Soğuğu yenen Arjantin Tangosu

Sanat eseri demişken tam da “Sosa tek pas resitali-tangosu sergiledi” yazacaktım ki, Arjantinli maestro, yüksek lisans seviyesinde oyun görüşü-vizyonu dersi veren bir frikik golü attı.

NTV Spor 22 Ara 2014
Soğuğu yenen Arjantin Tangosu
Beşiktaş, ilk yarıda belki de Gordon Milne yıllarından beri en çok orta yaptığı ilk yarıyı oynadı. Taner Karaman istatistiklerine göre dün gece Beşiktaş Cumartesi gecesi 3 gol atan Galatasaray'ın 90 dakikada yaptığından daha fazla ortayı ilk 45 dakikada yaptı. Ancak bu ortaların çoğu adama ya da alana asist girişiminden çok içeriye top doldurma niteliğindeydi.
 
Sadece Olcay 24. dakikada Cenk'in gol perdesini açtığı pozisyonda içeri gelişigüzel doldurmadı, bakıp görerek havadan pas attı, asist yaptı.
 
34. dakikada Gekas'ın Metin Tekin'inkileri hatırlatan yere sektirip yaptığı usta işi kafa vuruşunda ise Tolga'nın refleks yeteneği ile doğru pozisyon alma-doğru yer tutma sentezi kritik kurtarışı ekstra değerliydi. Atiba özellikle Veli ile beraber oynadığı dakikalarda Bilal'i başarılı şekilde pasifize etti. Akhisar'ın bir numaralı hücum planı Bilal-Gekas hattında şekilleniyor. Uzun süre “Atiba”zede olan Bilal, Gekas'a ilk tehlikeli pas girişimini ta 54. dakikada deneyebildi! Bilal'in attığı gol ise futbol sanatı eseri, Beşiktaş kalecisi ya da o esnada Bilal'in karşısında olan hiçbir savunmacıya fatura çıkarmak doğru olmaz, bu golde herhangi bir Beşiktaş oyuncusuna fatura çıkartmak hormonlu restoranlardaki kazık faturalara benzer!
 
Sanat eseri demişken tam da “Sosa tek pas resitali-tangosu sergiledi” yazacaktım ki, Arjantinli maestro, yüksek lisans seviyesinde oyun görüşü-vizyonu dersi veren bir frikik golü attı. Beşiktaş'ın 74 hafta sonra attığı ilk frikik golü olması da cabası…
 
3. tercih santrforunuz Cenk ise, en azından hücum hattında çok doğru bir kadro derinliği kurmuşsunuz demektir. Ya savunmadaki kadro derinliği? Yeni bir sağ bek daha transfer edilmeli ancak Serdar Kurtuluş'un da hakkını teslim etmeden olmaz. Serdar, hatasız bir maç daha oynadı. Yeni gelecek sağ bek, Serdar'dan en az 2 gömlek daha iyi olmalı. Ancak her halükarda bu “Serdar toparlanması” Türkiye'deki futbol mesleğinin vasat standartlarında büyük takdiri hak ediyor.
 
Bu kadar takdir ettik biraz da yerilmesi gereken şeyleri yazalım: Yerimiz dar o yüzden en büyük yergiyi atlamayalım. Bursa – Trabzon maçı seremonisinde Fernandao, Beşiktaş – Akhisar maçından önce de duyarlı oyuncular seremoniye insafsızca kalın bir üst giydirilmeden çıkartılan çocukların kademesine girdiler. O yaşta çocukları bu soğukta montsuz seremoniye çıkartan çarpık zihniyet ile Van'daki depremzedelere atkılarını verip yardım etmeye çalışanlara ceza veren zihniyetsizlik kötü ikiz kardeşler… TFF sana söylüyorum, bu TFF'yi atayanlar sen anla!