2002 model Sneijder

Hamza hoca göreve geldiğinde en büyük dezavantajı, yaz hazırlık kampında hazırlanmak dışında her şeyle uğraşmış bir kadroyu devralmış olmasıydı

NTV Spor 26 Oca 2015
2002 model Sneijder

Hamza hoca göreve geldiğinde en büyük dezavantajı, yaz hazırlık kampında hazırlanmak dışında her şeyle uğraşmış bir kadroyu devralmış olmasıydı. Prandelli hem göreve geç geldi hem de güç geldi, oyuncu grubuyla kimyası tutmadı. Yönetim değişti vs. Bunun en büyük negatif sonucu şüphesiz Devler Ligi'ndeki büyük hayal kırıklığı oldu.

Hamzaoğlu, göreve geldiğinde ilk önce oyuncuları mental açıdan reset'ledi. Devre arası kampında da kafasındaki A ve B planlarına göre fizik kondisyon ayarlarını güncelledi. Galatasaray devre arasında yaza kıyasla “gerçekten” hazırlandı.

Dün gece Rize karşısında sezonun ilk yarısında savunmanın en iyi ismi olan Chedjou artı ligdeki gollerin % 42'sini atan Burak yokken Galatasaray maça çok iyi başladı. Sezon başından beri bir lig maçına ilk kez bu kadar iyi başlayan bir Galatasaray izledik. Hücum pres etkili, bulunan pozisyonlar çeşitli ve hepsi de tehlikeliydi. Son vuruşlar biraz kaliteli olsa Galatasaray maçın ilk 15 dakikasında çoktan 3-4 farklı öne geçip maçı erkenden koparabilirdi: Nitelik ve nicelik açısından o kadar çok ve net pozisyon buldu. Sneijder'ın attığı golde yaptığı plase Hollandalı'nın klas yeteneği seviyesine göre çekirdek çerez! Ancak Bruma'ya yaptığı asistteki pasın zamanlaması, vuruş şiddeti ve santimetrik yön isabetiyle başta Emre Çolak olmak üzere tüm genç mevkidaşları için doktora seviyesinde ders niteliğindeydi.

Sneijder, Galatasaray'da başta geçen sezon İstanbul'daki karlı Juventus maçı olmak üzere birçok sihirli dokunuşla fark yarattı. Ancak ilk kez dün gece Ajax'ta altyapıdan A takıma çıktığı ilk sezonlardaki futbol ateşiyle harladığı çarpıcı bir iştah ve arzuyla oynadı.

2. yarının başında ise Muslera geldiğinden beri en az 50. kez Galatasaray tarihinin en iyi 3 kalecisinden birisi olduğunu kanıtladı.

Rize'de Obraniak bizim lig ortalamasının üstünde bir teknik yetenek ancak Obraniak'a rağmen Hikmet hocanın işi zor: Biraz yetenekli oyuncularının % 90'ı yeteneklerinin 2 katı sorunlu karakterler; sorunsuz oyuncuların en az yarısı ise hocayı hedeflerine ulaştıracak yeteneğin yarısına bile sahip değiller.

Hamza hoca ise 2-0'a rağmen Burak'ı oyuna sokma riskine girerek Galatasaray'a geldiğinden beri ilk büyük hatasını yaptı. Evet, Umut oynadığı süre boyunca kötüydü ama yine de Rize'de aynı görevi yapmakla yükümlü olanlara göre en azından daha az kötüydü!