Liverpool bu yüzden ara transferde Napoli'den Higuain ya da Porto'dan Jackson Martinez'i transfer etmek istiyor. Sonuç olarak başta dediğim gibi Beşiktaş – Liverpool eşleşmesi 2014 Aralık'ın son haftasında oynansaydı Beşiktaş elerdi. Ancak ara transfer, muhtemel teknik adam değişikliği dengeleri değiştirebilir. Yeni transferlerden Lallana ve Markoviç henüz tam olarak takıma adapte olamadılar. Coutinho da bu sezon formsuz. Onlar da böyle devam eder, Sturridge'in sakatlığı düzelmez ve Liverpool ara transferde de yaz transferinde olduğu gibi saçmalarsa, kaliteli sağ bek-stoper takviyeli Beşiktaş 2015 Şubat'ında da tura yakın olan takım olabilir…