Şampiyon Olmak İçin...

Tıpkı 2014 yılında İtalya Ligi Serie A’da 95 puan toplayarak rekor kıran Juventus’u anımsatan bir Beşiktaş izledik. Juventus o 95 puanın en az 15’ini iyi oynamadığı maçlarda toplamayı başarmıştı.

NTV Spor 29 Ara 2014
Şampiyon Olmak İçin...

Beşiktaş, Motta hariç ideal ilk 11'iyle başladı ama “ideal oyunu”yla başlamadı. Çünkü Konyaspor'da Aykut Kocaman'ın maç öncesi taktiksel açıdan en önemlisi Hleb olan 5'li kadro dışı hamlesi, soğuk duş etkisi yaratmış.

Ligde iki maç üst üste 5 yiyen Konyaspor'un o maçlardakinin tam tersine mücadele gücü çok yüksek, taktiksel açıdan disiplinli ve arzulu-baskılı oyunu, uzun süre Beşiktaş'ı zorladı. Halis Özkahya “oyun”a dâhil olana kadar Beşiktaş uzun süre sonra iyi oynamadan da rahat kazanacağı bir skor bulmuştu.

Tıpkı 2014 yılında İtalya Ligi Serie A'da 95 puan toplayarak rekor kıran Juventus'u anımsatan bir Beşiktaş izledik. Juventus o 95 puanın en az 15'ini iyi oynamadığı maçlarda toplamayı başarmıştı. Juventus, o maçlarda Pirlo frikiği, Tevez büyücülüğü, Buffon kurtarışları derken kolektif açıdan üst düzey kalite sergilemese de kilit oyuncuların bireysel kalitesiyle galip gelmeyi başarmıştı.

Dün gece Beşiktaş'a galibiyeti getiren bireysel kaliteler ise öncelikle son 1 ayda adeta format atıp eski yüksek standart ayarlarına dönen kaleci Tolga, üst üste 2. maçta daha az güçlü ayağı olan sağıyla 2. golünü atan Gökhan Töre ve yine üst üste 2. maçta 2. jeneriklere geçecek ustalıkta golüne imza atan Sosa'ydı.

Gökhan Töre bu sezon 22. maçındaki 6. golüne imza atarken, 5 kez de asistleriyle gol katkısı yaptı. Bir kenar forvet için 2 maça 1 gol katkısı ortalaması çok iyi. Beşiktaş'a gelmeden önce profesyonel kariyerinde hiç gol atmamış olan Gökhan Töre özelinde ise büyük bir katkı. Töre, İstanbul'daki Asteras maçında golünü attığında, yanımda olan Önder Özen bu sezon Töre'nin gol yollarında çok farklı katkı yapacağında ısrarcıydı. Çünkü Töre, Önder hocanın bizzat Beşiktaş'a gelmesi için çok uğraştığı performans uzmanı Dolu Arslan'la özel olarak gol vuruşu çalışmaları yapıyor, semeresini de alıyor.

Bireyselden kolektife yani 3 sezon üst üste şampiyon olan rekortmen Juventus karşılaştırmasına kısaca dönersek, dün geceyi özetleyebiliriz: Tabii ki ne kadar iyi oynarsanız, maçı kazanma şansınız o kadar yüksek olur. Ancak sezon içinde iyi oynamadığınız maçlarda da alabileceğiniz galibiyetler, şampiyonluk şansınızı arttırır.

Son olarak ülkedeki maçların % 90'ının önüne geçen Türk hakemlerine gelirsek… Atiba inat etmemeliydi ancak kırmızıya sebep olan penaltı öncesi içeri girme girmeme tartışmasında standart olup her takımın her oyuncusuna uygulanmalı!

Beşiktaş'ın ilk golünden önceki faul tartışılır. Konyaspor'a verilen penaltı da tartışılır. Gaziantep – Bursa maçında Elyasa'nın Josue'ye yaptığı “aşırı” faule çıkmayan kırmızı kart, Karabük – Balıkesir maçında Kumbela'nın golünün iptal edilmesi saçmalığı falan… Yaz yaz bitmez… Bu kadar kötü hakem performansları ise hemen bitmeli! Hata yapan kesilsin, tıpkı futbolculara olduğu gibi…